Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » "bireysel internet bankaciligi"

Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 26.05.2003   #1 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169
"bireysel internet bankaciligi"

online kontrol edebilecegim bir döviz hesabina ihtiyacim var. aranizda bu tür hizmetler kullananlar varsa, tavsiyeleri ögrenmek isterim (hangi bankayi kullandiginiz, islem masraflari, karsilasilan problemler vs.)
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 27.05.2003   #2 (permalink)
Atlantis

Atlantis's Avatar

Yer: İstanbul, Türkiye
işbankasının online hesabını kullanıyorum. pek bir sorun yok, bir sürü şifre soruyorlar can sıkıyor biraz ama memnunum, pek bir şey yapmıyorum internetten sadece isbankası hesabından bir başka işbankası hesabına para aktarıyorum. şimdilik bir ekstra bir masraf ödemedim. ve şimdiye kadar herhangi bir problemle karşılaşmadım.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 27.05.2003   #3 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND
Garanti kullanıyorum güzel ancak işlemlerde 500.000 almaları çok sinir bozucu.

Yani 500.000 belki birt para değil ancak tenezzül etmeleri bile itici geliyor bana.

Bunun yanında gayet güzel çalışıyor sistem.
Hemen hemen herşeyi yapabildiğini gibi süper bir de müşteri hattı var her şekilde çok iyi yardımcı olabiliyorlar.
Old 27.05.2003   #4 (permalink)
doubt

doubt's Avatar

Yer: Moskova
Görsel: 101
Aynı şekilde Garanti Bankası internet Şubesini kullanıyorum ve herhangi bir problemle karşılaşmadım. 500.000 lira masraf sadece başka hesaplara havale için alıyorlardı sanırım. Onun dışındaki işlemler ücretsiz bildiğim kadarıyla.
Old 27.05.2003   #5 (permalink)
MmarlonN

MmarlonN's Avatar

Yer: Bursa, TR
Ben arkadaşlardan farklı olarak Yapı Kredi'nin hizmetini de kullanıyorum. Ondan biraz bahsedelim çeşit olsun. İlk günden beri onu kullanıyorum ama nedense bana hep güvenlik açısından riskli gibi gelmiştir

Mesela İş Bankası'nınki bana kale gibi görünüyor Ama kullanım olarak kolay gibi YKB. Basit ve yalın. Neyse akşam 4'e kadar aynı gün içine EFT filan yapıyorsun. Hiç yanlış yere giden havalem ya da EFT olmadı. Sadece İş Bankası'na yollanan 2 tane hariç.

EFT yaparken isim, şube filan yazdım ama aynı isimli başka bir yerdeki hesaba gitti Sonra söke söke aldık tabi heheh. Bir de yine İşbankası'na yollanan bir havalede Alıcı ismini eksik yazdım diye bir sorun olmuştu. Onun dışında çok güzel.
Old 27.05.2003   #6 (permalink)
cihangir

cihangir's Avatar

Yer: Freiburg / DE
Görsel: 169
Alıntı:
Gönderen: MmarlonN
Ben arkadaşlardan farklı olarak Yapı Kredi'nin hizmetini de kullanıyorum. Ondan biraz bahsedelim çeşit olsun. İlk günden beri onu kullanıyorum ama nedense bana hep güvenlik açısından riskli gibi gelmiştir
bu risk konusuna biraz daha degineblir misin?
Old 27.05.2003   #7 (permalink)
MmarlonN

MmarlonN's Avatar

Hım ok. Mesela İş Bankası'nınkini kullananlar bilir, bi giriş yapacaksın, yok kılavuz hesap, yok şifre, her seferinde değişen garip sorular filan sorar. Ayrıca onlar şu sanal klavye olayına çok önceden geçmişlerdi.

O dönem Teleweb'in eski versiyonu vardı ve çok basit kalıyordu. Müşteri kodu şifre hop içerdesin. Sanal klavye filan hakgetire.. Hızır key logger maceralarımızı bilir )

Benim bahsettiğim bu tarz riskler. Hesapta milyar dolarlar olmasa da hotmaile girer gibi girilen bir bankacılık olayı bana riskli geliyordu hep. SOnradan sanal klavye filan eklediler ama İşbank hala bana güvenli gibi geliyor.

Anlattığım risk bu.
Old 27.05.2003   #8 (permalink)
Atlantis

Atlantis's Avatar

Yer: İstanbul, Türkiye
işbankasının diğerleriyle kıyaslandığında daha güvenli olup olmadığını teknik açıdan bilmiyorum, ama bir sürü soru sormaları, şifre, sanal klavye olayı insanı her ne kadar sıksa da işlem yaparken güven veriyor.
Old 28.05.2003   #9 (permalink)
MmarlonN

MmarlonN's Avatar

Evet dediğim olay da bu zaten, teknik açıdan değerlendirmesi farklı tabi ama biraz bu tip sıkıcı aşamaların olması gerçekten insanın güvenini bir nebze de olsa arttırıyor.
Old 28.05.2003   #10 (permalink)
yunus::t

yunus::t's Avatar

Yer: İstanbul
Garanti İnternet Şubesini hazırlayan ekibin bir parçası olarak Garanti yi tavsiye ederim,

buraya girmeden önce de çok memnundum,
girdim ciddiyetlerine ve olaya verdikleri öneme şahit oldum daha da keyif aldım.

Döviz hesabı için 1 kez şubeye gidip hesap açtırman yeterli bi daha uzun süre uğramazsın.....

4 yıldır garanti müşterisiyim ve 3 yada 4 kere şubeye gittim, internet şubesinden istediğin kadar hesap açtırabilirsin, call center dan da fazlasıyla yardımcı oluyorlar.

Ayrıca her tür ödemenin (banka ödemesi olması gerekmiyor, telefon advantage, doğalgaz falan) miktarını da sorgulatabilirsin. YKB bilmiyorum ama iş bankası falan bunu söylemiyor.

Ayrıca sanalkart hizmetleri de son derece güvenli ve yeterli gerekirse...

Güvenlik meselesine gelince genel birkaç şeyden bahsetmek gerekirse, internet bankacılığındaki en büyük güvenlik açığı kullanıcı hatalarından doğanlar, internet kafeye gidip paldır küldür işlem yaparsan herşey başına gelir ama tek kullanıcılı bir bilgisayarın varsa hiç sorun yaşamazsın. Banka tarafında sorun olması imkansız yakın.

Garanti İnternet şubesinin yıllık işlem cirosu da 3-4 miyar $ civarında bu arada.

Bir detay; İş bankasının database sistemi biraz problemli! pek iyi manage edilmiyor gibi. Örnek olarak 2002 senesi Mart ayı için verilen bi ödeme emrin var sadece o ay için, ödeme yapılıyor sorun yok! ancak sene oluyor 2003 mart ayında küt diye senin hesaptan bi daha para çekiyor adamlar!! ve hatalarını düzeltmek için aradığında kullanıcı hatası diyorlar. Database planlamasında hata var. Yıl hanesini ya boş geçmişler yada her sene yapması defaultta.... vs. Ben güvenmiyorum kısaca İş bankasına, şifre olayı da beni çok geriyor adamların....

Kredi kartı konusunda da alışveriş yaptığın yerin mirrorlanmasıyla senin bilgilerini çalmalarını engelleyecek yeni bir sisteme geçiliyor. o da sorun olmaktan çıkacak yakında...

Bu arada şu olsun dediğiniz bir özellik varsa değerlendirmekten zevk duyarız bilginiz olsun...
yunus::t şu an çevrimdışı  
Yanıt

Etiketler
bankaciligiquot , internet , quotbireysel

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0 RC5