|
|
#1 (permalink) | |
|
Yer: Istanbul
|
[?] Görsel iletişim tasarımı sınavları
merhaba, yildiz teknik üni. iletişim tasarımı bölümü şahsen benim bulduğum, bir devlet üniversitesine ait tek göresel iletişim tasarımı bölümü. Ancak şu giriş koşullarından anladığım kadarıyla konuyla ilgili bir tasarım sınavı yapıyorlar. Ancak verdiğim linke basanlar da göreceklerdir ki, bu çizim sınavı hakk. fazla bir bilgi verilmemekte. Bölüm başkanına yönelttiğim (e-mail ile) sorulara aldığım cevap ise; Alıntı:
Aynı zamanda bilgi üni. vcd gibi vakıf üni.lerinin bölümlerinin sınavlarında istenen çizimler bilgisayar üzerinden mi yoksa ytü gibi karakalem çizim şeklinde midir? bu sınavlara girenler (varsa) ne söyleyebilirler? Bir de en önemli sorunlardan biri - ki genelde sınav mülakat gibi işlerde olan - torpil meselesi. Gerçekten bir torpil varmıdır ytü'nün sınavlarında? Duyanlar duyumlarını (asparagas veya gerçek) aktarabilirler mi? şimdiden teşekkürler.
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
3 sene önce yıldızın bahsettiğin sınavına girmişdim.
o zaman sınav 2 aşamaydı. ilkinde karakalemle çizim yapıyosun. fakat sınav esnasında hocaların bize dediği çizim yeteneği değil verilen kompozisyonu en iyi anlatabilenler bu sınavdan başarılı sayılcak diyeydi. herneyse genede herkes döktürmüşdü sınavda ikinci sınavsa kaç soru oldugunu hatırlamıyorum ama 50-60 sorulukdu yanılmıyosam test usulu genel kultur sınavıydı. çeşitli yazarlardan tv reklamlarına kemal sunal filmlerine kadar değişik değişik sorular vardı. kazanıp kazanamadığın bu iki sınavın ortalamasıyla anlaşılıyo. benim girdiğim sene 11 kişi alıyolardı ben 22. olmuşdum sonradan duyduklarıma göre o 11 kişide pek yetenekli değilmiş sanırım. anlarsın işde genede kimsenin günahını almıyım gözümle görmediğim için kesin bişey diyemem. ben sana genede işini sağlama al derim.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
bu senede tek sınav yaptılar,
suz ve zaman kavramlarını sordular yani iki kavramı kullanarak bilgisayarda tasarlanacak iki boyutlu birşeyin taslak ve ön çalışmasını istediler herkez saatler, saatli bombalar, hapisanede ki insanları çizdi. ben hiç birini çizmedim, çizdiğim içinde çevremdeki herkez çok iyi dedi ama demekki değilmiş saat, saatli bomba ve suçlu insan çizenleri aldılar (sitem ediyorum onlara )hayırlı olsun.. o bölümde master yapan bir arkadaşım sınav sonucu daha belli olmamaışken kazanırsanda gitme işe yaramaz, başındaki adam iyi değil, bölüm oturmamış gibi şeyler söyledi bir başka öneri; resim bölümü için; resimden mezun olan kendini geliştirdiği sürece her istediğini yapar diyorlar (ben onların yalancısıyım), buna grafik, en-tas hatta içmimarlıkta dahil olduğunu ekliyorlar. Özellikle marmara resim mezunları söylüyor bunu neden olarakta marmara da verilen eğitimin bu yönde olduğunu kastediyorlar
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul***Antalya
|
Alıntı:
forumda bilgi üni. yi tartışmışdık.Sorunun cevabı orda. |
|
|
|