|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: -
|
Yaş Hesaplama
Merhaba,
Birçok yerde araştırdım ve hiç bir sonuç alamadım, acaba çok mu basit bir işlem ya da kimsenin buna ihtiyacı yok mu diye de düşündüm, ya da yanlış kelimelerle mi arıyorum anlam veremedim Doğum tarihinden kişinin yaşını hesaplamayı nasıl yapabiliriz? Şuan MySQL kullanıyorum ancak tarihleri datetime da saklamıyorum, onun yerine aralarına nokta koyarak normal text alanlarında saklıyorum. ( ör: 08.09.2007 ) Kendim bişeyler yapayım dedim ancak olmadı, hem mssql hem de MySQL için yaş hesaplaması nasıl yapılır? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Yaş Hesaplama
MySQL için
Kod:
ROUND(DATEDIFF(NOW(), dogum_tarihi)/365) Bir de konuyu veritabanı bölümüne açsan daha doğru olabilirmiş sanırım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
Teşekkür ederim, peki bunu nasıl kullanacağız ? Aşağıdaki şekilde kullandım ancak boş sonuç çıkıyor.
Kod:
dogum_tarihi = uye("dogum_tar")
uyeYas = ROUND(DATEDIFF(date(), dogum_tarihi)/365)
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
sorun oldukça garip, sanıyorum formatlarda bir uyumsuzluk var ama onu da düzenledim yine olmadı.
dogum_tar alanını date olarak ayarladığımda tarih formatı YYYY-AA-GG olarak geliyor fakat date() çıktısı GG.AA.YYYY oluyor. Bunu önlemek için dogum_tar alanını varchar yapıp tarihleri GG.AA.YYYY formatına uydurdum. Yine de fayda etmedi. Sen kullanabildiğine ve işe yaradığına göre muhakkak biryerlerde yanlışlık yapıyorum ama hani şu da diyemiyorum. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!