Zoque.Forum
»
Konu açılmadan önce ...
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Konu açılmadan önce ...
Uzun zamandır bu konu ile ilgili birşeyler yazmak istiyordum aslında.
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bu mesajı herhangi bir kişi ya da mesaja karşı değil, genel olarak foruma ve özellikle de small talk bölümünün kullanımına dair duyulan rahatsızlıktan dolayı yazıyorum. Small Talk bölümü her isteyen, aklına gelen konuyu buraya açsın diye değil internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diğer bölümlere çok da uymayacak mesajlar olduğu zaman kullanılsın diye açıldı. Dünyada şu anda internet kullanıcılarının sayısı şu anda 600 milyonu geçmiş durumda. Bu rakam Türkiye'de ise 3 milyon olarak tahmin edilmekte. Ve hepinizin kabulüdür ki İngilizce içeriğe sahip siteler ile Türkçe içeriğe sahip olarak yukarıdaki rakamları da göz önünde bulundurursak kıyaslanamayacak düzeyde fark var. Biz burada, bu koşullar altında Türkçe kaynak ihtiyacını belirli konularda elimizde geldiği kadar paylaşalım ve geliştirelim istiyor ve böyle bir kaygıyı taşıyoruz. Ancak öte yandan özellikle son zamanlarda özellikle small talk bölümünün gelişi güzel kullanıldığını, bunun yanında asıl konuşulması-tartışılması gereken konularda ise benzer katılımın olmadığını görüyoruz. Şöyle ki small talk bölümüne zoque.com üyelerinin ayakkabı numaraları kaç diye bir anket açsam sanırım kıvıl kıvıl (hafiften arakladım bak bunu ) konular arasına girer. Fakat bizi asıl ilgilendiren, ilgilendirmesi gereken şöyle bir anket ve konuya bütün gün boyunca sadece 6 kişi oy kullanmış ve bir kişi fikrini belirtmiş. Bunu sadece bir örnek olsun diye belirttim. Kısacası bu bölümde bu konuyu kapatsak mı diye düşünmek istemiyoruz.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: {ist- levent}
|
Fikirlerinize katılmamak elde değil ;
Çuvaldızı kendime batırmak istiyorum biraz '!, şahsım adıma kapsam dışı konu açmış bulunmaktayım evet belki 30-40 kişiyi ilgilendirdi açtığım konular ama forum kurallarına aykırı değil ama forum amacına ayrıkı !!! gelmekte uyarını 2 kere okudum. Yerinde bir uyarı TEŞEKKÜR ederim. bu uyarıyı dikkate alacağım eminimki bir çok kişide benimle aynı fikirdedir.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Bende bazen gereksiz konular açıyorum ozur dilerim
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Essen
|
Ya Aslinda tam zamaninda acilmis bir konu ben bir cok kez düründüm acmayi vede kac kere yazdim ama yollamadim.
o kadar icten katiliyorum ki son zamanlar da acilan ddiger bölümler forumu o kadar yavaslatti ki önceden bir bilemedin 2 3 günde cevap geliyordu. simdi ise gelip gelmicegi bile mechul durum böyle olunca insan soguyor günde yüzlerce defa bakiyorsun acaba cevap geldimi diye tabii ki kimsenin mecburiyeti yok ama diger konular dikkat dagitiyor birde kisiler modem ile girince ilgi cekicilere bakiyor digerlerine zaman ayiramiyor gibi vallahi ne yalan söyleyim Small Talk Bitpazari bölümlerinden az kaldi nefret etcem. Simdmi diceksinizki o kadarda deil ama günde bir cok kez foruma giriyorum vede bunu cok iyi fark edebiliyorum. insallah bundan sonra o bölümlerde konuya uygun mesajlar gelir. diyorumaslinda bu konu yukarda bir yerde dursada herez okusa. buda kisa zamanda alt sayfalara gecer cogu kisi okuyamaz. Not Yine arapca yazmisim Az düzenledim ama insallah okuncak kadar olmusdur. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
small talk'taki konular sohbet havasina bürünmeye basladi. daha önce siteanalizi ya da Photoshop bölümlerine ugrayan insanlar artik bu bölüme geyik muhabbeti icin ugrar oldular. bu acidan small talk diger bölümlerin önünü kesmeye baslar gibi oldu. samimi bir ortam olusmasi güzel, fakat dozaji iyi ayarlayabilmeli. tabii daha önemlisi forumun amacina zarar vermemeli.
