|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Utf-8 Türkçe Karakter Sorunu
Utf-8 bir formdan veritabanına kayıt yaptıgımda "içşğğ" şeklinde kaydediyor.Aynı veriyi veriyi listelettiğimde "içşğğ" şeklinde gösteriyor.Ben bu veriyi databaseye "içşğğ" şeklinde nasıl kaydedebilirim acaba? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) | |
|
Re: Utf-8 Türkçe Karakter Sorunu
Alıntı:
Kodlama dili nedir? PHP ve MySQL ikilisini kullanıyor isen, veritabanı collation ayarını "latin5_turkish_ci" olarak değiştirmen gerekiyor. Daha sonra veritabanına bağlandığın koda aşağıdaki kodu ekleyerek karakterlerin hem veritabanına hemde ekrana aynı (Türkçe) basılmasını sağlayabilirsin. PHP Code:
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
scriptMan kodlama dili ASP zaten o nedenle ASP bölümünde konuyu açtım.Yardımların için teşekkürler ancak ben sorunu çözdüm.charseti iso-8891-1 yaptım ve sorun çözüldü.Yalnız şöyle bir sorum olacak.web standartlarına uygun olması düşüncesiyle utf-8 kullandım.Ancak türkçe karakter kullandığımda standartlara uygun olmadığı hatasını alıyorum.Yani "ç" yerine "ç" yazarsam problem çözülüyor ama bu şekilde de benim işim zorlaşıyor.Türkçe karakter kullanarak w3 standartlarına uygun site yapamaz mıyım?
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Alıntı:
![]() Karakter kodunu iso-8859-9 yaptığında Türkçe karakterleri de desteklemiş olursun, ayrıca bu standartlara aykırı mı emin değilim ama olmaması gerekir. Neden Türkçe bir sitenin karakter kodlaması "8891-1" olsun ki? "ç" yerine "ç" yazmak ile ilgili soruna gelince, böyle bir çözüme gitmek için basitçe karakterleri ekrana basmadan önce değiştiren bir fonksiyon yazabilirsin. Böylece veritabanına "ç" olarak kayıt ediyorsan ekrana "ç" basarsın uyumluluk sorunun da çözülür. Standartlar konusunda çok fazla hakimiyetim olmadığından tatmin edici bir yanıt veremedim, kusura bakma. Yinede umarım işini görür.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
Scriptman en azından düşüncelerini paylaştın teşekkürler.Standartlar konusunda da olayı zaman göstericek eğer googlede üst sıralara çıkmayı başarabilirsem sorun yok.Ancak çekindiğim konu googlede listelerken örneğin "ç" nin "ç" bu şekilde gözükmesi.
Ama buda benim için bir tecrübe olacak.
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!