|
|
#1 (permalink) |
|
|
web programcılığı nerede öğrenilir
Slm ben kendimi web programcılığı alanında geliştirmek istiyorum İSTANBUL AVRUPA YAKASINDA gerçekten eğitim veren (yani kitaplarda işlenen konuların daha üst seviyesinde) kuruluşlar varmı , varsa ulaşmam için web adreslerini gönderirmisiniz. BU KONUYLA İLGİLENEN BÖYLE BİR KURSA GİTMİŞ VEYA ÇEVRESİNDEN DUYMUŞ ARKADAŞLARIN TAVSİYELERİNİ BEKLİYORUM Teşekkürler |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Açıkcası ben çok inanmıyorum, sadece bir kursa gidilip oradan üst nitelikli bir web programcısı veya tasarımcısı olunacağına inancım çok fazla değil. Kurs tabiki öğrenme sürecini belki hızlandırıyor. Fakat öğrenme süreci kurs ile bitiyorsa malesef web programcısı veya herhangi birşeyim denemeniz absürt kaçar.
Bu eğitimler bir başlangıç olarak iyi olabilir. Ama internet üzerinden veya kitaplardan gelişmeler sürekli takip edilmeli. Senin dediğin gibi kitaplardaki bilgilerin fazlasının anlatıldığı bir kurs açıkcası bilmiyorum. Ve olduğunuda sanmıyorum. Zaten web programcılığı alanı .net olsun PHP olsun XML olsun diğer diller olsun sürekli yenilik içinde olan dillerdir.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Belki soruna tam cevap değil ancak;
Kendini web programcışığı alanaında geliştirmek istiyorsan yapacağın çok basit. İlgili kitapları okuıyabilirsin, boş kaldığın zamanlarda bu programlama dili ile proje geliştirebilisin. Sektörde aktif çalışıyorsan zaten her zaman gelişiyor demktir. Komünlere dahil olma gelişme sürecini hızlandırabiliri. Daha fazla okuma ve deneme-yanılma. Forumları takip etme özellikle başlangıç seviyesindekiler için iyi olabilir. Ancak Kurslar genelde çok geyiktir. Ben bu tip konularda kursların genelde sömürü olduğuna inanıyorum. Ve hiç kursa gitmediğim gibi gitmeyi de düşünmüyorum. Önümüzde internet gibi bir kaynak var, her yerden de dokümanlar akıyor adeta. Hepsini değil ilgililerin 100/1 berlki de 1000/1 ni bile okusak çok ciddi bir bilgi demektir.
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
illede kurs istiyorsan:
Mecidiyeköy'de C Sistem Programcıları Derneğinin bazı kursları var. ayrıntıları: http://csystem.org adresinden öğrenebilirsin. (yeni açılacak Java kurslarına gideceğim orada. kısmetse şubat başında başlayacak.) tavsiyem: öğrenmek istiyorsan, öğreneceğin dille ilgili sıkı bir araştırma yap internet üzerinde. eminim tahmininden fazla kaynak bulacaksın (hele bide konu web programcılığı ise ). yardımcı olabilecek dökümanları indir ve oku (manual).kitap bulma şansın varsa al ve oku. konuya çok yabancıysan işe yarar, bir yerlerden başlayabilmeni sağlar (ben faydasını görmüştüm). biraz öğrendikten sonra hakim olmak istiyosan: bol bol pratik. başka bişi kesmez
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!