|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: avustralya
|
asp -- burda hata nerede?
ASP de pek acemiyim. bir tane birşey de hata çıktı, çözemedim ne olduğunu. bu script bir formdan kullanıcı adı email falan alıp veritabanına yazan bişey. verdiği hata şu: [Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Selected collating sequence not supported by the operating system. /yeniuyeekle.ASP, line 25 kod da şöyle: .... set my_conn= server.CreateObject("ADODB.Connection") set rs = server.CreateObject("ADODB.RecordSet") my_Conn.Open ConnString 25.SATIR:: set rscheck = my_conn.Execute ("Select email from member where email='" & email & "'") .... daha yazmam gereken birşey varsa belirtiniz. buradaki sorun nerede ve nasıl çözebilirm? yardm edersenz sevinirm |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
email diye bir değişken tanımladın mı ?
email=request.form("bilmemne") form dan bilgi almayı biliyosun heralde .. sanırım email değişkeni ya boş yada öyle bir şey yok .. sorun çıkarsa yaz
|
|
|
#3 (permalink) |
|
|
sanıyorum kodda bir hata yok. bakalım sorun bende mi kodda mı die bunu siteye koyup serverda çalışıtırıyım dedim . hiç hata vermeden çalıştı ; fakat benim bilgisayarımda çalışmıyor.
ama bunun gibi veritabanlı başka programlar çalışıyor bende. nası olduğunu anlamadım. sorun şeyde mi acaba , bende access denen program yok. bu veritabanı çalışsın die denetim masasındaki odbc data bilmemne yerinden system dns kısmından tanıtıyorum bu .mdb dosyasını. acaba bazı .mdb ler tanınmıyor mu öle yada öle bişeyler mi? access i mi kurmalıyım? yada nası çözcem? |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Alıntı:
@darp porblem bilgisayrındaki ADO nesnesinin güncel olmamasından kaynaklanıyor sanırım. Internetten son sürümünü indirmeyi dene. qMichaeL_OweN o zaman böyle hata vermes, "cardinal...." bla bla diye bir şey verir.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
ado nesnesi pws yi kurarken programla birlikte gelmiyor mu ki. 98in second edition ından kurdum . güncel olsa gerek.
yinede diilse güncel ado yu nerden çekicem. microsoftun sitesinde böyle ayrıca bir ado nesnesi download u bulamadım. kocaman bişey diilse birisi yollarsa maille kendindekini sevinrim. yada sitede nasıl aratmalıyım ? ado object version32424 ? bide download edince nereye yerleştirmem gerekir. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
ado nesnesi pws yi kurarken programla birlikte gelmiyor mu ki. 98in second edition ından kurdum . güncel olsa gerek.
yinede diilse güncel ado yu nerden çekicem. microsoftun sitesinde böyle ayrıca bir ado nesnesi download u bulamadım. kocaman bişey diilse birisi yollarsa maille kendindekini sevinrim. yada sitede nasıl aratmalıyım ? ado object version32424 ? bide download edince nereye yerleştirmem gerekir. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
sorun çözüldü . okadar sıkı deilmiş.
saolun ikinizde .
çözüldü sorunum. access i yükleip birde o ado nesnesini çekince bilgisayar error vermeyi unutuyormuş. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
Alıntı:
, haklısın o kadar çok hata veriyor ki bu ASP
|