|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ASP Kod kullanımı ve SQL Injection'dan korunma (yardım)
Kod:
commentsSQL = "select COMMENTS.COMMENT_ID from COMMENTS;" rsComments.cursorlocation=3 rsComments.open commentsSQL,adoCon,2,3 numberOfComments=rsComments.recordcount rsComments.Close Kod:
Set rsComments = adoConn.Execute("SELECT Count(comments.COMMENT_ID) AS antal FROM comments;")
Ve kodu SQL injection'dan korumak için aşağıdaki gibi mi kullanmalıyım kodda (Cint) yanlışlık var mı? yada yerine ne önerirsiniz? Teşekkürler. Kod:
Set rsComments = adoConn.Execute("SELECT Count(comments.COMMENT_ID) AS antal FROM comments WHERE comments.COMMENT_ID = " & cint(replace(Request.QueryString("COMMENT_ID"),"'","''")) & ";")
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: ASP Kod kullanımı ve SQL Injection'dan korunma (yardım)
Kayit sayisi icin ikinci gonderdigin yontem muhtemlelen performans acisindan daha iyi olacaktir.
SQL Injection a gelince Prepared Statement (ya da Parameterized Statement / Query) kullanmani oneririm. Ek olarak verdigin ornek dogru Cint() isini gorecektir. ama Parameterized Query ler konuya kesin cozum getirecektir.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: ASP Kod kullanımı ve SQL Injection'dan korunma (yardım)
Çok teşekkürler
Parameterized Query nasıl kullanırım diye Google baktım http://www.4guysfromrolla.com/webtech/111798-1.shtml linki buldum. Şimdi sıra nasıl kulanmam gerektiğini anlamada... Bu arada Google bu sayfayı hemen indexlemiş türkçe olarak ararken ilk sayfada gördüm ![]() Mesaj turuncuu tarafından 29.11.2007 (18:28) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| asp , asp kod yazimi , guvenlik , kullanimi , sql injection |
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!