bir diger eklemek istedigim ise gönderilen bazi konular icerik olarak pek tatmin edici olmuyorlar. forum kurallarinda bununla ilgili bir madde var, gereksiz ve forumu sohbet ortamina dönüstüren konular silebiliriz demisiz ama yeni konular göndermeden önce son birkez gözden gecirsek, uygun olup olmadigini düsünsek daha iyi olacak aslinda. az ama öz diyoruz, o zaman belirli bir secicilige de gitmemiz gerekiyor.
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Aslında zamanında yeni forum katergorilerine benim olumlu bakmamamın sebebi de bu tip durumların oluşma ihtimaliydi.
Ama görüyoruz ki bu tip durumlar eski dost "small talk" tan çıktı ![]() Şaka bir yana son zamanlarda siteye girdiğimde görmediğim çok mesaj çıkıyor karşıma ancak seskiden her mesaja tıklarken şimdi sadece yarısına tıklıyorum (diğerlerinin beni hiç ilgilendirmediğini başlıktan anlayabiliyorum), Onlarında bir kısmında hemen geri butonuna basıyorum. Bunun sebepleri bu konu dahilinde zaten Bülent gerekli açıklamayı yapmış. Buna ek olarak forumda arama yapmadan yazılan konular gene çok fazla, Bol bol ben bir şey yapmayayım bir çıksın bana tüm kodu yazsın mantığı ile burada mesaj yazanlar çok fazla. Bir sorunun çözümü aranıken önümüzde standart çözümler vardır; 1x)Var ise uygulamanın yardım dosyasına bakma 1) Eğer bir uygulama ise resmi sitesi ve support u kullanma ! 2) Google u kullanma 3) Zoque arama motoru Bunlar hemen yapılacak ilk liste olabilir. En son çözüm ise bence yeni bir konu açmalı. Konunun içerisinde durum iyice belirtilebilmeli. Açıklamaları yapılmalı. Kod ise kodu yazılmalı. Örn : İç sunucu hatası ile buraya yazı yazan arkadaşlar var. ASP sayfalarında iç sunucu hatası veya 500 vs. hatası ile karşılaşmışlar. Eğer bu arkadaşlar az bir üşenip Google da aynen bu hata mesajını kopyalayıp aratsalardı veya zoque da aratsalardı, küçük bir ayar ile gerçek hata kodunu nasıl bulabileceklerini anlayabilirlerdi. Bu tip direk baştan savma sorulan sorularda bence buradaki insanları suistimal etmektir. Umarım konuyu dağıtmamışımdır. Bu konu ile ilgili olarak bu durumu da belirtmek istedim. |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
ben kişisel anlamda gereksiz konu açtığımı düşünmüyorum
ve açılmasıda hoşuma gitmez. small talk bölümü için insanların foruma gelmesini istemiyorum çünkü ben bu forumu yalnız bilgi paylaşımı için kullanmak istiyorum. sohbet içinse başka forumları kullanıyorum. forumda insanlar birbirlerine seviyeli/saygılı davrandığı için zoque'den hoşlanıyorum, arada bazı arkadaşların yaptığı düşüncesiz davranışlar forumun genelini bozamaz. bu konudada önlem alındığını görmek çok hoş. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
[quote]Gönderen: soul
Ya söylemeden dayanamam bu konuda bazi yanlislarin var gerci hepsi icin söylenemez madem genelde söylemisin bende genel söyleyim hani bazilari demissin ya bekliyor hazir kod yazalim Dogru bazilar olabiliyor. yok demiyorum ama bazilarida yeni el atmis oldugu bir konu oluyor ve onu hangi kriterlerde ariyacagini bilmiyor ne olarak aricak hangi anahtar kelime ile aricak durum böyle olunca aranmiyor deil araniyor ama sonuca ulasilamiyor. En azindan benim icin bölye mesela son bir örnek vercem sepete ekle scriptti ariyorum bu gün tam 7 günü gecti gogole yi yedim bitirdim diger arama motorlarinida almanca türkce ne bulduysam okudum ne oldu hala istedigimi yapamadim veya istedigime uyun örnek bulamadim he ne oldu bu 7 günde mysqlde tabolo acmayi myadmin kullanmayi biraz ögrenmis oldum baya da