|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Session Limit
Sayfa istemciye gönderildiği anda session bilgileri yerel diske yazılıyor diye biliyorum. Bu durumda veri miktarının artması okuma/yazma süresini etkileyecektir. Tabi 5000 karakter 4.5-5 KB eder ki bu miktarda bir verinin ne belleği ne de sabit diski yoracağını düşünüyorum.
Ancak aynı anda 1000 kullanıcının sessionları bu şekilde olursa, ciddi bir bellek ve disk alanı israfına yol açar. Mesaj BYK tarafından 1 hafta önce (17:05) yeniden düzenlendi.. Açıklama: imla |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
ASP de Session ve Application da tuttugun bilgiler hicbir zaman diske yazilmaz, sadece memory de tutulur. 5Kb veri 1000 kullanici ile 5 Mb yapar ki bence makul bir rakam. kullanici sayin anlik olarak birkac bini geciyorsa ya da 5Kb degil de birkac yuz Kb veri tutacaksan ASP.NET ile sessionlari SQL Server uzerinde tutma opsiyonunu deneyebilirsin.
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
PHP'de sayfa ile ilgili işlem bittiği anda session bilgileri diske yazılıyor, bu yüzden ASP'de de benzer bir durum olabileceğini düşündüm. Kaldı ki bir bağlantının sessionı açık kalır ve o kişi bir şekilde session kapatma rutinlerini çalıştırmazsa session zaman aşım süresi ne kadarsa o kadar bellekte tutulması bana bir hayli saçma geldi.
5000 karakterlik verinin bellekte kapladığı yer sadece verinin ham boyutu değil o veri yapısının bellekte kapladığı ek alanlarla birlikte biraz daha fazla olacaktır. Bu yüzden session'da büyük miktarda veri tutulmasını çok gerekmedikçe tavsiye etmiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: LND
|
PHP sanirim bu noktada OS' in HDD cache ine sirtini dayamis ya da ek olarak lokal bir cache i daha var aksi takdirde binlerce kisi icin duzenli olarak diski okumak gayet yavas bir hareket.
Serverlarda RAM miktarlarinin artik 10 GB oldugunu dusunursek bence sorun olmaz, tek potansiyel sorun ASP nin kendisinin sapitma ihtimali, eger oyle bir durum olmazsa RAM bir cok durumu kurtaracaktir. Ek olarak BYK nin belirttigi gibi eger cok fazl kullanicisi varsa session timeout i daha kisa tutmak isteyebilirsin. |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!