|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: arama motoru
where .... şeklinde bağlama yapmıştık ya; eğer SQL cümlenizde where varsa (örneğin where kelime='"semra"') where kelime='"semra"' and kategori_id="5" şeklinde yaparsanız olur. ( bu 5 değerini formdan aldığımız bi değer olarak düşündüm.)
|
|
|
#12 (permalink) | |
|
Yer: İSTANBUL
|
<%
function guvenlik(genel ) genel = Replace (genel ,"<","",1,-1,1 ) genel = Replace (genel ,"=","",1,-1,1 ) genel = Replace (genel ,"$","",1,-1,1 ) genel = Replace (genel ,">","",1,-1,1 ) genel = Replace (genel ,"%","",1,-1,1 ) genel = Replace (genel ,"’","",1,-1,1 ) guvenlik=genel end function %> <% ara = guvenlik(Request.form("ara" ) ) %> şeklinde.. uzmanlar daha iyisini bilirler tabii. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
|
kafam accayip karıştığı için anlamadım desem!
şimdi benim bi textbox'um var adı: ara, selectbox'um var adı: kategori. isim ve email şeklinde 2 kategori var. ara = request.form("ara") kategori = request.form("kategori") set semra=server.createobject("adodb.recordset") SQL="select * from tablo adı where " semra.open SQL,con,1,3 .... şeklinde bir durumum var. aranan kelimeyi kategoriye bağlı nasıl aratırım? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
form dan gelen kategori değeri sayı ise;
select * from tablo adı where kategori= "&kategori&" metin ise; select * from tablo adı where kategori= '"&kategori&"' bu arada /,\ işaretlerini de replace yaparsan iyi olur.
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
kafama takıldı. sorguda kategori var ama aranan kelime yok!
yani şurada ara dedik ama şurada sunu ara demek gerekmez mi? SQL="select * from uyeler where kategori= '"&kategori&"'" |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!