Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » ASP » ultradev ve asp soruları

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 18.07.2001   #1 (permalink)

arap_kadri's Avatar

Yer: Ankara/Turkiye
Görsel: 2
ultradev ve asp soruları

ASP ye yeni başlayan biri olarak bir kaç konu açmak yerine burada hepsini birden sorayım dedim...

birincisi iis 5,0 kullanıyorum vew ultradev de hazıradığım scripti brinkster'e upload ettiğimde çalışmadığını 500 İç sunucu hatası verdiğini gördüm (access 2000 kullandım pathler vs ler doğru)
şu şekilde açılımını yapayım <%@LANGUAGE="VBSCRIPT"%>
<!--#include file="Connections/fergen.ASP" -->
<%
set Recordset1 = server.CreateObject("ADODB.Recordset")
Recordset1.ActiveConnection = MM_fergen_STRING
Recordset1.Source = "SELECT * FROM newssystem"
Recordset1.CursorType = 0
Recordset1.CursorLocation = 2
Recordset1.LockType = 3
Recordset1.Open()
Recordset1_numRows = 0
%>
<%
set Recordset2 = server.CreateObject("ADODB.Recordset")
Recordset2.ActiveConnection = MM_fergen_STRING
Recordset2.Source = "SELECT * FROM UserTablo"
Recordset2.CursorType = 0
Recordset2.CursorLocation = 2
Recordset2.LockType = 3
Recordset2.Open()
Recordset2_numRows = 0
%>
<%
Dim Repeat1__numRows
Repeat1__numRows = -1
Dim Repeat1__index
Repeat1__index = 0
Recordset1_numRows = Recordset1_numRows + Repeat1__numRows
%>
<%
' *** Recordset Stats, Move To Record, and Go To Record: declare stats variables

' set the record count
Recordset2_total = Recordset2.RecordCount

' set the number of rows displayed on this page
If (Recordset2_numRows < 0) Then
Recordset2_numRows = Recordset2_total
Elseif (Recordset2_numRows = 0) Then
Recordset2_numRows = 1
End If

' set the first and last displayed record
Recordset2_first = 1
Recordset2_last = Recordset2_first + Recordset2_numRows - 1

' if we have the correct record count, check the other stats
If (Recordset2_total <> -1) Then
If (Recordset2_first > Recordset2_total) Then Recordset2_first = Recordset2_total
If (Recordset2_last > Recordset2_total) Then Recordset2_last = Recordset2_total
If (Recordset2_numRows > Recordset2_total) Then Recordset2_numRows = Recordset2_total
End If
%>.............

ikincisi son yaptığım 5 kayıdın veya 3 kayıdın görünmesini istiyorum... bunun ilk 3 veya kayt göstermekle arasındaki farkı yazabilirseniz sevinirim...

son sorum biraz daha ayrıntılı onu tam olarak başka zaman soracağım...
şimdiden teşekürler.....
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 18.07.2001   #2 (permalink)

Yer: Samsun
erdem abi 2. sorunun cevabı şu sanırım.

1. sorunu tam çözemedim, anlayan arkadaşlar çıkacaktır inşallah, aklıma ilk gelenleri yazayım yinede

include file'daki fergen.ASP de db yolunu yanlış tanıtmış olabilirmisin?
yada include file daki fergen.ASP'yi connections klasörüne değilde direk ana klasöre alıp deneyebilirsin.
Yine de scriptten hiçbirşey anlamadığımı belirteyim, sen uzman arkadaşları bekle bence
antivitamin şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 18.07.2001   #3 (permalink)

arap_kadri's Avatar

teşekürler dostum
yalnız bu baştan (ilk)beş veya on kayıt
ben son 5 kayıdı sormuştum aynı sistem çalışmıyor sanırım
tekrar bakacağım
teşekürler...
Old 27.07.2001   #4 (permalink)

wefra's Avatar

Yer: istanbul
yorum

dns bağlantılı projelerde problem yok. ancak dnssiz bağlantıda problem var. ben 1-2 kez denedim ancak olmadı. c:\inetpub gibi bir path ismini kabul ediyor ama mappath "/cgi-bin/data" gibi mesela kabul etmiyor ya da ben yapamadım. bir öneri şöyle yapabilirsin. projeyi yümden dnsli yap. sorunsuz her opsiyonu kullanacaksın. sonra Connections/fergen.ASP ye gir ve bağlantı ifadesini dnssize çevir. aklıma başka bişey gelmiyor. çok kasmadım ama sanırım dnssiz database bağlatısında wizardlar database'i göstercek şekilde çalışmıyor
Old 27.07.2001   #5 (permalink)

arap_kadri's Avatar

dw de şimdilik site tanımlamaları çerçevesinde deniyorum ama bakalım düzeltebilecek miyiz...
şimdiden teşekürler.
eğer bakmak isteyen varsa sitenin şifresini verebilirim...
Old 29.07.2001   #6 (permalink)

Kuen's Avatar

Yer: istanbul
merhaba udw ile haşır neşir biri olarak sorularınıza yanıt vermek isterim,

1. Soru dsn bağlantı yapıyor iseniz hostunuzda dsn baglantı yaptırmanız gerekmektedir.

Dreamweaver ultradev 4.0 versionuyla birlikte gelen custom connection ile bağlanmanızı tavsiye ederim. Dsn baglantı yapmayı bildiğinizi farz ederek yazıyorum.

Yeni bağlantı oluştururken. Window >> data bindigns >> (+) >> recordset query >> define >> new >> custom connection strign

komutlarını çalıştırıp connection name yazın herhangi bişey.

connection string bölümüne :

"Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)};Dbq=c:\kuen\okul\okul.mdb;"
bu şekilde yapıp sonradan server.mappath kullanabilirsin udw mappath de sorun çıkartabiliyor elle değiştirebilirsiniz.

"Driver={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; dbq=" & server.mappath("veritabani.mdb") bu şekilde yazabilirsiniz.

usign driver on application server seçin dsn less bağlantınız oluşur.

2. soruya yanıt:

recordset oluştururken recordset ekranında.

altta sort var none yazan yeri id (yani database de autonumber olan seçili alanı seçin) yanında descending i seçin artık son eklenen idler sondan başa doğru sıralanır.

Son beş kayıtı dökmek için ise.

server behaviors >> repeat region yazıp istediğiniz kadarını dökebilirsiniz.

Şunu da sorabilirsiniz diyerekten : HER Sayfada 5 kayıt bulunsun diyer sayfalara link verilsin istiyor iseniz.

insert >> live object >> recordset navigation bar seçip ayarlayabilirsiniz..

Son olarak udw ile yaptığım ziyaretci defterini göstermek isterim.

http://nisantasi-ist.com/kuen/konuk/

http://dwturk.cjb.net sitemde ise database bağlantısını ve sayfaya database den nasıl veri döküleceği hakkında dersler var iyi günler..
Old 29.07.2001   #7 (permalink)

arap_kadri's Avatar

çok teşekürler kuen
tamamen anladım... çok teşekkür ederim...

2nci soruyu halletmiştim... tekrar anlattığın için tekrar teşekürler...

saygılar...
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

sorulari , asp , ultradev

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online oyun photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 21:20.