|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: Kayıt varsa güncellesin yoksa eklesin
"UPDATE products SET counter = counter+1 WHERE id = " & ProductId
Bu sadece varsa update yapar ama diger sekilde ayarlaman icin, kaydi cek varsa update et yoksa ekle
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Yapmam gerekenin o oldugunu biliyorum ancak kodu yazamadım.Aşağıdaki koda bakabilirisin.
![]() <% kelime=Trim(request.querystring("kelime")) Set arm=Baglanti.Execute("Select * from arama_motoru ") do while not arm.eof if arm("kelime")<>kelime then call ekle else call duzenle end if arm.movenext:loop sub ekle adet = request.form("adet")+1 baglanti.execute("insert into arama_motoru (kelime,adet,tarih) values ('"& kelime &"',"& adet &",'"& now() &"')") end sub sub duzenle adet = arm("adet")+1 Baglanti.Execute ("update arama_motoru set adet="& adet &",tarih='"& now() &"' where kelime=('"& kelime &"')") end sub arm.close set arm=nothing %> |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Yukaridaki kodu su sekilde cevirirsen,
1) Kelime DB de var mi diye kontrol et (wHERE kelime = 'xxx') Kayit dondumuyu EOF AND BOF ile test edebilirsin 2) Varsa update et UPDAte i yukarida gosterdim 3) Yoksa ekle Kod:
Set arm=Baglanti.Execute("Select * from arama_motoru ")
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Veritabanını daha az yoracağını düşündüğümden hala önce sanki kayıt varmış gibi çalıştırılan bir UPDATE sorgusu ve etkilenen kayıt sayısı 0'sa çağrılan bir INSERT sorgusunda ısrar ediyorum
![]() Ancak bu soul'un cevabının yanlış olduğu anlamına gelmiyor tabi ki
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|