Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » ASP » asp ile ilgili birkac soru - önemli

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 06.01.2002   #1 (permalink)
Fantasy

çok önemli...

Merhabalar,

bugün sizlere bir yığın soru soracağım...
Hemen başlayayım.

1) ASP ile bir forum yapıyorum, ve bir form içindeki textarea icine yazılıyo mesajlar. ancak mesaj yazarken, paragraf felan bırakılsa bile, db den okutup ekrana basınca mesajı, her enter için sadece bi boşluk bırakıyo... kodu, yazıldığı şekilde nasıl kaydedip ekrana basarım. yani belki mesaj yazarken <br> kullanılsa olur, ama amatör bi kullanıcı bunu bilemez... nasıl yaparım ?

2) textarea daki scrollbar rengini felan nasıl değiştiririm ?

3) diyelim bi formda bikaç tane input type="text" var... ama bi tanesini aktif olarak istemiyorum... yani ne mouse la tıklandığında, ne de TAB tuşuyla üzerine gelinmesin, bir sonrakine atlanssın istiyorum. VB'nin focus komutuyla yapılacak sanırım ama tam olarak nasıl ?

4) siteye üye listesini basıyorum ve tıklanan üyenin infosunu yükletiyorum siteye... burada delete tuşu var ve oraya tıklandığında SQL in DELETE komutu ile üyeyi db den siliyorum. soora response.redirect ile tekrar ilk üyelerin gösterildiği siteye yönlendiriyom kullanıcıyı, ama sitede o üye hala mevcut görünüyo... ama o sırada db ye baktığımda, db deki silinmiş oluyo çoktan. siteyi refresh edince, o üye yok oluyo... neden ilk siteye baalandıında yok olmuyo da illa ki refresh gerekiyo...

5) form'un action una verilen url yi gizlemek için oraya bir değişken yazıp, gizliyorum. ancak bazen action çalışırken, bazen hedef site yerine yine aynı site yükleniyo neden ?

herşey için şimdiden teşekkürler...
iyi çalışmalar..

Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 06.01.2002   #2 (permalink)

biker's Avatar

1. soru icin, DB'den verileri cektikten sonra, sayfaya basmadan once, replace() fonksiyonu ile, string icerisindeki vbcrlf'leri br ile replace et. kullanicinin mesajini yazarken attigi enter'lar br olarak basilir o zaman.
2. stylesheet ile, SCROLLBAR-BASE-COLOR,SCROLLBAR-ARROW-COLOR assignmentleri isinizi gorebilir.
3. soru icin, field tag'i icerisinde "DISABLED" yazarsan istedigini yapabilirsin. o field o zaman yokmus gibi davranilir, dolayisiyla icinde bir veri varsa da alamazsin.
4. soru icin, redirect etmek pek iyi bir fikir degil, zira cache'te kalabilir bir suru sey olabilir o nedenle, gerekli silme islemini yaptiktan sonra, o sayfayi gosteren fonksiyonu cagirin, diger bir deyisle, sitenin moduler olmasi adina, bu tip seyleri fonksiyon fonksiyon yazin (silme fonksiyonu, gosterme fonksiyonu vsvsvs). sorunuzun cozumu ise, dedigim gibi cache'ten olabilir, redirect edilen sayfayi cache tutmayacak sekilde ve hemen expire edilecek sekilde ayarlayin. response.headers ile olmasi lazim (yada benzer birsey)
5. pek anlayamadim, adresin mi goruntulenmesini istemiyorsunuz, yada gonderdiginiz form datasi adreste mi gozukuyor? eger adreste gozukuyorsa form method="get" yaptiginiz icindir.
biker şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 06.01.2002   #3 (permalink)
Fantasy

Selam tekrar,

öncelikle verdiğin yanıtlar için saol...

2. ve 3. soru tamam, onları hallettim...

ancak diğerlerinde daha sorun var.

1. Bu replace() komutunu tam olarak nasıl kullanırım ? Yani büyük ihtimalle parantezler içine bi değişecek değer bi de yeni değer yazılacak ama bu vbcrlf bana biraz yabancı geldi... onu nasıl yapacam ? bunu bana bi örnek olarak verirsen, sevinirim...

4. bu konuyla ilgii bi de şöyle bi sorunum var. bi forum yaptım. sorular bir table de kayıt ediliyo ve her sorunun bir ID si var. aynı MDB içinde bi de ikinci table var, o da cevapların saklandığı tablo. her cevabın başında yanıtlanan sorunun ID si yazıyor. ben forumdaki o soruyu ekrana bastırırken, önce soruyu okutuyom (querystring den ID sini alarak). Sonra diğer tablodan o ID ile olan tüm kayıtları istiyorum. bu çok güzel çalışıyo. sora bir mesaj daha eklemek istenirse, cevap butonuna tıklıyoruz ve yine önce soru, sora yanıtlar ekrana basılıyor; aradaki tek fark, en sona bi de textarea geliyo, eklenecek mesaj için. işte burada görüntülenen cevaplar, ilk ekrandakinden hep bir eksik. Bir başka değişle, 8 cevap varsa, 7 tane gösteriyo, sonra da textarea yı gösteriyo. Işin komik kısmı, ilk ekrandaki kodun aynısını Copy Paste ederek aldım. buna rağmen ikincisinde son veriyi eksik gösteriyo. O da sadece, eğer daha önceden bi cevap verilmişse. Bana bunu lütfen açıklayın, kafayı yicem yakında...

5. söyle bişi yapmak istiyom
<% hedef = "yenisite.ASP" %>
<form action = "" & hedef & "" method="post">

bu durumda ASP satırı görünmicek... HTML de de degisken görünecek. baalananlar da hedef sitenin adresini göremeyecek.
ama bazen bu yöntem istediğim siteyi açıyor, bazen de site yeni sayfa yerine, kendini açıyo... neden ?

6. bi de bonus sorusu:
bir tuşun (ör: <input type="button"> üzerindeki fontu nasıl değiştiririm ? boyutu oluyo, renk felan hepsi ok... ama font face olmuyo ... yapabilir miyim ?

tekrar teşekkürler...

Old 06.01.2002   #4 (permalink)

biker's Avatar

replace(string,vbcrlf,"<br>")

isinizi gorur kanimca, ama http://www.asp-help.com/getstarted/ms/vbscript/142.asp siz yinede bakin.

butonun fontunu degistirmek icinse font-family assignmentini kullanabilirsiniz.
biker şu an çevrimdışı  
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

onemli , soru , birkac , ilgili , asp

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 05:42.