|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Diyarbakır
|
Verileri alt alta koşullu sıralamak
Merhaba ASP ile verileri alt alta sıralarken koşul kullanıyorum.. Örneğin veritabanımızda veriler diye bi tablomuz var ve alanlarımız sayi, veri1, veri2, veri3 olsun Kod:
<table> <% if sayi=1 then%> <tr> <td> veri 1 </td> </tr> <% elseif sayi=2 then%> <tr> <td> veri 1 </td> </tr> <tr> <td> veri 2 </td> </tr> <% elseif sayi=3 then%> <tr> <td> veri 1 </td> </tr> <tr> <td> veri 2 </td> </tr> <tr> <td> veri 3 </td> </tr> <%end if%> </table> konuyla ilgili yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler... |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Re: Verileri alt alta koşullu sıralamak
Kodu tam olarak koyarsan daha rahat cevap verebilir sanirim insanlar. Ancak anladigim kadariyla sayi degiskeni update olmuyor. loop var heralde bi yerde, sayi'yi loop'un disinda degistiriyorsun heralde...
|
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Kodun tamamı olmadığı için bir şey diyemeyeceğim.
Sadece eklemek istedim, fi tarihinde bir yerlerden (vb script için) Select Case koşul değerlendirmesinin, If ... Then değerlendirmesinden daha performanslı çalıştığını okumuştum. ASP kodlamayalı (vbscript) çok uzun zaman oldu, o yüzden kesin doğrudur diyemeyeceğim. Lakin, zaten ben olsam okunurluğu kolaylaştırmak adına Select Case tercih ederdim.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Kod:
yetiskin=rs("yetiskin")
cocuk=rs("cocuk")
bebek=rs("bebek")
If RS.EOF Then
Response.Write ""
end if
Do while not rs.eof
Kod:
If RS.EOF Then
Response.Write ""
end if
Do while not rs.eof
yetiskin=rs("yetiskin")
cocuk=rs("cocuk")
bebek=rs("bebek")
ayrıca çok fazla else if yerine select case daha performanslı olacaktır.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!