»
Türkiye'de Paypal hizmeti istiyorum !!!
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#11 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Re: Türkiye'de Paypal hizmeti istiyorum !!!
merhaba, Öncelikle www.paypal.com ![]() Kısaca bahsedeyim, Paypal, üyeleri arasında çok düşük komisyonla para transferi sağlıyor.Bunun dışında üyelerin kredi kartı kabul etme, ya da sitelerine koyacakları butonlarla ödeme kabul etme gibi seçenekler sunuyor. Diyelim ki, sanal bir mağaza açtınız, ürünün sayfasına hazır bir buton koyuyorsunuz.Bu buton sizin Paypal hesabınıza göre kodlanıyor ve oraya tıklayınca direk size ödeme yapılacak sayfa açılıyor. Ya da dediğim gibi sanal pos sahibi olmadan kredi kartı kabul edebiliyorsunuz. Çok fazla ülkede kullanımda olan bir sistem ve bir kar bırakıyor ki, bu ülkelerde de çalışabiliyor. Kendi sayfasında çok daha detay ve değişik hizmet seçenekleri mevcut. Bu arada dün ikobo ile ilk ödemem yapıldı, şu andan itibaren ne şekilde işleyeceğini bildireceğim size. İlk etapta bana UPS ile bir atm kartı göndermeleri gerekiyor, bekliyorum sonucu. Sanal imza kampanyası için hazırlayacağımız sayfanın (ki yapacakasak) ilüstrasyon işini yükleniyorum ben.Anladığım kadarıyla inanyus da sayfa yapısını hazırlayacak, doğru mu anladım? Ya da kim? Doğru yerler ulaştırabilirsek hızlıca büyüyebilir ya da 1 ay sonra 50 imza elimizde oturur kalırız artık, bilemiyorum ![]() Selamlar, |
|
|
|
|
|
#12 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Arkadaşlar,
Müjdemi isterim diyeceğim ama fazla da detay giremem şu anda sadece sabırlı olun... yakın gelecekte iyi gelişmeler olacakmış,(kuşlar söyledi) belki bir imza kampanyası bu işi hızlandırmaya yarayabilir....
|
|
|
|
|
|
#13 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
PayPal kullanıcılarının ciddi şikayetleri olduğunu duymuştum.
Paypal kullanıcılarının ciddi şikayetleri olduğunu duymuştum.
Önce buraya girin: http://paypalsucks.com/ Hatta CBS'in bu konuda bir haberi var: http://wcbs.dayport.com/launcher/648...topsviewer.tpl İzlemenizi tavsiye ederim. Bu siteleri PopTray isimli ücretsiz bir programın forumunda, programcısının 700 dolarına Paypal tarafından el konulduğunu duyduğumda öğrendim. ( http://forum.poptray.org/viewtopic.php?t=1334 ) Digibuy, RegNow, RegSoft, ShareIT gibi alternatifler bulunmakta. Tam olarak Paypal gibi işlemiyorlar ama kolayca sanal mağaza açmanızı sağlıyorlar. Her satıştan belli bir komisyon alıp kalanı hesabınıza yolluyorlar. Mesaj Sedat Atif tarafından 15.01.2004 (01:22) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#15 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: PayPal kullanıcılarının ciddi şikayetleri olduğunu duymuştum.
bu tip bir çok "sucks" sitesi var piyasada yüzdeler önemli, bir çok firma aynı durumda bir de şu var bazen kötünün aarasında iyiyi seçmek zorundayız. Yani avantaj ve olası sorunları karşılaştırıp test etmek gerekiyor.
|
|
|
#16 (permalink) |
|
|
Buu tarz sıkıntılar oluyor tabi ki. Genel olarak şüpheli durumlarda da hesabı hemen donduruyorlar ama bence de kötünün iyisi ve gayet kullanışlı olacaktır.
Bu arada ikobo kartım, gönderildikten 4 gün sonra elime geçti.Henüz bankaya gidip deneme şansım olmadı ama 4 gün hiç fena bir zaman sayılmaz. |
|
|
|
|
|
#17 (permalink) |
|
O siteyi gezince ben de Paypal hakkında şüpheye düştüm. Bir imza kampanyası olacaksa katılırım hemen. Ama sayı olarak ne kadar çoğalabiliriz pek bilemiyorum.
Ikobo dışında alternatif adres verebilir misiniz? www.bidpay.com diye bir site var fakat sadece açık artırma sitelerinden alışveriş ödemelerini destekliyor. Yurtdışı auction'lara katılan varsa ödeme sistemi olarak kullanabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#18 (permalink) |
|
Anladığım kadarıyla ikobo'dan para transferi yapmak için, para yollayan kişi önce ikobositesine kayıt olacak, sonra yollayacağı miktarı girecek, sonra kartın sahibi olduğunu kanıtlamak için Ikobo küçük bir rakam çekermiş gibi yapıp kartı test edecek ve kart sahibinin onayını bekleyecek.
Sonra gönderilecek miktarın ikiye bölünmesi istenecek ve yine kart sahibinin onayı beklenecek. Yurtdışındaki bir müşteri neden benim için bu kadar zahmete katlansın ki? Bu arada yanlış anladığım bir bölüm varsa düzeltin lütfen, çünkü bu aralar bir para transferi yapmam gerekiyor müşterimden. |
|
|
|
|
|
|
#19 (permalink) |
|
Yeni bulduğum bir site www.moneygram.com
Gayet sağlam bir görüntüsü var, amerika chicago'dan 200$ yollamak için 15$ transfer ücreti alıyorlar (Western Union ile 27$, wire transfer ile 35-45$, citibank'ta 1000$'lık hesabınız varsa 10-15$) Türkiye'de koçbank şubeleri ile çalışıyorlar. Direk gidip parayı çekiyorsunuz. Transfer işlemi 10-20 dakika civarında sürüyor. Ben yarın deneyeceğim... İkobo ile 200$ transfer masrafı 8$. İlk transferde 20$ kart ücreti alınıyor, karttan nakit çekim ücreti 1,5$. Kendi cüzdanımdan kart parası vermeye kıyamadım şimdilik
|
|
|
|
|
|
|
#20 (permalink) |
|
|
merhaba,
Şöyle bir link buldum, yazayım dedim; http://www.proz.com/topic/6923 Bir de Paypal ile ilgili sürprizden bahsediliyordu, nedir, bir gelişme var mıdır? Ben imza kampanyasına ilüstrasyon sözümde duruyorum halen, basit de olsa bir sayfa yapıp, imza verilmesini sağlayacak bir kişi çıkarsa, yavaş yavaş halledelim şunu diyorum. Selamlar |
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!