Zoque.Forum
»
40000 okula ADSL ve Türk haberciliği
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
40000 okula ADSL ve Türk haberciliği
Dün bütün kanalların haber bültenlerinde Tayyip Erdoğan ın 40000 okulu birbirine bağlayacak olan projeyle ilgili haberleri vardı, başbakan projenin açılışını yapıyor, ve böyle muhteşem bir projede bizim yine muhteşem olan muhabirlerimiz bir tanesi bile sektirmeden, üstelik filmin adını da yanlış vererek Mel Gibson'ın Patriot filminden oğlunun evlilik törenindeki gelinle öpüşmesi sahnesine takmış durumdalar, başbakana sürpriz miş tüm haberlerde başlık buydu, oysa o filmin duraksamadan gösterimi bile Türkiye'de internetin gelişimi açısından çok heyecan verici bir olay ki bence çok geç kalınmış bir proje ama önemli olan sonunda başlanması ilk etapta 4 binden fazla okulun birbirine bağlandığı üstelik de bizlerin yıllardır port açılmasını beklediğimiz ADSL kullanılarak hızlı internet ağına kavuşmaları bana göre muhteşem bir gelişmedir.
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Aha bizim portlarımız öğrencilere verilecek
![]() Güzel bir haberde 40000 okulumuzda bilgisayar sınıfı var mı yoksa bu sadece öğretmenlerin ve hatta sadece müdür ve yrd. cılarının hizmetine sokulacak birşey mi??? @Hizir haberle ilgili bir link filan var mı acaba ? Çünkü senin yazında okulları internete bağlıyacaz değil bir birine bağlıyacaz gibi bir şey geçiyorda. DSL hatları daha önceden de özel devre olarak olarak noktaları birbirine bağlamak için kullanılıyordu.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
40000 okulumuzda bilgisayar var mı bilmiyorum ama bizim mahalledeki 3 orta okuldada bilgisayar laboratuvarı var, bizim mahallenin dışında, bildiğim 7 okulda daha var. hatta buralarda bilgisayarı olmayan okul bilmiyorum
türkiye gelişiyor mu ne?
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, G.O.P
|
Türkiye gelişiyor da bizim üni. gelişmiyor.Bilgisayarları yenilemeliler bir browser açmak 20 saniye
olunca ADSL olsa ne olurki. 2.pencereyi açabilirmisin bellideğil. Saçma sapan uygulamalarla hem para israfı hemde öğrencilerin zaman kaybını artırıyorlar ( kendi okulum için konuşuyorum tabi ). İnternetten maksimum fayda iyibir bilgisayarla mümkün sanırım...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Türkiye gelişir gelişmesine eksikliklerimiz çok fazla. Okulla bilgisayarlar, internet geliyor çok güzel ama şimdi de bilgisayar öğretmeni açığı oluşacak, bu öğretmenler de parayı bastırınca bulunamıyor maalesef.
|
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
|
türkiye gelişiyor. kimya ile ilgili geniş arşivli bir site projemiz vardı.okuldan bunun için ayrı çalışabileceğimiz bir bilgisayar istedik izin vermediler sonra da bizle dalga geçer gibi teneffüs zili melodileri gibi gereksiz bir iş için koskoca bir bilgisayar ayırdılar....
ben şahsen okulda bilgisayardan faydalanamıyorum süs sanki.. ama tabi okul yönetimine göre değişen bir durum bu... |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Alıntı:
Nerden bildiğime gelince eğitimenlerden birisi Dayım olur ![]()
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
Yakında Uni. öğrencilerini ilkokul sıralarında yeniden göreceğiz sanrım.
Benim bu 40000 e yakın okula dağıtılan ADSL hizmetinin geleceği konusunda şüphelerim var. Bu derecede yüksek sayının beraberinde getireceği sorunlar, bir süre sonra aşılamayacak dercede büyüyebilir. Hatta ilerde Tüm ADSL kullanıcılarını etkileyecek büyük capta sorunlar bekliyor. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!