|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
re: Çoklu Dil Yapısı
ben ingilizce için ayrıca klasör açtım. www.netteseyret.net , sitenin sağ üstünde bir ingiliz bayrağı var, tıkladığınızda /eng klasörüne gidiyor. yani sitenin kopyasını aldım ve onu ingilizceye çevirdim, iç klasöre attım. database olarak aynısını kullanıyorlar. dil 'i request yöntemiyle de alabilirdim. ancak ne bileyim, bu işime geldi. bir kere yapılacak şeydi ztn. sadece menüler ve açıklama başlıkları elle giriliyor. herşey database'den geliyor... |
|
|
|
|
|
#13 (permalink) | |
|
Yer: Ankara
|
Alıntı:
global.asa'yı açtğımda herşeyi anladım ancak bu tip işlemleri pek bilmedğimden sormak istiyorum mümkünse. Kod:
Sub LoadXML(langID) Set XML = server.CreateObject("Microsoft.XMLDOM") success = XML.Load(server.MapPath("/XML/lang_"& langID &".XML")) If success Then Application.Lock Application(langID & "XML") = XML.XML Application.UnLock End If Set XML = Nothing End Sub )
|
|
|
|
|
|
|
#14 (permalink) |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
Evet yüklendikten sonra if'ler devreye girecek ve sistem dilediğiniz doğrultuda çalışacak ama diğer dillerin her istekte yeniden yeniden yüklenmesi niye gereksin ki? Daha farklı çözümlerle sunucuyu daha az yormak ve dahi daha dinamik yapılar elde etmek mümkün olabilir. Yukarda kurulan XML yapısı da pek hoş olmuş, ilgililerin ellerine sağlık. |
|
|
|
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
Re: Çoklu Dil Yapısı
@absconder
Tamam şimdi anladım, yani aslında biz sadece Application'a bir ad vermiş oluyoruz değil mi? XML i zaten bahsi geçen yerde load ediyor. @fever Burada tartıştığımız kısım sistem yöneticisine daha sonra istediği dili ekleyebilme özelliğinin tanımlanması. Sizin verdiğinzde ise sabit diller var, buna göre if yapıyoruz oluyor. Halbuki yöneticimiz Türkçe yanında bir de Rusça eklerse tercümesini kendisinin yapmasını istemek ve tercüme bitince de bunları RU.XML e yazdırmak. Rusça eklenince de bunu sisteme tanımlatmak. Zaten sistemi bitirince genel mantığını burada anlatacağım tekrar. Şu anda site üzerine XML verilerini işlemek kaldı sadece. Türkçe sabit dilimiz, sitenin bir yerine yeni bir kelime tanımlamak gerektiğinde db.ye bunu tanımlıyoruz sadece Türkçe kısmına, diğer dillere editörler tercüme ediyor, onlar tercüme edince XML.ler güncelleniyor. |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) | |
|
|
@darkfaceofmoon
Alıntı:
Sadece daha önce mesaj yazan zubeyr'in yöntemi statik de olsa çalışsa da kullanılan if'in işlevsiz olduğunu belirtmek istedim. If'ler çalışmadan once zaten bütün dosyalar include edilmiş olacak ve if koşulları sadece değerlerin atanması sırasında işe yarayacak. "Tamam, sorunsuz çalışır fakat her istek için bütün dil dosyaları tekrar tekrar neden yüklensin ki?" demek istemiştim. Yoksa benimsemiş olduğunuz XML yöntemi oldukça hoş ve olması gereken şekilde zaten. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
|
Merhaba,
@absconder Değerli arkadaşım gerçekten yardımların sayesinde global.asa üzerinde oynayarak da performansın arttırılabildiğini öğrendim ancak halen tam sonuca ulaşamadım. İnş sonuca ulaştıktan sonra bunu herkesle de paylaşacağım müsadenle fakat bir takım sorunlar yaşamaktayım. Altta kodları verdim; ufak 1-2 tartışma ile sonuçlandırırsak sevinirim... global.asa PHP Code:
PHP Code:
Kod:
<?XML version="1.0" encoding="windows-1254" ?>
<root>
<lang>
<1_gonder>Gönder</1_gonder>
<1_anasayfa>Anasayfa</1_anasayfa>
<1_rumuz>Rumuz</1_rumuz>
<1_sifre>Şifre</1_sifre>
<1_kapat>Kapat</1_kapat>
<1_geri>Geri</1_geri>
<1_ileri>İleri</1_ileri>
</lang>
</root>
Kod:
<%=C_DefaultLang%> <br /> <%=Resource(C_DefaultLang,"1_rumuz")%> <br /> <%=LoadXML(C_DefaultLang)%> HTML Code:
tr Err! |
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
Kod:
select LId from Kod:
ListLangs("LangID")
Kod:
ListLangs("LId")
bir de bu id numeric değer ("1", "2") değil mi? yoksa "tr", "eng" gibi alfanumeric mi? XML'ler buna uygun mu? tahminim, 1,2 gibi çağırıyorsunuz, sonra da sayfa içerisinde, "tr" ile çağırdığınızda hataya düşüyor. Kod:
<%=C_DefaultLang%> <br /> <%=LoadXML(C_DefaultLang)%> <br /> <%=Resource(C_DefaultLang,"1_rumuz")%> hata almazsanız, global.asa çerisinde numeric id ("1, "2") yerine alfanumeric id ("tr", "en") ile yükleme yapacak şekilde düzenleyin. hata alırsanız, XML dizininde lang_tr.XML dosyasının olduğunu kontrol edin. varsa, soruna kaldığınız yerden tartışmaya devam edebiliriz.
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!