|
|
#2 (permalink) |
|
bu konunun sana yardimci olacagini düsünüyorum:
http://www.zoque.com/vbulletin/showt...hlight=dinamik ikinci soruna gelince ASP destekleyen bir serverda normal bir HTML sayfasinin uzantisini ASP olarak degistirebilirsin. ikisi de calisacaktir.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
Teşekkürler
Biraz da olsa birşeyler anladım ama benim hesas sorum ASP ile ne yapılır. Yani sayac yapılır. Yada haber scripti yapılır. Bunları biliyorum ama arkadaşım bana diyorki ASP ile sayfa hazırlıyacağım peki bu ne demek oluyor. www.ocal.net sanırım ASP ile hazırlanmış .Yani bütün sayfaları değişik scriptler yazarak aktif hale getirmek mi amaç? İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
ASP ile sayfa hazırlamak şöyledir;
sunucu tarafından işlenmesi gereken (veritabanı gibi) işlemlerin yapılmasında kullanılır. örneğin elinde 300 şiir var; içerik hazırlayacaksın; iki seçeneğin var 1. ya oturup 300 tane farklı HTML sayfası hazırlayıp ona göre linklerle bağlayıp içerik oluşturusun. 2. yada tek bir iskelet oluşturup, ASP (=yada PHP,=yada cgi ) ve veritabanları yardımı ile o iskelete uygularsın. tek bir tablo ve birkaç ASP koduyla bunu kısa zamanda yapabilirsin. (= bu ASP kolaydır diye söylemiyorum) yeri geldiğinde bir şiir eklemek 1. yolda çok zahmetliyken, 2. yolda veritabanına yazman yeterli olacaktır onu. ayrıca görsel elemanların sayfa içeriği genelde ASP ile değil de JavaScript gibi kullanıcı taraflı scriptlerle yapılır. ASP sadece sayfanın dinamizmini arttırır ve kullanıcı ile etkileşimi sağlar. zoque yine kızacak ama verdiğin linkin biraz daha farklı içerikte olduğunu düşünerek yazdım...
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
sipidik burdaki hikaye ve şiir kısımları anlattığım mantıkla yapıldı. bir bak derim.
ASP kodlarını istyiyosan bunu forum içerisinde arama yaparsan, anlatacaklarımdan daha çok bilgiye ulaşabileceğine eminim. yine olmadı bana mail at. mailde uzunca anlatırım.
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
site gerçekten çok güzel ama bu şiir olayını mail olarak atarsanız çok sevinirim. Birde bu sitenin o görüntüsü nasıl oldu. Çok güzel olmuş yani o browser nasıl yok oldu ve yeni bir tane çıktı. Lütfen anlatırmısınız.
|
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
forumlara ait arsiv bölümüne bakarsan ve arama motorundan aratirsan merak ettigin bircok seyin daha önce sorulup cevaplandirilmis oldugunu göreceksin.
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!