Zoque.Forum
»
Sonunda heryere ADSL geliyor galiba...
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Sonunda heryere ADSL geliyor galiba...
10 gün kadar önce öğrendiğime göre kasım ayı içinde heryere ADSL verilecekmiş.
Tam bilgim olmamasına rağmen ihale geçen ay sonuçlanmış. Zaten super online 1-2 aydır ADSL önkatıtlarını başlatmışı. Bundan dolayı sevinmiştim. çünkü, "ADSL'in gelmesi yakın" dedim kendi kendime. Daha düne kadar kurtların indiği, haritada bile yeri yurdu olmayan semtlerde ADSL var ve tarihi Ceneviz'lere kada uzanan caaaannıımmm Çengelköyümde ADSL yok. Bir haftadır Telekom'un sitesinde konuyla ilgili habere raslamamıştım,. biraz önce girdim ve yönergeyi yayınladıklarını gördüm. Haydi hayırlısı ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Eğer internet bağlantılarımızdaki sorunlarımızı ( en başta ekonomik ) önemli ölçüde gideremeyecekse, adam gibi hizmet vermeyeceklese hiç masrafa girmesinler, vermesinler bu hizmeti daha iyi... Hoş benim pek ümidim yok ama... Neyse... ;(
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
7-Arıza ıslah süresi, arızanın Türk Telekom tarafında olmaması halinde 6 (altı) saattir. Bu sürenin aşılması halinde gecikilen her saat için devrenin aylık sabit ücretinin 1/ 200’ü oranında gecikme cezası alınır.
arıza durumunda bittiniz siz deniyor firmaya 8- Arızanın Türk Telekom sorumluluğunda kaldığının firmaca tespiti durumunda arızanın Türk Telekom’a düşülmesi sonucu firmanın sorumluluğu ortadan kalkacaktır. arıza bendense hadi yine yırttınız, ttye kim hesap sorabilir ki? |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Samsun
|
şuan bartın ilindeyim ancak ne cable nede ADSL mevcut. dial-up'a mahkum bir şehir.. ADSL gelmesini bende bekliyorum. ancak sanırım gelmeyecek, aşağıdaki sayfada bartın'ın ismi yer almıyor.
http://malzeme.telekom.gov.tr/adsl/44il.htm |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
ADSL hizmeti şimdilik sadece ankara, Istanbul, izmir ve çanakkale illerinde verilmektedir. bu hizmet için yeni ADSL abonelikleri verilecek ancak sayı yine kısıtlı. örneğin Istanbul göztepe ilçesi için ayrılan abonelik miktarı 500. ilerleyen zamanlarda ADSL için 300.000 [=üçyüzbin] adet için altyapı çalışmaları varmış, ancak bunun zamanı bilinmiyor.
ADSL türkiye şartlarında sürekli bağlantı için en uygun bağlantı türü. 128/32 bir ADSL bağlantı 19.000.000 ilk kurulum + 48.000.000 sabit ücret ile bedellendirilmiştir. ancak bunun bir üstü hız alınmak istendiğinde fiyat neredeyse 3 katına çıkmaktadır. 19.000.000 + 119.000.000 . bunun karşılığı olarak, mesela amerikada, bu fiyata 768 / 256 [=bu sayılar yanlış olabilir ] gibi bir bağlantı almak mümkün. sonuşta internet bağlantısı için en yüksek ücreti veren ülkeyiz. bu yorum bu ayki pcworld dergisinde çıkan ADSL ile ilgili makaleye dayanılarak yazılmıştır. oldukça güzel bir makale. okumanızı tavsiye ederim.
|
|
|
#9 (permalink) |
|
|
ben kasım ayı pcworld dergisinde okudum, ne yazık ki sizinle paylaşmak için sitesine gittiğimde haberi bulamadım, bende kısa özet vereyim dedim.
bulsam paylaşırım...
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Son Dakika
ADSL Hizmetlerinde fiyat düzenlemesi yapılmıştır. 128/32 (kbps) aylık sabit ücreti zamlanıp 49 milyondan > 60 milyona 256/64 (Kbps) aylık sabit ücreti de indirilip 170 milyondan > 87 milyon liraya Bir yandan kötü ama öte yandan cok iyi oldu. ![]() Kaynak:URL=http://www.ntvmsnbc.com/news/244472.ASP]Ntvmsnbc[/url] |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!