|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Asp Güvenli Toplu Mail
Aspde toplu mail gönderme modülü yapmaya çalışıyorum.Sayfalama mantığında bir çalışma yaptım.Her 10 saniyede bir 50 mail göndertiyorum.Kodlarda herhangi bir problem yok.Yalnız spam listesine girmekten çekiniyorum.O nedenle sağlıklı bir toplu mail sisteminin nasıl yapıldığı konusunda bilgi rica ediyorum.
Örneğin:Gönderemediği mail adresleri ile ilgili hata raporu vermesini istiyorum.Bununla ilgili aşağıdaki kodu kullanıyorum.Ancak doğru olmayan bir mail adresine bile iletildi raporu veriyor.(localhostta deniyorum) <% If strErr <> "" Then %> <font color="#c90000">Hata Kodu:</font> <% = strErr %> - <%=uyelik("mail")%> <br /> <% End If %> <% If bSuccess Then %> <font color="#0c9000">Gönderilen mail:</font> <%=uyelik("mail")%><br /> <% End If %> |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Re: Asp Güvenli Toplu Mail
Benim bildiğim yöntem, mail listene dahil olan kullanıcıların mail sunucularından teker teker sorgulatmak fakat artan spam olaylarından sonra artık bu bir güvenlik açığı durumuna geldi ve sunucların geneli kullanıcı doğrulama amacıyla gelen requestlere yanıt vermemeyecek şekilde ayarlandı.
Bunun haricinde uygulama tabanlı araçlar da var "maillist validator" olarak biraz arama yaparsan sonuç elde edebilirsin. Fakat üstte belirttiğim nedenden dolayı artık bunların da etkin çalışacağını düşünmüyorum.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Bundan bir kaç sene evvel bahsettiğin konu ile alakalı yapan, hatta web tabanlı bu işi yapan bir site vardı.
Tabiki "Tayanc" arkadaşın dediği gibi spam dalgasından sonra site gün geçtikte eridi. En son baktığımda domain parking'e çekmişlerdi domaini ![]()
|
|
|
#6 (permalink) | |
|
|
Yani yapıcak bişi yok anladıgım kadarıyla...
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Merhaba,
Çok yakın zamanda başıma böyle bir şey geldi. Gönderdiğimiz maillerimiz bloklandı. hosting firması fazla gönderim yapıldığından spama düştünüz dedi. Ne yapabiliriz dedik. 10 dakikada bir 100 mail atabilirsiniz dedi. Bunun imkansız olduğunu söyleyince çözüm olarak kendi smtp serverınızı kurun dediler. hosting firmasında kendi dedicated serverımız olduğu için smtp serverı kurduk. Şu an sorun yok. Eğer yapmak istediğin işlem bir şirketin işi ise her türlü sonucu da veren ve spama düşmesini engelleyen firmalar var. Senin mail listeni alıyor ve bir admin panel açıyor. Oradan mail gönderimini sorunsuzca yapıyorsun. Sana da kime gitti, kim açtı, kim tıkladı geldi gibi sonuçlar veriyor. Eğer gerekli olursa isim vereyim. Reklama girmesin. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Blackts mailmarketer gibi toplu mail hizmeti veren bir firmayı kullanmak istemiyorum.İstediğim aralıkta ve istediğim sıklıkta mail göndertebilirim ancak tabiki 10 dk da bir 100 mail göndertmek çok sıkıcı olur.Yalnız anladığım kadarıyla kendimize ait bir server olduğunda gönderim sıklığı artıyor.Peki bu gönderim sıklığının ne olduğunu nasıl öğrenebilirim ? veya hosting olarak hiç bir imkan yok mu? |
|
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Şöyle bir uygulama yapman mümkün:
Gönderdiğin toplu e-postanın reply-to adresini spamkontrol@domain.com gibi bir adres verebilirsin. Belirli periyodlarla bu e-posta hesabına bağlanarak gelen e-postaları kontrol eden bir script hazırlayabilirsin ve içerisinde x, y (not found vs..) geçiyorsa mail listenden kaldırabilirsin. ASP'de Pop3'e bağlanmak için ise dynu.com'un komponenti bir başlama noktası olabilir. Ancak iyi yapılandırılmış bir e-posta sunucusu kullanıyorsan ve bu server bir hosting firmasının paylaşımlı e-posta sunucusuysa her halukarda çıkışını bloklayacaktır. Bunun dışında bu kadar düşük periyodlarla gönderilen e-postalar sadece e-posta sunucusundaki limitleri aşmaya yarayabilir fakat spamcop gibi kullanıcı-katılımlı spam listelerini aşmak mümkün değil. Eldeki liste izinsiz bir listeyse ne yaparsan yap sonunda listelere gireceğini söyleyebilirim ve hosting firmanın sunucunun genel Ip'ini bloklattığın için sana yaptırım uygulaması da mümkün (hesap iptali, dava...). Eğer ki izinli bir listeyse hosting firmasının izin verdiği kadar çok kişiye göndermende mantıken ve teknik olarak bir sakınca yok.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!