|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Yeditepeli Tek Yer!
|
ASP İle Sayfa Düzenleme
Merhaba arkadaşlar;
Ben ASP ile bir site kurdum. Kendi çapımda programlama ve include olaylarını hallettim. Fakat bazı yerler de sorunlar yaşıyorum. Bu sorunlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istedim. Umarım yardım edersiniz. Şimdi default.ASP diye bir sayfam var ve bunu response.querystring kodu vererek hakkımda sayfasını include ettim. yani hakkımda sayfasına defaults.ASP?menu=hakkimda olarak ulaşabiliyorum ana siteden. burada bir sorun yok. fakat benim yapmak istedim. admin panelinden bu hakkimda.ASP sayfasını düzenleyebilmek ve güncelleyebilmek. bunu nasıl yapabilirim onu çözemedim. yani admin paneline girdiğim zaman orada hakkımda sayfasını düzenle diye bir link olacak oraya tıklayacağım ve o sayfayı düzenliyip kaydet diyeceğim. bunu yapmak istiyorum. yardım ederseniz sevinirim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: ASP İle Sayfa Düzenleme
öncelikle hakkında sayfanda yer alan veriler veritabanında olmalı.
veritabanı bağlantısı kuracaksın, gerekli tablodan hakkımızda metnini çekeceksin. set rs=" select* from tablo where id=1" ' id=1 değeri nerden geldi dersen ben id si 1 olan kaydın hakkımızda metnini içerdğini varsayıyorum. ... .. .. <form...........> <textarea name="hakkımızda" .......><%=rs("hakkimizda")%></textarea> </form> |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Ben sadece düzenlemek istiyorum admin panelinden... O kadar.. Yani şöyle söliyeyim. www.siteadi.com/default.asp?menu=hakkimda ---> hakkimda.ASP sayfasının adresi bu.. burada bi sorun yok. www.siteadi.com/admin/hakkimda_duzenle.asp --> bu adres de anasayfadaki hakkimda.ASP sayfasını düzenleyen sayfa olmalı. böyle nokta nokta fala koymadan. tam anlatırsanız sevinirim. yardımlarınız için teşekkürler ayrıca...
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
hakkımda sayfasını toptan düzenlemek istiyorum. yani <body></body> tagları arasındaki kısım lazım bana.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
http://www.aspindir.com/Goster/2228 bunu indirip buradaki kodlara bakar mısın? belirlediğin klasör içindeki tüm dosyalarda düzenleme vs yapmanı sağlayabiliyor.
ben yine de ilk yazdığım yöntemi kullanman taraftarıyım. ( tabi sayfanı düzenleyeceğin yerde klasik bir textarea değil de fck editör gibi wysiwyg editör kullanman daha iyi olur.) |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
bu arada gönderdiğin linke baktım. işimi görebilir bunu deneyeceğim. ama senin dediğini de denemeye çalışacağım. yardımların için teşekkür ederim.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
fck için söylüyorum; ASP, jsp, PHP, JavaScript gibi türler için ayrı ayrı yapılmış oluyoır zaten.
include yöntermi ile kullanıyorsun. tabi bazen sorun çıkarabiliyor. ASP versiyonunu kullanamamıştım, JavaScript versiyonununu kullanmıştım o yüzden. word de sayfa hazırlar gibi hazırlıyorsun. butona basınca fck editör HTML kodları ile veritabanına kayıt yapıyor. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!