|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Aynı anda iki tabloya kayıt işlemi ?
Konuların başlıklarını tutan bir tablom var Bu konulara yazılmış mesajları tutan bir başka tablom var Yeni Konu açtığım zaman Konu Mesaj buradaki Konu yu konu tablosuna, mesajı ise mesaj tablosuna nasıl kayıt ettirebilirim |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: Aynı anda iki tabloya kayıt işlemi ?
konu_tbl
id konu ----------- 1 | zoque 2 | soul 3 | ASP mesaj_tbl id mesaj_id mesaj -------------l--------------- 55 | 1 | zoque konusunun mesajıdır 56 | 1 | zoque konusunun 2. mesajıdır 59 | 1 | zoque konusunun 3. mesajıdır iki adet tablo bağlantısı yap, ilk tablon konu başlığını kaydedeceğin konu_tbl için olacak, kayıt sonunda mesaj id yi al, mesaj id yi de 2. tablo bağlantısı içinde mesaj_id bölümüne kaydettir. mantığı yazıyorum, belki kodda hata yapabilirim ve performans arama kodlarda ![]() set rs = "select * from konu_tbl where id desc" rs.addnew request.form("konu")=rs("konu") rs.update msj=rs("id") set rs2 = "select * from mesaj_tbl" rs2.addnew msj=rs2("mesaj_id") request.form("mesaj")=rs2("mesaj") rs2.update msj=rs("id") ile doğru sonuç elde edemezsen; set rs = "select * from konu_tbl" rs.addnew request.form("konu")=rs("konu") rs.update set rs3 = "select * from konu_tbl where id desc" msj=rs3("id") set rs2 = "select * from mesaj_tbl" rs2.addnew msj=rs2("mesaj_id") request.form("mesaj")=rs2("mesaj") rs2.update bu çalışır. eskiden performansına bakmadan kendim(localhostda kullanacağım bir basit sistem) için bu tarz bir kod yazmıştım. tekrar söylüyorum performansı düşük olabilir. bağlantılarında select * from yerine insert, update, delete gibi SQL komutlarını kullanmanı tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Aynı anda iki tabloya kayıt işlemi ?
Sanırım konu ASP'de ama yine de PHP'de mysql_insert_id diye bir fonksiyonun olduğunu hatırlatmak lazım.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!