|
|
#1 (permalink) |
|
|
Toryum Ve Bor
arkadasin birinden mail aldim. bunu sizlerlede paylasmak istedim. Bu yazi size belki daha önceden gelmiþ olabilir ya da benzerleri gelmiþtir. sizden ricam bu yaziyi çok dikkatli okuyun ve bütün tanidiklariniza dagitin. Ayrica þu soruyu da sorun : ülkemizdeki onlarca üniversitenin onlarca mühendislik fakültesi var. Bu üniversiteler teori okutmaktan baþka ne is yaparlar ? Bu buluslar batililara gökten zembille mi iniyor ? T O R Y U M Toryum radyoaktif bir element ve dogal olarak nukleer enerji elde etmede kullaniliyor. Hem de alternatifleri icinde en temizi. Dunyada en cok Toryum rezervine sahip ulke hangisi bilin bakalim? Turkiye. Rezerv ne kadar --- 800.000 Ton. Sonra hangi ulke geliyor? --- Hindistan. Rezervi ne kadar --- 300.000 Ton. Peki sahip oldugumuz Toryum`un degeri nekadar? Siki durun. Turkiye`nin, Ic borcu --- 85 milyar $. Dis Borcu 125 milyar $. Toplam --- 220 milyar $.Elimizdeki Toryum`un degeri 120 TRILYON $. Yani toplam borcumuzu 545 kere oduyor. Once Bor simdi de Toryum.. Daha bilmedigimiz neler var kim bilir. Bilginize... Bu maili tanidiklariniza yollayin, herkes birkac kisinin gozunu acsin. Borla calisan araba uretildi, Turkiyekiskacta.* Arabayi bor madeniyle calistiracak patentli 600 proje oldugu ortaya cikti? Cunku Turkiye, dunya rezervinin yuzde 70`ine sahip ve uluslararasi trostler Turkiye uyanmadan bu kaynagi ele gecirmeyi planliyor.Amerikan Millenium Cell (MC) ve stratejik ortagi Daimler-Chrysler (DC), seri uretime bile gecti. Ancak uluslararasi trostler, bu gelismeleri ulkemizdeki bor zenginligine egemen olmak icin Turkiye`den kaciriyor. Aksiyon dergisinde yayimlanan habere gore, konuyla ilgili incelemelerden biri Scientific American dergisinin Mayis 2002 sayisinda yayimlandi.**DUSUNULEBILECEK EN TEMIZ YAKIT` basligiyla verilen haberde, kimyager Steven Amendola`n1n Ford Explorer model otomobili bor bilesiklerinden elde edilen yakitla calistirildigi anlatiliyordu**ABD`li kimyager Amendola`ya gore, sodyum bor hidritle calisan otomobilin hem menzili iki katina cikiyor, hem patlama ihtimali olmadigi icin tam guvenli oluyor, hem cevre kirliligi olmuyor, hem de yakit kullanildiktan sonra tekrar degerlendirilebiliyor. **Benzinle calisan otomobillerde yakiti depolama sorunu oldugu icin menzili dusuyor. Borla calisanlardaysa bu sorun ortadan kalkiyorsodyum bor Hidrit maddesi ile suyun olusturdugu hidrojenin yakit pillerine ulasmasi ve aciga cikan enerjinin mekanik enerjiye donusmesiyle yuruyor. **Bor konusu ozellikle son yillarda Turkiye gundeminden hic inmedi. Bilgisayardan silaha, nukleer teknolojiden akaryakita kadar bircok alanda kullanilan bor, ister istemez bircok cevrenin ilgi odagi... **Tartismalar, bazi kisi ve guclerin ozellestirme furyasini da arkalarina alarak, bu cazip ve stratejik madeni `ic etmek` istediginden, uluslararasi trostlerin Turkiye`yi bor konusunda baski altina aldigina, bor`u devletin yeterli karlilik ve verimlilikte kullanamadigina kadar uzaniyor.**Devlet Denetim Elemanlar? Dernegi(DENETDE) Baskani Atilay Erguven de bor gibi hayati onemi olan konulardaki gelismelerin Turkiye`ye gec yansimasini, BATILILAR TURKIYE`YE BOR TEKNOLOJISININ GELMESINI ONLEDIKLERI GIBI, O KONUDAKI ONLEMELERI DE DUYUP, BORUN ONEMINI KAVRAMAMIZI ISTEMIYORLAR!` sozleriyle izah ediyor. **Dunya bor rezervinin yuzde 70`i Turkiye`de. Bizi yuzde 13`le ABD izliyor.**Rezervlerini yillar once kullanmaya baslayan Amerika`nin, kendi topraklarindan cikarabilecegi miktar gittikce azaliyor. Bor zengini Turkiye ise bu potansiyelini ancak ham bor urunu satarak degerlendirebiliyor. *** Mamul bor urunleri uretebilmek icin gerekli teknoloji Turkiye`de yok. Cunku Batili ulkeler bor teknolojisini bize vermeyi hep reddediyor. Ham cevher olarak adeta sudan ve kumdan ucuza sattigimiz bor, bize pahali ithal urunler olarak geri donuyor. NOT: BU YAZIYI BURAYA KADAR OKUDUYSANIZ, BILINCLI VE DUYARLI BIR VATANDASSANIZ, LUTFEN BU YAZIYI TUM TANIDIKLARINIZA ILETIN."urn:schemas-Microsoft-com ffice ffice" /> ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mutlu Ulutagay-Kartin, Ph.D. Sandia National Laboratories Environmental Monitoring & Characterization PO Box 5800, MS 0755 Albuquerque, NM 87185-0755 Tel: (505) 844-6397 Fax: (505) 844-0968 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ |
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Elimizdeki Toryum`un
degeri 120 TRILYON $. Yani toplam borcumuzu 545 kere oduyor Bana da böyle bir mail geldi.. Konu ile o zaman fazla alakalı değildim ama şu yukarıdaki rakamı görünce gülmekten kendimi alamadım. Yook arkadaşlar.. Bunlar saçmalığın alası.. İnanmayın böyle safsatalara... Bu madenlerin bizde olduğu doğru ama rezervler tamamen hayali.. Hele de yukarıdaki rakam.. Ben eski Eti Bank'ın bir müdürü ile konuştum. Hatta bu maili ona da attım. "Daha neler "... falan dedi.. Gerçek bilgileri öğrenmek isteyen açar Maden Teknik Araştırma Enst. 'nün raporlaruna bakar. |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Brobdingnag
|
![]() Türkiyede ki Bor Maenlerinin işletmeciliği Etibank ta da onun için biliyor. Ben nereden biliyorum? Bulunduğum yerde Bor işletmesi dolayısıyla da bor madeni bulunmakta.
|
|
|
#5 (permalink) |
|
eflatun-cum biraz Yakın Tarihi okumanda fayda var
Etibank'ın web sitesinden gerekli bilgilere ulaşabilirsin; http://www.etiholding.gov.tr/tr/0_sa...=0_sayfa_Giris |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!