|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
decode ve encode işlemleri
üye şifrelerini md5 ile veritabanına kayıt ettiriyorum. üye şifre bilgilerini düzenlemek istediği zamanda eski şifresini görebilsin istiyorum. yani şifresinin şifrelenmiş halini değilde normal yazdığı şifresini görebilsin istiyorum
<input type="text" value="<%=rs("sifre")%>" /> gibi. ama böyle kullanınca veritabanına kayıt edilmiş olan şifreli halini gösteriyor. veritabanındaki şifrelenmiş bu şifreyi nasıl şifrelenmemiş haliyle gösterebilirim acaba. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: decode ve encode işlemleri
md5 şifreleme yönteminin henüz bilinen bir çözümleme yöntemi yoktur. Eğer olsaydı kritik karşılaştırma verilerini (şifre gibi) md5 ile veritabanında saklamanın bir anlamı kalmazdı. Çünkü veritabanını es kaza ele geçiren veya art niyetli göz atan kişiler bu anlamsız kodu çözümleyerek her üyenin şifresini tek tek bulabilir ve kullanabilirdi.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Evet @s5prin de dedigi gibi MD5 i geri donduremezsin, ama niye eski sifreyi gostermek istiyorsun ki? Guvenlik acisindan yapilmamasi gereken bir sey zaten.
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Bursa
|
Alıntı:
neyse artık yeni şifreler göndereceğiz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: In Your Inside
|
en sağlıklı yöntem tüm şifreleri yeniden bir script yazarak güncellemenizdir. Küçük bir örnek aşağıda var yardımcı olması için...
Örnek... Kod:
.... Conn adlı bir bağlantı oluşturunuzı
Set rs = Conn.Execute("SELECT UyeID, EPosta FROM UyeTablosu ")
do while not rs.eof
YeniSifre = .....
Set rs2=conn.execute("UPDATE UyeTablosu Set Sifre="&YeniSifre&" Where UyeID=" & rs("UyeID"))
'MailGonder(rs("EPosta"),"Şifre Değişikliği",Mesaj) 'Böyle bir fonksiyonla yeni şifreleri eposta adreslerine yollayınız
set rs2 = nothing
rs.movenext
loop
set rs = nothing
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!