Zoque.Forum
»
internet üzerinden bir siteden fax çekmek...
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: Istanbul, Türkiye
|
http://ink.yahoo.com/bin/query?z=2&hc=0&hs=0&p=free+fax
Hicbirini tavsiye etmiyorum. program istersen Winfax Pro ' yu onerebilirim.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: ankara
|
http://www.mailsurf.com
kendime mektup (evet gerçek olan zarf+kağıt yolladım, 1 hafta sonra geldi. sen de dene çok eğlenceli oluyor :Pcemre |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Yer: İstanbul (Back home again:)
|
e-fax
http://www.efax.com Ben bir süre kullandım;sana USA kodlu bir fax no.su veriyor. Ama son dönemde fax göndermek için aylık 2-3 dolar alıyormuş diye duydum.
Ben kullandığım dönemde çok memnun kaldım. Yani unique bir fax numaran oluyor; değişmiyor; her zaman fax alabiliyorsun ama gönderirken biraz para ödüyorsun...
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
Re: internet üzerinden bir siteden fax çekmek...
aslinda baslik acilali cok olmus ama meraktan (aslinda PHP ile nasil fax göderilir gibi bir meraktan) arastirma yapmistim biraz buraya da yazayim dedim;
(itiraf etmek gerekirse yahoo da sürekli reklamlari cikan eFax'in nasil para kazandigini ve kullandigi sistem altyapisini tahmin etmeye calisiyordum) aramalarda pek cok site cikiyor ama genelde eski ve güvensiz duruyor http://www.tpc.int/faxbyemail.html sitesi denenebilir duruyor. bu durumda PHP icin yapilmasi gereken tek sey mail(); fonkisiyonunu remote-printer.Arlington_Hewes/Room_403@14959682590.iddd.tpc.int formatina göre ayarlamak.. __________________________________________________ ___________ ama bu isin kolay ve basit tarafi, isi tamamen tpc.int 'e yüklüyor. o isi de kendimiz yapalim dersek gerekenler; bir adet server (gfi programi icin win200* tabanli) Exchange server kurulmus SMTP ayarlari yapilmis olmali ISDN karti/telefon hatti (isdb kartlari her modeller olmuyor anladigim kadari ile http://kbase.gfi.com/showarticle.asp?id=KBID001220) http://www.gfi.com/downloads/downloads.asp?pid=1&lid=1 tarzinda fax server programlarinin kurulumu gerekiyor //programin yaptigi is, tahmin edilecegi üzre; MS Exchange server'a mail olarak gelmis bilgileri alip printer baskisi gibi fax a göndermek. tabiki bir de eFax gibi bu isten para kazanalalim denirse, server/Client seklinde calisip üyelik aktivasyonu/limit/ödeme vb. gibi islemlerin yapilmasi gerekiyor ama bir cok kisi icin oturup bir client program yazayim bari demesi güc olacagi icin aklima gelen alernatif yukardaki Arlington_Hewes/Room_403@14959682590.iddd.tpc.int örnegine kullanici no ve pin parametrelerinin de eklenmesi geliyor. iyi ama free olsun herkes güzel güzel kullansin bu tur avtivasyon pin ile ugrasmayalim denebilir (ben kendime sordum aslinda neden olmasin diye(en azindan teotik olarak)). cevap basit Olmaz!.cünki islem bilgisayardan cikip fax gönderme sürecine girecek su yada bu sekilde ve buda fatura olarak yansiyacak __________________________________________________ ___________ programlari incelerken clikFax pro'nun support bölümde söyle bir yazi vardi. To send a fax on a Mac or Linux machine, simply address an email to [FAXNUMBER]@cfpfax.com. For example, to fax to 444-333-2211, you will send an email to 4443332211@cfpfax.com. Your subject and body will be the cover letter. You can also attach as many files as you wish, and they will be sent as part of the fax as well. You can use any email program (i.e. Outlook, etc.) (bu programda yukarda bahsi gecen server/client mantiginda calisiyor ama neden icimde bir hacki olacak gibi bir his uyandi ama bilemiyorum) __________________________________________________ _______ gfi ye ek olarak birkac program daha geciyordu ama inceleme imkanim olmadi: FAXmaker for