|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Mysql online üye gösterimi problemi
Online üye gösterimini access veritabanı için yapabiliyorum. Fakat MySQL de tarih formatı farklılığından dolayı bu işlemi yapamıyorum. ve recordcount desteğide yok tabi. Normalde aşağıdaki kod ile access veritabanında sorunsuz gösterim yapılabiliyor. MySQL için ne gibi düzenlemelerde bulunmam lazım.
PHP Code:
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '6:02:21 AM' at line 1 zaman bilgisini doğru alıyor fakat veritabanındaki tarih alanı şu şekilde. 2007-09-28 06:10:05 gibi. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu ? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Mysql online üye gösterimi problemi
MySQL'in tarih formatını vermişsin ancak kendininkini vermemişsin. Bu yüzden sadece aşağıdaki kadar yardımcı olabileceğim.
gun=Day(Date) ay=Month(Date) yil=Year(Date) saat= Hour(Time) dakika=Minute(Time) saniye=Second(Time) Bunlarla tarih bilgilerini tekrar düzenleyerek veritabanına sorgu yollayabilirsin.
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
tarih = DateAdd("n", -10, now()) gibi now() ile aldırmam lazım yani saat : dakika : saniye cinsinden. Yani kısacası veritabanında kullanıcı giriş yapınca 2007-07-22 15:04:00 diye tarihi atıyor. Benim de bu tarihle tarih = DateAdd("n", -10, now()) buradaki now() değerini karsılaştırmam lazım. ama now() değeri sadece 15:05:00 kısmını verdiği için 207-07-22 kısmı hataya sebep oluyor. MySQL da sadece saati yazdıramadım. 15:04:00 gibi |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Diyarbakır
|
PHP'de
date("Y-m-d H:i:s") = 2007-09-29 23:50:11 date("H:i:s") = 23:50:11 sonuçlarını üretir. Detaylı bilgi için http://tr2.php.net/manual/en/function.date.php
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
sira = online.RecordCount
burada online üyelerin toplam sayısını bulmak için kullanıyorum. recordcount access veritabanı kullanıllınca çalışıyor fakat MySQL veritabanı kullanıldığı zaman recordcount kodu çalışmıyor. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
SQL'de recordcount için aşağıdaki kodu kullanabilirsin.
PHP Code:
iyi çalışmalar.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Tarih formatlama için lütfen bakınız ; (ASP)mysql'de datetime veritürü
RecordCount olayına gelirsek. İşler MySQL de farklı; ASP - MySQL - RecordCount Kolay gelsin.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!