|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: -
|
ASP ile Mssql Stored Procedure Kullanımı
Merhaba, ASP ile mssql de stored procedure kullanmak istiyorum ancak sessiondan veya birbirine bağlı iki recordsetten gelen verilerin stored procedure de nasıl yazılıp çağrıldığını bilmiyorum. Kod:
set menu = bag.execute("select * from menu where yetkili= session("yekiliID") ") do wihile not menu.eof set menualt = bag.execute("select * from menualt where menuID="menu("menuID")" and yetkili= session("yekiliID") ") do wihile not menualt .eof .............. |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: ASP ile Mssql Stored Procedure Kullanımı
Stored Procedure'a böyle ekleme yapabilirsin ;
HTML Code:
CREATE PROCEDURE FotobaslikYaz @gelID int, @dil nvarchar(5) AS BEGIN select id, trbaslik, durum from Galeri where id=@gelID END GO ASP kodunda şu şekilde ; HTML Code:
Set rs = Conn.Execute("Exec FotobaslikYaz @gelID ='"&Gelen&"', @dil = '"&dil&"' ; ")
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Kod:
set menu = bag.execute("ProcedureAdi " & NumericParametre &", '"& StringParametre &"'" )
Kod:
set menu = bag.execute("ProcedureAdi " & Session("YetkiliID"))
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Kod:
Set menuGrup = bag.execute("SELECT DISTINCT mgrup.menuGrupID, mgrup.menuGrupadi, mgrup.menuKlasorAdi FROM tbl_menu_grup As mgrup INNER JOIN tbl_uye_yetkilendirme AS yetki ON mgrup.menuGrupID = yetki.menuGrupID and yetki.yetkiTuruID="&session("yetkiTuruID")&" ")
Çağırma esnasında @menuGrupID kısmında hata alıyorum. @menuGrupID=1 yapınca sadece ilk menudeki 1 numaralı ismi getiriyor oysa yetki tablosundan menu tablosunu okuyup menuID leri eşleşen kayıtları sıralaması gerek. Saatlerdir uğraşıyorum takıldım kaldım burada birtürlü çözemedim Kod:
ALTER procedure [dbo].[sp_menu] @menuGrupID int, @yetkiTuruID int AS SELECT DISTINCT mgrup.menuGrupID, mgrup.menuGrupadi, mgrup.menuKlasorAdi FROM tbl_menu_grup As mgrup INNER JOIN tbl_uye_yetkilendirme AS yetki ON mgrup.menuGrupID=@menuGrupID and yetki.yetkiTuruID=@yetkiTuruID Kod:
Set menuGrup = bag.execute("Exec sp_menu @menuGrupID='"&menuGrup("menuGrupID")&"', @yetkiTuruID = '"&session("yetkiTuruID")&"' ; ")
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Kod:
Set menuGrup = bag.execute("sp_menu "& menuGrup("menuGrupID") &", "& session("yetkiTuruID"))
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
yalnız bu ASP hatası.
Kod:
Set menuGrup = bag.execute("sp_menu "& menuGrup("menuGrupID") &", "& session("yetkiTuruID"))
Kod:
Set menuGrup = bag.execute("sp_menu "& session("menuGrupID") &", "& session("yetkiTuruID"))
tavsiyem debug açısından execute ettiğiniz string response.write aracılığı ile bir yazdırıp kopyalayın ve veritabanından çalıştırarak doğruluğunu denetleyin.
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Evet fakat aşağıdaki inner join ile yazdığım tek recordset ile istediğim sonucu alabiliyorum. Bunun SP ile yazılmasında neden farklılık gösterdiğini anlayamadım.
Alıntı:
Bu durumda recordsetti açarken menuGrupID'nin direkt SP den gelen komutla çalışması sağlanamaz mı? Kod:
Set menuGrup = bag.execute("sp_menu "& session("yetkiTuruID"))
Ya da SP den çağırdığımız şekliyle aşağıdaki bölüme menuGrupID değerini SP den nasıl çekebiliriz. gerçi SP içinden çağırdığımız kodun buraya çekmeden çalışması gerekir diye düşünüyorum Kod:
Set menuGrup = bag.execute("sp_menu "& ? &", "& session("yetkiTuruID"))
Mesaj divemaster tarafından 16.01.2008 (15:04) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
eğer ki,
Kod:
Set menuGrup = bag.execute("SELECT DISTINCT mgrup.menuGrupID, mgrup.menuGrupadi, mgrup.menuKlasorAdi FROM tbl_menu_grup As mgrup INNER JOIN tbl_uye_yetkilendirme AS yetki ON mgrup.menuGrupID = yetki.menuGrupID and yetki.yetkiTuruID="& session("yetkiTuruID") &" ")
Kod:
ALTER procedure [dbo].[sp_menu] @yetkiTuruID int AS SELECT DISTINCT mgrup.menuGrupID, mgrup.menuGrupadi, mgrup.menuKlasorAdi FROM tbl_menu_grup As mgrup INNER JOIN tbl_uye_yetkilendirme AS yetki ON mgrup.menuGrupID = yetki.menuGrupID and yetki.yetkiTuruID=@yetkiTuruID Kod:
Set menuGrup = bag.execute("sp_menu "& session("yetkiTuruID"))
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!