Exchange FAXmaker for Exchange is a fax solution that offers unmatched integration with Microsoft Exchange server, enabling users to send and receive faxes from within Exchange just as if it were e-mail. The FAXmaker system consists of a Fax server program running as a gateway or "Connector" on the computer running Exchange server, and the client software, running on the users' workstations. The client software consists only of a fax printer driver and fax viewer, which enables all Exchange users to send a fax by printing to the FAXmaker printer driver, or by attaching an Office document to a regular Exchange email. RelayFax RelayFax Pro is a powerful Client/server desktop fax software solution that automates the process of sending, receiving, and managing fax traffic for an entire Small/Medium Size Business, Enterprise, or internet Service Provider. By integrating with any existing Email system, RelayFax users have full faxing capabilities directly from their desktops. RelayFax offers the ability to analyze fax patterns, create cost efficient faxing policies and provide permanent records of network fax traffic. RelayFax quickly pays for itself by lowering material costs, increasing worker productivity, and can even eliminate the need for a separate fax machine. UFO InterFax UFO InterFax is an integrated fax server/gateway/client program, and is designed for SOHO or personal use. It can send or receive fax/image files via Modem or internet, scan image, and send fax via E-mail. It saves the money spent on long distance calls."UFO InterFax" SOHO features are : 1.Direct link to the printer driver we provided which can be launched automatically after printing. 2.Fax client + image scan/conversion + Fax server + internet Fax server 3.Send fax via local fax modem or internet or E-mail. 4.Support Virtual Fax Machine -- behaves as an ordinary fax machine & saves money for you. 5.Converts any documents into fax or image files 6.Account management & Dial-out limit __________________________________________________ ___ smalltalk 'tan biraz sapti konu galiba ![]()
Z:web 2.0 As Flowers E-kart Düşünüyorum Öyleyse e-Varim Emre Murat Tatar Duyarlı Gençlik TR Mesaj emremer tarafından 20.03.2004 (06:38) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
Yer: Frankfurt/City
|
gerekirse web.de'deki fax sistemini dene, cok oturmus bi sistemleri var, fax aliyor ve sorumsuz gönderebiliyosun. dil olarak ingilizceyi secmeyi unutma
![]()
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: Viyana, İstanbul
|
web.de servisine üye oldum... ve 2000 webcent satin aldik
ancak logo ve/ya taranmis imza ekleme olayi yok zannediyorum. bizden email yerine fax isteyen yerler icin de en can alici nokta bu malesef. Atachment tarzi bir fonksiyonu yada HTML imza gibi bir fonksiyonu yok galiba(?) yoksa ben mi bulamadim ?
Z:web 2.0 As Flowers E-kart Düşünüyorum Öyleyse e-Varim Emre Murat Tatar Duyarlı Gençlik TR Mesaj emremer tarafından 25.03.2004 (18:22) yeniden düzenlendi.. |
|
|
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Alıntı:
birde web.de üzerinden fax alabilmek icin telefonla aktivasyon islemini gerceklestirmen gerekiyor.
|
|
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Merhaba,
Hiç yazılım ve donanım kurulumuna gerek olmadan, epostanızdan faks gönderip almak için www.InterFAX.net sitesini kullanabilirsiniz. Ayrıca yazılım entegrasyonu için ücretsiz web Services entegrasyonu yapılabiliyor. Faks alım için Türkiye İstanbul 212 alan kodlu faks no da verebilmekte. Bir de www.netFaks.com sitesi var. Bu site ile de web'den gönderim yapıyorsunuz. Her iki site toplu faks için de kullanılabilir. Çünkü faksları tek tek değil eş zamanlı gönderiyor. |
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!