Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » [?] Görsel iletişim tasarımı sınavları

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 21.10.2003   #1 (permalink)

bérk's Avatar

Yer: Istanbul
[?] Görsel iletişim tasarımı sınavları

merhaba,

yildiz teknik üni. iletişim tasarımı bölümü şahsen benim bulduğum, bir devlet üniversitesine ait tek göresel iletişim tasarımı bölümü. Ancak şu giriş koşullarından anladığım kadarıyla konuyla ilgili bir tasarım sınavı yapıyorlar.

Ancak verdiğim linke basanlar da göreceklerdir ki, bu çizim sınavı hakk. fazla bir bilgi verilmemekte. Bölüm başkanına yönelttiğim (e-mail ile) sorulara aldığım cevap ise;

Alıntı:
cizim sinavi sorusunun hazirlanmasi ve degerlendirme sekli o donem icin
kurulan sinav jurisinin gorevidir. farkli yonlendirme olmamasi icin bu
konuda daha fazla bilgi vermiyoruz. Sinav kara kalem ile yapilmaktadir.
Sinav donemi yaklastiginda dagitilan sinav klavuzunda gerekli bilgiler
almaktadir.
şeklinde. Ancak bu mesaj ile kafam bir derece daha karıştı. Bu sınav (karakalem ile oluyormuş.) sonucunda öğrencilerin çizim yetenekleri ne kadar önplanda tutuluyor. Bugün öğrendiğim bir bilgiye göre mesela Mimar Sinan Üni.'de yapılan sınavlarda çizdirilen çizimlerin karakalem olduğu (sadece marmara üni. görsel sanatlar -bazen- suluboya yaptırıyor diğerleri her zaman karakalem yaptırıyormuş.) ve de çizimlerin çok önemli olduğu. (ancak bunlar çizim bölümleri olduğundan dolayı bu gibi bir durum gayet normal.). Peki bu durum iletişim tasarımda da geçerli midir? Sınava girmiş birileri aramızda varsa bize ne tavsiye edebilirler. Ayırca bu sınavlar tek kademe mi? yoksa kademeli (1,2,3 tane sınav) mı oluyor?

Aynı zamanda bilgi üni. vcd gibi vakıf üni.lerinin bölümlerinin sınavlarında istenen çizimler bilgisayar üzerinden mi yoksa ytü gibi karakalem çizim şeklinde midir? bu sınavlara girenler (varsa) ne söyleyebilirler?

Bir de en önemli sorunlardan biri - ki genelde sınav mülakat gibi işlerde olan - torpil meselesi. Gerçekten bir torpil varmıdır ytü'nün sınavlarında? Duyanlar duyumlarını (asparagas veya gerçek) aktarabilirler mi?

şimdiden teşekkürler.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 21.10.2003   #2 (permalink)

soulburn's Avatar

Yer: istanbul
3 sene önce yıldızın bahsettiğin sınavına girmişdim.

o zaman sınav 2 aşamaydı. ilkinde karakalemle çizim yapıyosun. fakat sınav esnasında hocaların bize dediği çizim yeteneği değil verilen kompozisyonu en iyi anlatabilenler bu sınavdan başarılı sayılcak diyeydi. herneyse genede herkes döktürmüşdü sınavda ikinci sınavsa kaç soru oldugunu hatırlamıyorum ama 50-60 sorulukdu yanılmıyosam test usulu genel kultur sınavıydı. çeşitli yazarlardan tv reklamlarına kemal sunal filmlerine kadar değişik değişik sorular vardı.

kazanıp kazanamadığın bu iki sınavın ortalamasıyla anlaşılıyo.

benim girdiğim sene 11 kişi alıyolardı ben 22. olmuşdum sonradan duyduklarıma göre o 11 kişide pek yetenekli değilmiş sanırım. anlarsın işde genede kimsenin günahını almıyım gözümle görmediğim için kesin bişey diyemem. ben sana genede işini sağlama al derim.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 22.10.2003   #3 (permalink)

WhitECroW's Avatar

Yer: İstanbul
bu senede tek sınav yaptılar,
suz ve zaman kavramlarını sordular

yani iki kavramı kullanarak bilgisayarda tasarlanacak iki boyutlu birşeyin taslak ve ön çalışmasını istediler

herkez saatler, saatli bombalar, hapisanede ki insanları çizdi.
ben hiç birini çizmedim, çizdiğim içinde çevremdeki herkez çok iyi dedi ama demekki değilmiş saat, saatli bomba ve suçlu insan çizenleri aldılar (sitem ediyorum onlara )

hayırlı olsun..

o bölümde master yapan bir arkadaşım sınav sonucu daha belli olmamaışken kazanırsanda gitme işe yaramaz, başındaki adam iyi değil, bölüm oturmamış gibi şeyler söyledi

bir başka öneri;
resim bölümü için; resimden mezun olan kendini geliştirdiği sürece her istediğini yapar diyorlar (ben onların yalancısıyım), buna grafik, en-tas hatta içmimarlıkta dahil olduğunu ekliyorlar. Özellikle marmara resim mezunları söylüyor bunu neden olarakta marmara da verilen eğitimin bu yönde olduğunu kastediyorlar
Old 22.10.2003   #4 (permalink)

barb's Avatar

Yer: İstanbul***Antalya
Alıntı:
bérk tarafından gönderilen mesaj:
Aynı zamanda bilgi üni. vcd gibi vakıf üni.lerinin bölümlerinin sınavlarında istenen çizimler bilgisayar üzerinden mi yoksa ytü gibi karakalem çizim şeklinde midir? bu sınavlara girenler (varsa) ne söyleyebilirler?
Bilgi Üniversitesi
forumda bilgi üni. yi tartışmışdık.Sorunun cevabı orda.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

sinavlari , tasarimi , iletisim , gorsel

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 03:19.