Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Webmaster Kaynaklari » Sunucu Tabanlı Programlama (Server Side) » ASP » ASP: Veritabanı: Anlayamadığım bir problem

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 14.04.2002   #1 (permalink)
C-Dark Raider

Yer: İstanbul
ASP: Veritabanı: Anlayamadığım bir problem

ELimdeki kod:
<%
Dim DbConn
Set DbConn = server.CreateObject("ADODB.Connection")
DbConn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source="&server.MapPath("vt/vtse.mdb")

Dim dbKul
dbKul = DbConn.Execute("Select * From Uye")
If dbKul.EoF Or dbKul.BoF Then
Response.Write "Hata"
Response.End
End If

Response.Write dbKul("UyeAdi") & "<br>"
dbKul.Movenext

Set dbKul = Nothing
DbConn.Close
Set DbConn= Nothing
%>

Böyle basit bir kod var elimde. Çalıştırıldığında çıkan problem:

Microsoft VBScript çal&yacute;&thorn;ma hatas&yacute; error '800a01b6'

Nesne bu özellik veya yöntemi desteklemiyor: 'EoF'

/a.ASP, line 8

Eğer oradaki EoF ve BoF sorgulamasını kaldırırsam ilk satırdaki bilgiler okunabiliyor, sonrasında ilk hata gibi 'Movenext' desteklenmiyor hatası alıyorum.

Sistemimde bulunan aynı veritabanını kullanan .ASP dosyaları da dahil hepsi düzgünce çalışmakta.

Oldukça düşünmeme rağmen hatayı farkedemedim, benim kodlamamda hiçbir hata yok gibi geliyor bana.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla...
C-Dark Raider şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 15.04.2002   #2 (permalink)
aragorn

aragorn's Avatar

Yer: bilmiyorum
selam
ilk önce böyle bir şey olmayacak ;

dbKul.Movenext
bu satır:----> Response.Write dbKul("UyeAdi") & "<br>"

alttaki response.write kalkacak gerisi için birşey yazamıyorum cafe deyim ama ben bunu gördüm.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 15.04.2002   #3 (permalink)
C-Dark Raider

Bu kod hatayı irdelemek için modifiye edilmiş halde. Aslında yine de dediğin yerle olan problemi de pek anlamış değilim, açıklarsan sevinirim. Üzgünüm fakat dediğin ile temel hatanın pek bir alakası yok sanırım. Yine de yardımın için teşekkürler.

Saygılar...
Old 17.04.2002   #4 (permalink)
absconder

absconder's Avatar

Yer: istanbul
recordset üzeirnde movenet yaptıktan sonra bir sonraki kaydın ilgili alanını gösterir.

movenext yapıp kayıt sonu kontrol edilmiyor. bu yüzden hata verebilir.

ancak asıl hatayı veren kod, bir connection'un kontrolünün EOF ile yapılması. bu problem teşkil eder.

aşağıdaki kod tüm tabloyu tarayıp üye adlarını yazacaktır... bu şekilde kullanım esneklik sağlar...

<%
Dim DbConn
DbConn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source="&server.MapPath("vt/vtse.mdb")

Set rsDbKul = server.CreateObject ("ADODB.Recordset")
sqlrsDbKul = "Select * From Uye"
rsMK.Open sqlrsDbKul, dbConn, 1, 3
if rsDbKul.EOF then
response.write "dosya sonu. kayıt bulunamadı"
else
while not rsDbKul.EOF
response.write rsDbKul("UyeAdi")&"<br>"
rsDbKul.movenext
wend
rsDbKul.close
set rsDbKul=nothing
DbConn.Close
Set DbConn= Nothing
%>
Old 18.04.2002   #5 (permalink)
sLYsHARk

sLYsHARk's Avatar

Yer: Istanbul
Re: ASP: Veritabanı: Anlayamadığım bir problem

Alıntı:
Gönderen: C-Dark Raider

<%
Dim DbConn

Dim dbKul
Set dbKul = DbConn.Execute("Select * From Uye")
If dbKul.EoF Or dbKul.BoF Then
Response.Write "Hata"
Response.End
End If

dbKul.Movenext

Set dbKul = Nothing
DbConn.Close
Set DbConn= Nothing
%>

Set dbKul = DbConn.Execute("Select * From Uye")

olmali.
calisir, emin olabilirsin.

absconder senin dedigin yontem'de 3,3 ile acarsin tum islemleri yapmaya yetkin olur fakat bu yontem server ram'inden ve diger kaynaklarindan oldukca fazla yer. Ama dedigin dogrudur.

saygilarimla...

Mesaj sLYsHARk tarafından 18.04.2002 (16:46) yeniden düzenlendi..
sLYsHARk şu an çevrimdışı  
Old 18.04.2002   #6 (permalink)
C-Dark Raider

O kadar süre uğraştıktan sonra Set ibaresini koymadığımı görünce oldukça şaşırdım. O kadar uzun düşünmenin sonucu çıkan sorunun basitliği olarak giden zamanıma yandım oldukça.

absconder'ın yöntemi de çalışmakta tabi. Recordset biçiminde açmayı da ayrıca denemiştim ama çalışmıştı. Fakat Execute ile neden çalışmadığını anlayamamıştım.

Aragorn, absconder ve C00101100, zaman ayırdığınız için teşekkürler. Sağolun yardımlarınız için.

Saygılarımla...
Old 18.04.2002   #7 (permalink)
sLYsHARk

sLYsHARk's Avatar

Yer: Istanbul
C00101100

"Set" ibaresi en cok unutulan seylerden birisidir. Yardimci olabildigime sevindim. Saygilarimla.
sLYsHARk şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
problem , anlayamadigim , veritabani , asp

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 03:05.