yüzlerce sayfalik döküman okudum. Parali script bedava geitrme deil derdim kendim yapabilme ama en son kafayi yedim parali yaptircaktim kodlari iyice görmek icin baktim ki su gelismeler var onun icin vazgectim o konuda yaniliyorsun herkez bedavaya geitrmek icin deil bilmedigi icinde yada sonuca nasil ulascak onu bilemiyor bilhassa benim gibi passam da öyle sanirim cevremde benden baska bilgisayar kullanmayi bilmeyen kisiler oldumu olay cok cok daha zor oluyor herhalde siz ögrenirkene böyle slklintilar cekmediniz onun icin yada ingilizceniz cok iyi veya isde veya cevrede ya bana sulazim veya surda takildim dedginizde ya oraya bu komutu yaz veya su sayfada vardi ayni örnek gibi konus caginiz insanlar vardir. diye düsünüyorum. mesela yemegi bile pc basinda yiyorum pc yi en son gecen hafta bir kere kapamisdim. haftada bir yada iki kere kapiyorum onun disinda elime ne gecerse okuyorum deniyorum filan zati kendim yaparsam daha cok zevki veriyor . ama bazi seyleri yapmak icin örnek kod gerekiyor veya örnek dosya neyin ne oldugunu anlayabilmek icin sebeb bu isin temelini bilmiyoruz onun icin örnekden bir seyler cikarabiliyor insan ordaki kodlari kurcalarkene de iyice belli zamanda anliyor neyin ne oldgunu bizim gibi kisiler icin bu yöntem daha kolay oluyor ya cok karisik anlattim yine uykusuzlukdan ama ne demek istedgim anlasildi sanirim . en azindan benim icin gecerli olan su zati günde 15 20 saat bazen kalkmadan 2 3 gün geciriyorum kendim bir seyler yapmaya urasiyorum durum böyle olunca neden ne zaman cevap yazilcagi belli olmayan veya kac konuda oldugu gibi alt sayfalara gecen bir seyi günde bilmem kac kere kontrol edeyim veya bekleyim yapabilsem hemen yazarim veya bulcagim yeri bilsem veya anahtar kelimeyi hemen arar bulurum. ki durum böyle olunca burda cevaplar normalde biraz gec geliyor ben en son buraya yazmayi tercig ediyorum. cünkü cok sabirsizim ariyorum ariyorum beyin damarlarim catliyor öylelikle yaziyorum. su dedigin gibi konulari cünkü daha öncede ayni sekilde actigim konuya bir seyler söylenmisdi. saygilar. |
|
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
galiba bir takim problemlerde hemfikiriz
birazda cözüm önerisi almak istiyorum, özellikle yeni katilan arkadaslara foruma uyum saglamalarini kolaylastirma acisindan. birkac düsüncem var, ama sizlerinde fikirlerini ögrenmek istiyorum.
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
O zaman bir kac Öneri Benden 1- Modlar artsin Yani Cok Eski Ve Bilgisi cok olan paylasan kisiler olsun. Not: Bunlar Kendini Ispatlamis kisiler olursa Hem Yardimci olacaktir hemde katilimda daha iyi rol oynucak birde kurallarin uygulnmasinda Herkezin Bir Bölümü olsun Mesela Bülent ince grafik soul server side filan gibi Sorumluluk olursa bence daha cok ilgilenme olcak zaten bu kisiler bunlari hak ediyor su saydigim siimler disinda cok kisi var bir cirpida aklima gelenler hizir stNonStop absconder ya simdilik bunlar aklima gelyior daha cok vardir kesin digerleri kusura bakmaisin he birde herkezin bir bölümü olsun herkez orasi ile ilgilensin tabii diger bölüümlere yardimci olsun. Sonrada Bölümler arasi yarismalar olsun kazananlara ödül olsun banner yayinlama gibi ne bileyim bir seyler olsun iste hem cevapsiz soru kalmaz (her Sorumlu 2 günü gecen Soruya cevap verme mecburiyeti olsun ) Hemde istenildigi gibi yönetim olur yönlendirme olur simdilik aklima gelen bu Bilmiyorum bu tarz bir öneri mi beklediniz ama bana en mantiklisi bu geldi. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!