|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: -
|
JavaScript içinde ASP Kullanmak
Merhaba,
Sitede js ile yazılmış bir menü kullanıyorum. Ancak menü başlıklarını bd den getirmem gerekiyor. Yönetici menü ekledikçe ziyaretçi tarafında o menüler görünecek. Ancak bunu bir türlü başaramadım. Kod:
<% set menu = bag.execute("select * from sponsor") Do While Not menu.eof sponsorMenu= menu("baslik") menu.movenext Loop Set menu = nothing %> Bu sorunu nasıl aşabilirim? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: JavaScript içinde ASP Kullanmak
ASP kodunu <script></script> etiketleri arasına yazıp, while döngüsü içinde de bir sayaç kullanıp(ya da direk for döngüsüne geçip)
Kod:
submenu[<%=sayac%>]='<%=sponsorMenu%>' ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: -
|
Diğer döngü çeşitlerini de kullandım ama sonuç alamadım, zaten sorun döngüde değil çünkü döngü altına tüm kaydı yazdırıyorum ama <script></script> içine girince tek kaydı yazıyor.
submenu[1]='<%=sponsorMenu%>' satırındaki submenu[1] sabit kalacak yani değeri 1 kalacak çünkü onun içindeki tırnaklar arası yazılıyor menüye. ilgin için teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Kod:
<% set menu = bag.execute("select * from sponsor") Do While Not menu.eof sponsorMenu= menu("baslik") menu.movenext Loop Set menu = nothing %> Ya JS icerisinde dongu yapabilirsin yukarida belirtidligi gibi ya da yeni bir degisken yap ve stringleri birbirine ekle. sonra Js icerisine koy.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
script etiketlerinin arasına ASP kodu yazmakla sayfanın diğer herhangi bir yerine ASP kodu yazmak arasında bir fark yok ki
Bence sen kafanda yanlış bir mantık kuruyorsun. Javascripte ASP'den dinamik olarak veri aktarmak gibi bir düşüncen varsa bunu ajax kullanarak yapabilirsin. Çünkü ASP komutları sayfa kullanıcıya gönderilmeden önce ve 1 kez çalıştırılır. Yani Javascriptin içinden ASP'ye doğrudan erişemezsin eğer bunu deniyorsan. |
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Aşağıdaki kod işini görür sanırım. Şimdi basitce yazdım, kendine göre kompleks yapabilirsin.
PHP Code:
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Sakarya
|
Kullandığın menünün kodları ayrı olarak sayfaya ekleniyorsa ve uzantıları .js ise uzantılarını .ASP olarak değiştir ve ASP kodlarını yaz. O zaman çalışacaktır.
Kolay gelsin.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!