Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Türkiye'de Paypal hizmeti istiyorum !!!

Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 29.12.2003   #1 (permalink)
kalvinhobs

kalvinhobs's Avatar

Yer: Adana
Türkiye'de Paypal hizmeti istiyorum !!!

merhaba,

Malumunuz Paypal, yurtdışında en çok kullanılan ödeme sistemlerinden biri haline geldi, ne yazık ki ülkemize hizmet vermiyorlar.Kendi adıma nette Paypal kullanarak halledebileceğim çok fazla durum oluyor.

Acaba sanal bir imza kampanyası falan başlatsak, belli bir katılıma ulaşırsa, bir yaptırımı olabilir mi? Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.Niyeyse ben bu şekilde halledebileceğimiz gibi bir düşünceye kapıldım birden, çok olumlu bir günümdeyim sanırım

Herkese selamlar,
kalvinhobs şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 29.12.2003   #2 (permalink)
MmarlonN

MmarlonN's Avatar

Yer: Bursa, TR
Re: Türkiye'de Paypal hizmeti istiyorum !!!

Sanırım Türkiye'de bu hizmet için oldukça fazla talep var. Yani firma bazlı iş yapmayan ama k.k. ile satış yapma imkanı olan birçok insan mevcut çevremde. E bu insanların da sanal pos almak gibi bir imkanları olmadığını düşünürsek...

Paypal'ın Türkiye'ye satış yapmamasının mantığını bilmiyorum ama belki mail vb. atmamız /yada benzer hareketler, bir fayda sağlayabilir. Denemekte fayda var aslında...
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 29.12.2003   #3 (permalink)
kalvinhobs

kalvinhobs's Avatar

Kredi kartı kabul etmek, satış yapmak da dediğiniz gibi işin başka bir boyutu. Benim ilk etapta aklıma gelen, para transferi idi.
Ben gerçekten de ciddi olarak bu imza toplama işini başlatsak diyorum.Çok kısa sürede yaygınlaşacağına inanıyorum.Bir arkadaş, sanal olarak imza atmayı sağlayan bir sayfa yapsa mesela, ben de uygun bir ilüstrasyon yaparım, insanların da ilgisini çekmiş olur bir şekilde.
Old 10.01.2004   #4 (permalink)
AndreasB

AndreasB's Avatar

Yer: Oslo

Turkiyede internetten alisveris yapanlarin uzerinde bir kaynak varmi?( Kac kiside kredi karti var, kimler yapiyor, devlet dairelerinde kredikarti ile odeme yapilabiliyormi, kac tane webshop var vs...)

Simdi Finlandiyada bir webshop uzerinde calisiyorum(sadece design kismi), o yuzden Turkiyedeki internett piyasasini merak ettim.
AndreasB şu an çevrimdışı  
Old 10.01.2004   #5 (permalink)
MmarlonN

MmarlonN's Avatar

Yer: Bursa, TR

@Mehmet; Bu konu ile ilgili bir gelişme ya da başlangıç yaptınmı? Benim ile bağlantıya geçermisin?
Old 10.01.2004   #6 (permalink)
kalvinhobs

kalvinhobs's Avatar

*AndreasB, maalesef bilgim yok bu konuda.

*MmarlonN, burada bile hiç tepki alamadım bu konuya, sen hariç. Biz ki internetle haşır neşir olup, çoğu işimizi buradan halleden insanlarız. Belki pek talep de olmayacak bu durumda. Yani bir gelişme yok Şevkim kırıldı.

Yalnız sana şunu önerebilirim;

www.ikobo.com, alternatif Paypal diyebiliriz kısaca.Türkiyede de geçerli.Birisi sana ilk para gönderme işlemini gerçekleştirdikten sonra sana bir ATM kartı geliyor.Bir arkadaşıma 3 gün içerisinde UPS ile ulaştırdılar.
İlk başta 200$ aylık transfer limiti var ancak ilk transferden sonra, ehliyet, kimlik, fatura vsç fakslarsan, limitini 5000$'a kadar çıkartıyorlar.
Paypal daha yaygın ama bu da yavaş yavaş büyüyor anladığım kadarıyla.

Bir gelişme olursa buradan bildirirsen memnun olurum.

Selamlar,
Old 10.01.2004   #7 (permalink)
soul

soul's Avatar

Yer: LND

Bende çok istiyorum aslında WEstern Union adamın canına okuyor hiç pratik değil. Tanınmamış sistemler ile çalışmak çok zor oluyor genelde o konuda karşı tarafta sorun çıkartıyor.
Old 10.01.2004   #8 (permalink)
inanyus

inanyus's Avatar

Yer: ankara

Kesinlikle böyle bir konuda Paypalın Türkiyeye hizmet vermesini sağlamalıyız.

İkobo ile bir transfer girişimim oldu Hollanda'dan 50$ gibi bir rakam aktarılacaktı. Ben ikobo ID mi gönderdim adamlara, onlar üye oldular transferi yaptılar ve fakaaaatt;

Transferin tamamlanabilmesi için gerekli bir onaylama işlemi var.
Para 2 parçada çekiliyor hesaplasından ve küsüratlı bir şekilde bölünüyor.
Parayı gönderenin, hesap sahibi nin ta kendisi olduğununun anlaşılabilmesi için 1 hafta içerisinde bu küsüratlı rakamların transfer onayı şeklinde ikobo ya bildirilmesi gerekiyor.

Benim yaptığım işin karşılığı bu ayrıntı yüzünden (adamlar onaylanması gerektiğini geç farkettiler) uçtu gitti

Bir daha da temas kuramadım adamlarla.

Sanal İmza kampanyası konusunda yardımcı olabilirim. (www.kendinciz.com)
Ayrıca Paypal konusunda da Amerika da yaşayan, arada bir Türkiye ye gelen,güvenilir birileriyle temsa geçilip onların adına bir hesap açılabilir. Tabi oldukça dolaylı olur.
inanyus şu an çevrimdışı  
Old 11.01.2004   #9 (permalink)
yunus::t

yunus::t's Avatar

Yer: İstanbul

Bankalar bu işe aracı olabiliyor mu bir öğreneyim bakayım,
olabilirse hayatımız kolaylaşır gerçekten,

ben bi soruşturayım size bilgi veririm...
bizimkiler daha yeni DoUWantIt işini başlattı, belki bunada el atarlar ama aracı olacak birilerine kar bırakan bir sistem mi ki bu??
yunus::t şu an çevrimdışı  
Old 11.01.2004   #10 (permalink)
heady

heady's Avatar

Yer: İstanbul

Garanti Bankası Swift işlemlerini internet üzerinden işler hale getirdi ama detayları bilmiyorum (yani masraf, alt-üst limit vs). Açıkçası Paypal nasıl işliyor bilmiyorum ama sonuçta para transferi değil mi? Paypal'in nasıl işlediğini anlatır mısınız?
Yanıt

Etiketler
istiyorum , hizmeti , paypal , turkiyede

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?