|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Okuyacağınız kitabı nasıl seçiyorsunuz?
sevgili forum üyeleri merak ettiğim bir konu var.. okuyacağınız kitabı nasıl seçiyorsunuz? saatlerce kitapçıda dolaşıp kabını beğenerek mi, yazarına dikkat ederek mi, ya da ne bileyim.. internetten kitabı daha önce okuyanların yorumlarına bakarak mı, nasıl? |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
İşimle ilgili olan kitapları genellikle uzun süre inceledikten sonra alaıyorum. Zevk için okuduklarımı ise o günkü bonkörlüğüme göre değişiyor. Yada cimriliğim üstümdeyse başkasına aldırıp ondan alıyorum
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Bir baska tavsiye, universitede okuyorsanız, uni'nin kutuphanesini kullanabilirsiniz. Benim gazi de okuyan arkadasım hep oyle yapıyor. Roman tarzında bir cok kıtabı ordan alı p okuyor sonra geri veriyor.
En ekonomik yol bu olsa gerek.
|
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Valla ne diyebilirim ki, mesela bireysel gelişim adına yazılmış kitaplarda uzak dururum. Bana gore,bireysel gelişim adına bireysel tembellik diye bir sorun ortaya cıkartıyorlar. Romanlarda secim yapmam. okudugum her kitap benim icin bir kazanımdır. en sıkıcısında en merek uyandıranına kadar. Derin devlet meselesinde kitapları okurum ama itimat etmem. tercih etmediklerim arasında sanırım bireysel gelişim, Aşk, ...Aaa unutmadan tarihi kitaplara bayılırım.
Genelde kıtap satın almaktan cok kitabi odunc almayı tercih ederim
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
Kitap benim icin bir hastalık! İlkokul yıllarından bu yana vazgeçilmez alışkanlığım. O zamanlar Jules Verne ile baslayan bilimkurgu hastalığı hala devam etmekte. Lise yıllarında buna fantezi romanları da eklendi. O nedenle kitap secmekte cok zorlanmıyorum bu iki türe giren her romanı okur yutarım.. İyi kötü ayrımını da okuduktan sonra yapar kütüphanemdeki yerine koyarım. Ancak okudugum tarzın ustaları olan yazarlar kitabı alırken her zaman öncelik hakkını onlardan yana kullanmamı saglıyor
Yanısıra bilimsel içerikli kitaplar ve yakın türkiye tarihi ile ilgili ktapları da eden geldiğince takip ediyorum. Yine yazar ve yayinevi önemli..Korsan kitap almam, alani asla onaylamam.. Kesinlikle ödünç kitap vermem köşesi kıvrılsa kıyameti koparırım... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
tavsiye üzerine alabilirim. zevkine güvendiğim insanların önerdikleri çoğu kitabı okurum. kitap eleştirilerini takip etmeye çalışırım, gözüme kestirdiğim olursa kitapçıya koştururum. kitapçılara gidip ne var neyok diye bakarken, kitapların arkasındaki tanıtıcı yazıları okurum, hoşuma giderse merak edip alabilirim. sevdiğim yazarın yeni kitabı çıkarsa, bilgisayarı bırakır onu okurum
![]() ühüüü, bu ara kitap okuyamıyorum.. dersler, bitirme projesi.. kafayı yiem galiba
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
|
Almaya karar verdiğimde Yazar-Başlık-Kapak Tasarımı sıralaması olur genelde... bu bileşenlerden sonra uzun uzun incelerim... yine de ısındığım bir kitap olmazsa ve illa bir kitap almaya karar vermişsem o zaman önce başlıklardan yola çıkarak incelemeye devam ederim
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!