|
|
#25 (permalink) |
|
Yer: KOCAELİ
|
Re: arama motoru
tamam tırnakları eski haline al da şu parametre konusunda şimdi birşey gelmedi aklıma
![]() ekleme: nette çıkan sonuç; 1. SQL cümlende hata var. 1.1. Talep ettiğin verinin bulunduğu alanın tipi ile SQL cümlende kullandığın değişkenin tipi uyumsuz. 1.2. Örneğin: DB'deki alan tipi "sayı", sen ise SQL cümlende "metin" gibi sorguluyorsun. (Error.No'sunu hatırlamıyorum o nedenle "gibi" diyorum) 1.3. Kodu ve DB'deki alanlar ve tiplerini yazarsan bir çözüm bulunur.
|
|
|
#26 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
bende hata tipini nette araştırdım tablo isminde hata olduğunu düşünüyorum yani eşleme yaparken. Tablo adını direkt isim yada email diye yazınca istediğim sonucu veriyor ama kategori şeklinde isteyince orda tablo bulunamıyor hatası veriyor. selectbox tan gelen veriyi tanımlayamadık herhalde.
|
|
|
|
|
|
#27 (permalink) |
|
|
şimdi farkettim 'kategori=isim and ara=semra' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç)
tek tırnaklarda sorun olmasın?sen kodları tekrar yazar mısın? galiba tek tırnak kullanımında hata var. ya da dediğin gibi gelen veride.
|
|
|
#28 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
Kodlar ve hataları aşağıdaki gibi. ayrıca db deki alanlar metin olarak ayarlı.
ara = request.form("ara") kategori = request.form("kategori") set semra=server.createobject("adodb.recordset") SQL="select * from uyeler where " semra.open SQL,con,1,3 SQL="select * from uyeler where kategori= "&kategori&" and ara="&ara&" " Hata Tipi: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E14) [Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] 'kategori= isim ara=semra ' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç) SQL="select * from uyeler where kategori= '"&kategori&"' and ara='"&ara&"' " (tek tırnaklı) Hata Tipi: Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers (0x80040E10) [Microsoft][ODBC Microsoft Access Sürücüsü] Çok az parametre. 2 bekleniyor. |
|
|
|
|
|
#29 (permalink) |
|
|
http://www.herturlu.net/dersgoster.a...e_kayit_ekleme
http://forum.zoque.net/veritabanlari...sil-kullanirim bi inceler misin? ben göremedim hatayı hala. veritabanı bağlantısını farklı bir şekilde yaparak deneyeblirsin.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!