»
Askerlik hakkında bilgi sahibi olanlar...
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Askerlik hakkında bilgi sahibi olanlar...
Merhabalar, Gerçeten "öyleymiş", "böylemiş" değilde kesin bilgisi olanlar bu soruları mı cevaplarsa sevinirim. Zira bu soruların cevapları benim için çok önemli. Şimdiden teşekkürler... 1 - Cuma günü kısmetse mezun oluyorum. Askere hemen gitmek ama kısa dönem yapmak istiyorum. Okul çıkışımı alıp ne yapmam lazım? İkametgahım İstanbul kütüğüm Antakya.. 2 - Askerlikte torpil geçiyormuş. Eğer birisini bulursam hangi aşamada o kişiyi devreye sokmalıyım. Bilgisi olan var mı? 3 - En kısa sürede ne zaman gidebilirim? |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Ah bir bilsem
|
1- çıkışını aldıktan sonra Istanbul'daki herhangi bir yabancı şubeden tecil tarihini beklemeden gitmek istediğin döneme dair form doldurcaksın,mesela ağustos döneminde askere alınmak istiyorum gibi,ve sana antakyadan cevap gelcek ve o bildiriye göre zamanı gelince yabancı şubeden sağlık ve diğer işlemlerini yaptırıp sınav tarihini bekleyeceksin.6 saatlik bir sınav telaşesine girip şansına güveneceksin...
2-kısadönem-asteg tercihlerinde torpil olduğu doğru..ya askere alma dairesinde bir memur tanıdığın ya da üst rütbeli (asgari yüzbaşıdan başlar,onun da tanıdıkları olcak tabi ki de) bir tanıdık olmalı... 3-kasım dönemi için dilekçe verip gidebilirsin...belki ağustos için bile olabilir. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Ah bir bilsem
|
Konuyu toparlayalım o zaman...
Ben 8 ay kısadönem olarak askerlik yaptım,Vizontele'nin çevrildiği Gevaş'ta Artos dağının eteklerindeydim... Askerlikte yorulmadım;askere gitmek için uğraştığım,doldurduğum formlar ve almam gereken belgeleri temin edene kadar Sana kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Bursa
|
Ben Erzincanda yaptım.
Orada askerlik yapacak olan varsa allah kolaylık versin. Kısa dönemlere ayrıcalık tanımıyorlar. Bulaşık hariç herşeyi yaptım. 3 kez hafif çarpıldım. Torpil malesef geçiyor. Benim yoktu. Vizite çavuşu olun. Çok rahat edersiniz... ___________________________ Anılara bir girersek hiç çıkamayız. Not: Yedek subay olarak yapanlar kısa dönemlere yardım etsinler. Bizim asteğmenimiz destek olacağına köstek olmuştu. Bölüğe küfür ediliyordu.Öne çıktım ne oluyoor diye.Asteğmen biz çarpılırken patlamış mısır kola ile olayı seyrediyordu.Rütbece hepsinden üstün olmasına rağmen... __________________________________ Anılara girmemek ne mümkün... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Ankara Etimesgut'ta K.dönem yaptım, tümen içi kalınca 2 ay acemilik sürdü,
bilgisayar ve tasarım bilgim olduğunu hep söyledim (hani aptal numarası yap yatarsın derler ya) bu sayede acemiliğin son 15 günü ve ustalığın ilk 3 ayı bilgisayar karşısında Premiere kullanarak geçti. Sonra ingilizce sınavına girmiştim (hani bir işe yaramaz derler) çok yüksek almışım, uluslararası askeri atıcılık turnuvasına grafiker olarak atandım, turnuva hazılıkları 3 ay olarak programlanmıştı ilk 2 ay kimse birşey yapmadı ben de tahsis edilen oda da bu süre boyunca oyun oynadım, çok sıkıldığım için gittim adamlara verin sitenizi yapayım dedim KARAnetteki okul sitesini yaptım, bol bol internetten film falan indirdim, son ayda turnuva websitesi, broşürü, logosu tabelası derken aldık teskereyi... bence bildiğinizi söylemekten ve insiyatif almaktan korkmayın. tabi iyiseniz
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Torpil olayına ve anlatılanlara kapılmayın. Gidince herşey farklı oluyor.
Benim devrenin arkadaşının babası torpil yaptırmış, çoçuk mardin'e arkadaş çorum'a. Bir anı var anlatmama lazım. Bzim arkadaş kura çekecek torbadan kendisi çekmek istiyo. Komutanı "neden" diyo. Arkadaş "Sarıyer'i çekecem" diyo... diyalog komutan-arkadaş sıralamasıyla şöyle gelişiyo; - komutanım ben çekim -olmaz -ben çekmek istiyorum, sarıyeri çıkartacam -hayır, izin vermiyorum ben çekecem. ve komutan kurayı çeker... kafayı kaldırır ve - ha ha, sarısı çıktıda kamışı nereye sokacan. arkadaş askerliği sarıkamışta bitirir. kısmet işte. hem kısaldıda şimdi ne güzel |
|
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!