»
Özel Üniversitelerde Okumak...
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Özel Üniversitelerde Okumak...
Arkadaşlar içinizde özel üniversitelerde okuyan biri varmı ? Varsa iş olanakları veya okuma koşulları nelerdir?Ben bu yıl 2. defa öss ye gireceğim!19 yaşındayım yaşın veya benzeri bir durumun özel okullarda kayıt esnasında herhangi bir duruma etkisi nedir?Artı parantez içerisinde öğretim görmek istediğim bölüm Hukuk fakültesi!ama 4000$ veya 5000$ arası birşey bana gelir!Aileme daha fazla yük olmak istemiyorum çünkü!Bunun yanında Uluslar arası ilişkiler, Psikolji Halkla ilişkiler, İşletme-İktisat veya Enformatik de olabilir hangi bölüm ne gibi iş olanakları sunabilir bana? Bu olayı bana tam olarak açıklayabilecek biri varsa çok mutlu olacağım!Özel Ünv. 1 yıl gitmek istiyorum daha sonra yatay geçiş ile Devlet Ünv. sine geçiş yapacağım!En azından planım böyle!Planımın böyle olmasının nedeni , EA (eşit ağırlık Türkçe-Matematik ) öğrencisiyim ve geçen yıl ki sisteme göre okuldan aldığım puan 26 bu şekilde EA 'nın herhangi bir bölümüne girmem çok zor!80 Sözel net ve 25 Sayısal Net çıkarta biliyorum ama ben İST. içi istediğimden dolayı giremeyeceğim sanırım yine!Son çare bu diye görüyorum!Bu senede giremezsem babam askere yollayacak! Annem emekli öğretmen, bunun kayıt sırasında bir etkisi olurmu indirim açısından örneğin Kıbrıs taki ünv. ler % 50 indirim yapıyorlar Emekli öğretmen öğretmen veya askerlikle ilişiği olan kişilerin çocuklarına!İstanbulda hangi ünv. için geçerli bu fiyatları nelerdir!Sitelerini araştırdım ama mağlesef İstanbul Ticaret Üniversitesinin sitesinde ücret yazmıyor!Beykent Ünv. oturdugum yere çok çok yakın!ve fiyatıda oldukca uygun ( en azından sitesinde öyle yazıyordu!) Sizlerin düşünceleri nelerdir ? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: bursa
|
aynı dert bende de var.. okulun verdiği 25 puanla nereye gireceğim diye kara kara düşünüyorum. ama bende özel üniversite gibi bi seçenek yok malesef. üstelik ben sayisalciyim. Allah hepimize kolaylık versin..
(konu hakkında bilgi veremediğim içinde üzgünüm..)
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Özel üniversitede okuyorum malesef ama ortam güzel.. Tahminim diğer üniversite ortamlarından fazla bir farkı yok. 2. girişin olacakmış. ben 3. girişimde başlayabildim ancak
kayıt esnasında bir zorluk yaşamadım. Ayrıca bir sene okuyup devlet üniversitesine geçecem niyetiyle geleceksen hiç gelme. Bir kere mecburen hazırlık okuyacaksın. Ondan sonra 1. sınıf. Bazı arkadaslar da seninle aynı şekilde düşünüyorlardı ama malesef halen okuldalar. Bu gidişle de zor mezun olurlar. (Istanbul'da hatırı sayılır biyere yatay geçis için uçuk kaçık bir ortalama yapman gerekiyor.. 4 üzerinden 3,80 belki yeterli olabilir) Umarım sınav sonunda istediğini elde edersin.. Başarılar
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Daha önceden hazırlık okuduğum için sınavla diret olarak 1. sınıftan başlayabilirim!
İngilizcem oldukça iyi , Almancam başlangıç seviyesinde.... O ortalamayı tutururum!. Ama benim istediğim şey fiyatları neler indirim olanakları varmı ? Aileme fazla yük olmak istemiyorum + benimde yıllık 10.000 15.000 $ verecek durumum yok! Ayrıca oVerDosE ; bende EA cıyım!Benim durumum senden daha zor!Sayısalcıların bir yere girmesi daha kolay istatistiklere göre!Benimde okuldan aldığım puan 26!Yeni sisteme göre 52 ediyor!ayrıca seneye ÖYS geliyor %90 ihtimalle seneye gelmezse ondan sonra ki sene kesin gelecek! |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
öys gelirse .....
bu sene girdik girdik, yoksa benimde askerlik yoklaması geldi benide yollayacak bizimkiler askere.. girecez artık, jeoloji, hidrojeoloji, allah ne verdiyse
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
bende duymuştum sağlam bir kaynaktan (pööhhhöö)
öys bi dahaki seneye yada ondan sonraki seneye kesin geliyomuş. üniversitelerin baskısı sonucu hemde.. biz hiçbişey bilmeyen öğrenci istemiyoruz diye baskı yapıyomuş üniversiteler ösym'ye.. ve büyük ihtimalle öys geliyor.. ohh be biz ne de olsa kazanacağız bu yıl gideceğiz krallar gibi, bizden sonraki elemanlar düşünsün artık.. ![]() bu arada konu "özel üniversitelerdi, ben konuyu öys'ye çevirdim. devam edecek arkadaşlar özel üniversite hakkında bilgi verirse çok bi memnun oluruz.. saygılar hürmetler
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: ankara/turkiye
|
özel ünv. den devlete geçebilmen için sağlam bir torpil lazım ...
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!