|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Asp ile Seo (404)
Merhaba.Arkadaşlar çok tartışılan bir konu hakkında yardmınıza ihtiyacım var.Forumda arattığımda 404 ile iligli çeşitli yazılar mevcut.Hatta bununla iligli bi script bulup çalıştırdım fakat benim asıl meselem ,404 sayfasını olduğu dizinde kullanmak.Diyelimki benim dizinim \deneme_site bu şekilde kullanmak istiyorum.Hata sayfasını bulduğum scripte ise direk root' ta göstermek zorundayım .404.ASP' yi bana en basitinden kendi dizininde çalışan ASP scripti lazım.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.İyi çalışmalar.
Mesaj alparslan tarafından 24.04.2008 (11:37) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: mersin
|
Re: Asp ile Seo (404)
'id=' sorgu ifadesi içindeki Sözdizimi hatası (eksik işleç)
rewrite.ASP localde bu hatayı veriyor. bir de http://127.0.0.1/404/makale/Anla-Art...-Bir-Deliyim/2 tıklıyorum 404 sayfa bulunamıyor hatası alıyorum bunu nasıl kullacağız? |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: Asp ile Seo (404)
Rewrite.ASP yi 404 hata sayfanız olarak belirlemeniz gerekiyor ilgli klasöre yazma izni verdikten sonra çalışması gerekiyor.
Bunun için başlat/çalıştır/inetmgr yazıp enter'a basın.İlgili web dizininin üzerinde sağ tıklayın.Oradan özelliklere gelin.çıkan Ekrandan özel hatalar sekmesini tıklayın.Sonra 404 hata sayfasını bulup, çift tıklayın.ileti türünü url olarak işaretleyin. Sonra oraya "/404/rewrite.ASP" bunun gibi sizin web dizininiz neyse onu yazın.(bende 404 sizdebaşka bir şey olabilir).Sonra Tüm Pencereleri kapatıp.web dizinin olduğu klasör üzerinde sağ tıklayın.Özelliklerden web paylaşımı sekmesini seçin.Sonra Bu klasörü paylaştır kuttusnu işaretleyin.Sonra Gelen Ekranda Yazma Kutusunu işarteleyin ve artık tamamdır. İyi Çalışmalar. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!