Zoque.Forum
»
İlginç Bir Soru
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: İzmir
|
İlginç Bir Soru
Aşağıdaki soru Barcelona Üniversitesi Matematik profesörlerinden biri tarafından hazırlanmıştır.
Bu sorunun çözümü vardır ve göründüğü kadar da zor değildir. Ayrıca herhangi bir kelime oyunu da içermemektedir. Problem : Bir anne çocuğundan 21 yaş daha büyüktür. 6 yıl sonra çocuğun yaşı annesinin yaşının 1 / 5 i kadar olacaktır. Soru : Baba nerededir ? Daha önce de belirtildiği gibi bu sorunun kesinlikle matematiksel bir çözümü vardır ve göründüğü kadar da zor değildir! Ayrıca herhangi bir kelime oyunu da içermemektedir ! Çözüm: Çocuk bugün X yaşındadır ve annesi de bugün Y yaşındadır. Problemin verilerine göre anne bugün çocuğundan 21 yaş büyüktür. Demek ki: X + 21 = Y Ayrıca 6 yıl sonra annenin yaşının çocuğun yaşının 5 katı olacağını biliyoruz. Bu durumda aşağıdaki ikinci denklem kurulabilir: 5 * (X + 6) = Y + 6 İki bilinmeyenli iki denklem vardır. Yerleştirme metodunu kullanarak Y nin yerine (X + 21) yerleştirerek çözüme başlarız : 5 (X + 6) = X + 21 + 6 5X + 30 = X + 27 5X - X = 27 - 30 4X = -3 X = -3/4 Çocuk bugün -3/4 yaşındadır. Bu -9 aya karşılık gelmektedir. Sonuç: BABA, ANNE İLE AYNI YATAKTADIR !!! ------------------------------------------------------------------------ Açıkçası bu açıdan hiç aklıma gelmemişti benim... ![]()
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: İlginç Bir Soru
"Çocuğun sezeryan yada erken doğum ihtimali gözardı edilecektir" yada "NŞA" şeklinde soruya başlanmalıydı
![]()
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
matemetik sorusu ise Matematiksel olarak düsünüldügünde cevabi yanlislayan baya bi unsur var
ama icerdigi espri olarak güzel;
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: İSTANBUL
|
içimden salladım ama tuttu
![]() ve neden biliyomuusnuz koskoca prof. bununla mı uğraşıyor diye ama iyi örnek çzöüme bakında doğru NŞA altında kelime konulmalıdı..İşte siliyoruz YÖK olarak özür diliyoruz. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
benim bildiğim (sanki bir düzine çocuk sahibi edasıyla) NŞA'da 9 ay 10 gündür.
ilginç bir anektod, 10 eylülde doğanlar doğum günlerini pek sevmezler, malum 10.09..... hani yılbaşı gecesi ebeveyleri pek eğlenmişlerdir , ancak eylül 10, yılbaşından sonra 8 ay 10 gün eder, talihsiz (yoksa talihli mi??) ekim 10 olanlar değil midir? ![]()
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Soru mantıklı, sonuç şaibeli
İlgili Profesör'ün daha fazla araştırma yapmamasını varolan hayatın güzelliklerini yaşamaya bakıp, insanların varlığının başladığı günleri pek fazla kurcalamamasını dilerim. Babanın koordinatları farklı da olabilir ![]()
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: Horlanda
|
Baba o hafta bir i$ gezisisinde ise;
a-) annenin dogumu 1 hafta gec olmustur. baba, ayni babadir. dna tahlilleri tutar. b-) cocuk, 9ay10gunde dogmustur. baba, tarih hesabina gore gercekten i$ gezisindedir. ancak baba saftir. c-) sekreterde ayni tarihte dogum yapar. sekreterin kocasida saftir. d-) anne ve sekreter masumdur. kader utansin.
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Hatta baba çoktan evden çıkıp yani daireye süt satmaya veya tüp taşımaya başlamış bile olabilir
![]()
|
Zoque'a hoşgeldiniz!