|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Persist ASP ile Dosya Gönderme Güvenlik Sorunu
Arkadaşlar Mrb. Öncelikle bir kaç yıldır ASP ile meşgul olmaya çalışan amatörlük ile profesyonellik arasında kalan bir editörüm. Uzun zamandır sunucu taraflı dosya yükleme işlemlerinde Persist Upload tercih ediyordum. Fakat geçenlerde bir güvenlik sorunu (sandığım bi durum) ile karşılaştım. sorun tam olarak şu şekilde ; serverdaki dosyaları listeyen, download yapan, silen, değiştiren bir ASP dosyası hazırlamıştım. sonra aklıma şöyle bir sorun geldi. ben bu ASP dosyamın uzantısını jpg olarak yaparsam acaba persist yükleme yapar mı? ve denemeye başladım. O da ne...! Persist afiyetle dosyayı yükledi. Sonra adres çubuğuna bu dosyanın yolunu ve dosya adını yazdım. Şöyleki editor.ASP dosyamın uzantısını editor.jpg olarak değiştirdim. Hazırladığım web sayfasındaki resim yükleme bölümüne girip dosyayı servera gönderdim. Sonra http://www.websayfam.com/yulenendosyalar/editor.jpg 'i adres çubuğuna yazdım. bir de ne göreyim editor.jpg dosyası tık demeden çalıştı. bu güvenlik sorununu acaba nasıl çözebilirim. ASP upload'ta dosyanın uzantını kontrol ettirebiliyorum. Fakat harbiden resim olup olmadığını nasıl anlayacam? Nasıl bir çözüm yolu takip etmem gerekiyor? Herkese bol scriptli günler dilerim. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: Persist ASP ile Dosya Gönderme Güvenlik Sorunu
Gerçi yazdıktan sonra farkettim; senin çok işine yarar mı bilemiyorum ancak Google fotoğrafların erotik içerikli olanlarını vs filtrelememiz için yapılan bir sistem diyebilirim, senin nasıl kullanmak istediğine bağlı. Google bu api ile fotoğrafları tarayabiliyor.
http://code.google.com/apis/ belki işine yarar birşeyler vardır.
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: Persist ASP ile Dosya Gönderme Güvenlik Sorunu
JPS uzantili dosyayi server varsayilanda ASP olarak calistirmaz, bunun icin ozel ayar yapmis olmaniz gerekiyor, dolayisiyla onu kaldirin sorun cozulecektir.
Ikincisi Ilk 2-3 byte JPG imzasi vardir ama bu kontroller exif data bolgeleri vs. ile gecilebiliyor, dolayisiyla dogru bir cozum olmayacaktir. 3. olarak dosyalarin upload edildigi kisma IIS dan sadece okuma izni verin ve ASP dosyalarini calistirma iznini tamamen kaldirin.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!