|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: -
|
ASPJpeg ile Kayıt Eklemek ve Enctype Sorunu
Merhaba,
Veritabanıma bir takım bilgiler ekliyorum. Örneğin bir haber giriyorum ve haber girdikten sonra ASPJpeg ve ASPUpload kullanarak resim ekliyorum. Tabi bu durumda 2 işlem yapmış oluyorum. Resmi haber girerken eklemeyi denedim ama form elemanındaki ENCTYPE="multipart/form-data" sorun çıkarıyor. Kaydı birtürlü girmiyor, hata da vermiyor. Enctype'ı kaldırdığımda da haberi resimsiz olarak giriyor. Haberi girerken hem bilgileri hem de resmi form'da şekilde nasıl ekletebilirim? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: ASPJpeg ile Kayıt Eklemek ve Enctype Sorunu
Persist Uploadı bu sekilde acıyor varsayıyorum.
Set Upload = server.CreateObject("Persits.Upload") Kırmızı ile belirlediğim alana dikkat etmen gerekiyor. Buradaki object name senin formdan gelen verileri almana yardımcı olacaktır. Formda "haber" alanın varsa bunu Request.form("haber") değil, Upload.form("haber") şeklinde alman gerekiyor.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: ASPJpeg ile Kayıt Eklemek ve Enctype Sorunu
Problem Count kullanmamandan kaynaklanıyor...
Upload.Save (RESIMUP_YOLU & "\"& klasorAd &"\") olan satırını, Count = Upload.Save(RESIMUP_YOLU & "\"& klasorAd &"\") olarak değiştirdikten sonra, response.write Upload.form("baslik") yazarsan sorunun halloldugunu goreceksin. Örnek Kod:
|
Zoque'a hoşgeldiniz!