|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
: // ASP yardım ..!
Merhabalar.. Baya bi zaman önce indirdiğim bi ASP sistemi ni edit edip siteme yerleştirdim.. sistem şöyleydi.. Şifreyle giriş yaptığım bir bölümde bir form bölümü vardı o bölüme bir şeyler yazıp göndere tılıyınca .. databasee yazdıklarımı yüklüyo sonra sonra hazırldığım farklı bir sayfada onu gösteriyodu.. ama .. yazdığım mesajların sırası ters oluuyo.. onu nasıl düzeltebilirim.. bi nevi bi bolg sistemi oluşturmuştum kendimce.. fakat mesajlar ters geliyo.. en son yazdığım mesajı en sona ekliyo .. ben en başa eklemesini istiyorum.. bi yardım ederseniz iyi olur ..
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: menemen.izmir
|
Kayıtları düzenleme için "order by" komutunu kullanırsın..
Muhakkak scriptinin listeleyeceği yerde buna benzer bişey görürsün.. İşte o yere aşağıda verdiğim kodu yerleştir.. bak ben anlaşılması kolay olsun diye field1,field2 ve field3 rakamlarını kullandım.. Aşağıdaki kodda "tablonunadi" adlı tablodan field1,field2,field3 listelerken field1 göre listeliyecek.. Yani sıralamayı 1 göre yapıcak SQL = "SELECT field1, field2, field3 FROM tablonunadi ORDER BY field1" Kaynağını biçok sitede bulabilirsin.. link1 'gibi link2 'gibi link3 'gibi - > Ben buna benzer şeyleri webderslerinden öğrenmiştim.... |
|
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
onin'in yazdıklarına ek olarak
ORDER BY field1 DESC yaparsan yukardan aşağı sıralar.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
![]() son bir ek daha, ORDER BY 'dan sonraki alan adı bir tane olmak zorunda değil, örneğin; ORDER BY tarih, ID, ad DESC şeklinde de olabilir.
|
Zoque'a hoşgeldiniz!