|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Asp Search Türkçe Karakter Sorunu
Gaz Isıtıcı olarak databasede kayıtlı olan bir veriyi "gaz ısıtıcı" olarak aradığımda sonuca ulaşamıyorum Sorunun Büyük I harfinden kaynaklandığını biliyorum.Aramayı büyük küçük harfe duyarsız hale nası getirebilirim acaba?
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: Asp Search Türkçe Karakter Sorunu
Replace fonksiyonu işinizi görür. her bir harfin chr kodu vardır - chr(13) = enter - gibi. Belirli harflerin - örneğin I yı ı veya i ye dönüştürerek- replace ile yeni değerlerini atayarak çalışırsanız sorun kalmaz.
Ya da şöyle bir fonksiyon var, yazılan metnin tüm harflerini küçültüyor: Function LCaseEx(Metin) For Lce=1 To Len(Metin) If Mid(Metin,Lce,1) = "İ" Then Metin = Left(Metin,Lce-1) & "i" & Mid(Metin, Lce+1) If Mid(Metin,Lce,1) = "I" Then Metin = Left(Metin,Lce-1) & "ı" & Mid(Metin, Lce+1) Next Lce=0 LCaseEx = LCase(Metin) End Function
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
eğer ki veritabanı SQL server ise, database yada field collation name'i Turkish_CI_AS olarak düzenlemeniz ile çözülebilir.
http://www.ahmetkaymaz.com/sql-serve...mi/2006/12/29/
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
absconder veritabanı access kullanıyorum.Bunun için bir çözüm yokmu acaba? Aspcibertan Lcase kodunu biliyorum yalnız veritabanına kayıt ederken yazıları küçült veya büyült gibi bir kısıtlama koymam doğru olmaz.Replace ile belki yapabilirim yalnız bu seferde gözden kaçan harfler olabilir.O nedenle absconderin SQL server için söylediği gibi bir çözüm gerekiyor. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
lcase ile formdaki verileri küçültürsün, olmaz mı?
mesela replace de verison=replace(metin,"a") yapıp verison değerini kullanmıyor muyuz? vt ye kaydederken metin değerini, gösterirken verison değerini kullanırsın?
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
lcase ile formdaki verileri küçültürsün, olmaz mı?
formdaki verileri küçültsemde veritabanındaki büyük olduğundan karşılaştırma yapamıyor.Veritabanına da küçük kaydettirmemem gerekiyor. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!