|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Türkiyeye kargo servisi yapan alışveriş siteleri?
Yurtdışındaki amerika yada herhangi bir avrupa ülkesinin alışveriş sitesinden türkiyeye elektronik eşyayı hangi siteler yolluyor. Yani kısacası türkiyeye kargo servisi olan yabancı internet siteleri hangileri.? Belki aramızda alışveriş yapıp tükiyeye getiren vardır. Türkiyede çok pahalı yurtdışında özelliklede uzakdoğuda acaip ucuz almak istediğim şey dijital fotoğraf makinesi. Yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
yurtdisindan alisveris konusu ile ilgili benim hemen aklima gelen birkac nokta var. kargo firmasi kadar en az bunlarinda önemli oldugunu düsünüyorum:
almak istedigin fotograf kamerasinin garantisi türkiye'de gecerli mi? bir ariza durumunda türkiye'deki yetkili servisi onarimini üstleniyor mu yoksa kamerayi satin aldigin yere mi göndermelisin? yurtdisindan aldigin elektronik cihazlar icin uygulanan gümrük vergisi ne kadar?
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: Frankfurt/City
|
digital fotograf makineleri gümrükte sorun cikarmiyo artik (ithalatini yapmazsan sayet
)garanti olayina gelince... Türkiyede yetkili bayiisi olan her firma ürününde sorun cikmiyor. for example: bi turist tatilde bozulan kamerasini istanbulda garanti belgesiyle tamir ettirebilir
|
|
|
#4 (permalink) |
|
gümrük konusundan emin degilim. dvd ile ilgili bir sitede dolasirken gözüme takilanlar: http://www.dvd-vergleich.de/1232/1439.html bu adreste ingiltere'den almanya'ya gönderilen dvd'lerin gümrüge takildigi ve burada bahsedilen firmadan dvd alinmamasi tavsiye edilmis mesela. üstelik ikiside eu ülkesi.
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Aslında zoque nin dediği olabilir ben öyle bişi düşündüm.
Ancak benim dayıma almanyadan dijital makine yolladılar sanırım fedex le ve ücretide karşı taraf ödedi makinenin fiyatıda 400 dolar civarıydı ve herhangi bir ek ücret görmedim ben makbuzda belki almayabilirler. Ayrıca garanti konusunda tam olarak bilemeyeceğim burası Türkiye insanlar bazı şeylerden kaçmak için elinden gelen mazretleri sunarlar ve emin de değilim bozulur da servis yapar mı diye bunuda düşünmemeiştim aslında. Alıcağım makine ya HP olucak yada Kodak. Kodak'ın servisi burda vardır ama yaparlar mı bilmiyorum. Yaw ben o makineyi yurtdışından ucuza aliim da ona gözüm gibi bakarım çok istiyorum çünkü. Burda KDV dahil 630 dolar olan şey yurtdışında 500 dolar. Çok fark var ama güvenli bir şekilde getiren ve sorunsuz getiren bir site bulmama lazım 3 ay içinde alıcam çünkü. Tanıdık biri olsa yurtdışında onla irtibata geçip alınabilir ama sadece bir kaç kişi var onlarda isviçrede. Bide uzakdoğuda acaip ucuz oraya giden birini bulsam baya iyi olcauk neyse.. Dostça..
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!