|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: En Popüler ve En Yeni
Herseyden once bence direk bu sekilde bir sey yapma, ikincisi db yapina gore tek query ile cok rahat getirme imkanin var, ucuncusu UNION ile ayni tip datalari basitce baglayabilir ve kod seviyesinde de ilk 10 u en iyi ikinci 10 en populer vs. gibi ayirabilir basitce yapabilirsin.
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
Alıntı:
soul bahsettiğin union methodunu daha önce kullanmamıştım o nedenle googleden araştırma yaptım ve sonuç yine senin sitende çıktım http://ferruh.mavituna.com/makale/sq...le-data-okuma/ yalnız benim anladığım kadarıyla union kodu inner join koduna benzer bi kod yani 2 tabloya aynı anda bağlanmak.Ama benim amacım tek tablo üzeründeki verilerin en yeni ve en popülerlerini aynı sayfada listeletmek. |
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Eskişehir
|
Anladığım kadarı ile elinde tek tablo var. Ve sen bu tablodan iki satır çekmek istiyorsun. Birincisi en popüler olanı, ikincisi ise en yeni ekleneni tek bir sorgu ile elde etmek... Aklıma şöyle bir yol geldi İşte SQL cümlesi...
(Select Top 1 alan1, alan2, Tarih From Tablo1 Order By Tarih DESC) UNION ALL (Select Top 1 alan3, alan4, hit From Tablo1 Order By Hit DESC); Birinci satır kayıtları tarih alanına göre azalan sırada diziyor. En tepeden ilk kayıt seçiliyor. İkinci satır kayıtları hit alanına göre azalan sırada diziyor. En tepeden ilk kayıt seçiliyor. UNION birleşim sorgusu ile birleştirildiğinde iki satırlık sorgu tablon ortaya çıkıyor. Dikkat edilmesi gereken nokta UNION ile birleştirilme işleminde seçilecek alan sayıları birbirine eşit olmalıdır. |
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: sivas
|
DB ye bir kere bağlanırsın istediğin kadar sorgu acarsın...
Benim bildiğim kadarıyla bunun başka yoluda yok... Kolay gelsin ![]() http://www.kraloyun.com |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!