|
|
#1 (permalink) | |
|
Yer: İstanbul
|
ücretsiz internet
Alıntı:
konu hakkında bilgisi olan var mı acaba? uygulama ne zaman başlar dersiniz? http://www.zaman.com.tr/?hn=57201&bl=bilisim |
|
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
Re: ücretsiz internet
Açıkcası türk Telekom da yetkili bir ağızdan duymadıktan sonra bunlara inanmamak lazım. Fakat elemanlar cezayir depremi sırasında internet alt yapısını 4.3 Gbit/s çıkartacaz gibi bir şey söylemişlerdi yaptılar.
TT, bir ay sonra vereceği Cache hizmeti ile de sık ziyaret edilen web sayfalarına daha hızlı erişim sağlayacak. Özellikle yurtdışı internet trafiğinden tasarrufun sağlanacağı sistem devreye girdiğinde internet trafiğinin bant genişliğinden yüzde 30 kazanç elde edilecek. Şu an yurtdışında bulunan herhangi bir siteye; uydu üzerinden 600 ms.’lik sürede erişim sağlanırken fiber kablo üzerinden 200 ms.’da erişim sağlanıyor. Cache kullanıldığı zaman erişim 30 ms.’a düşecek. Bu haber açıkcası pek hoşuma gitmedi özellikle caching yüzünden problemler yaşamış birisi olarak. Bu problemlerin artacağı anlamına geliyor.
|
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Yer: Ege'nin en büyük köyü
|
Hıhhh, Dünyanın en kötü, en berbat, en gereksiz servis sağlayıcısı sıfatına layık ilk ve tek kurum. ( Dünyada bir eşi daha yok
)Ben asla ve asla Türk Telekom'a güvenmiyor ve inanmıyorum.web sayfalarını bile Ms Word'te hazırlatan bir Servis Sağlayıcı. Bilişimci arkadaşlarım, kardeşlerim söyleyin bana memur zihniyetine sahip bir bilişim ve iletişim şirketi ne kadar başarılı olur. Oradakilere ders veriyorlar, ATM, frame Relay, Dial up vs. vs. hakkında ama 40 yaşında adamlar hepsi. Daha 3-4 yıl önce bilgisayarla tanışmışlar. Yeni yeni bilisayarlarına giren virüslerin canlı birer organizma olmadığını anlama eğiliminde bulunuyorlar ki; o da ne, çalıştıkları devlet kurumu Servis sağlayıcılara servis yağlayıcılık yapması gerekirken, gidip servis sağlayıcılık yapıyor, üstüne üstlük dünyanın hiç bir yerinde uygulanmayan en ağır iletişim vergilerini uyguluyor. Aycell gibi bir GSM servis sağlayıcısının sitesi başka bir siteden çalıntı ve görüşüm olarak Ms Paint 'le yapılmış (öyle bir sayfanın Photoshop, freehand, fireworks, illustrator vs. gibi birşeyden çıkacak hali yok herhalde), web sms göndermek için tasarlanmış tek bir cgi sayfasından ve onlarca dağınık *.HTML sayfasından oluşuyor, bir de non interactive ... ( Az yesinler de bir web tasarımcısı alsınlar. ) site içi aramasını da Google yapıyor. Devlet bunlar ya. ( İmam yellenir se, cemaatin ne yapacağı ortada [ama cemaat imamdan daha imam] ) Olaya bak, bunlar servis sağlayıcı ha ... Bilmem neremin servis sağlayıcısı ...Düşünebiliyor musunuz, 1 - 1.5 asır önce kıtalararası telefon, telgraf gibi vs. gibi haberleşme araçları için kullanılmak üzere tasarlanmış, (ki o zaman dünyanın nüfusu daha az.) daha iyi bir koruma sağlamak ve çevre kirliliği oluşturmaması için deniz altından döşenmiş kablolarla yurt dışı internet bağlantısı yapıyoruz. Onlar, telefon, telgraf vs. gibi işler için yapılmış. Ülkemizde ise geniş bant internet kullanımı için kullanılıyor . Bu nedir ya, nedir . Telekom hala haberleşme için mors alfabesi kullanılan devirlerde yaşıyor. Bir de hava yapıyorlar, bilmem kaç mbit yurt dışı bağlantımız var. Gelse hıyar bir fare kemirse kabloları kaldık, hayat felç, bittik. Yüzlerce uydu var gökyüzünde çok mu zor bir data tranfer frenkansı almak. Bırakın başkasının uydusundan almayı, Türksat ne ci. ADSL geldi, hiç birşeye benzemiyor. ADSL 2048 K bağlantısı frame Relay'in 128 k'si ona 2048 basar ... Üstelik, kaç servis sağlayıcının canını yaktılar ADSL tekelinde. Söyleyin, niçin Superonline, e - kolay, TNN vs. gibi servis sağlayıcılar hep büyük işadamlarının ? Cevap veriyorum, en kötü bir servis sağlayıcısı olmak için 2048 k frame relay kullanmak gerek. 2048 frame Relay yaklaşık olarak aylık 4.000.000.000 TL civarı ... Buna servis sağlayıcı mı dayanır. Superonline, e - kolay, TNN vs. gibi servis sağlayıcılar diğer işlerinden yararlanarak (televizyon ve gazete şirketlerinden pay ayırarak) servis sağlayıcı olarak ayakta kalıyorlar.Bunların ki hizmet değil, KEPAZELİK. Söyleyin suç kim de? Yüksek vergilere, servis kalitesinin kötülüğüne, servis sağlayıcılık konusunda tekelliğine rağmen kullanmak zorunda kalan bizler de mi? Orada çalışan zamanında amcaoğlunun referansı veya dayısının torpili ile oraya gelmiş memurlar da mı? Baştaki memur kafalar da mı? Telekom'un bir tek "Allah" dediğine inanırım. Gerisi yalan ... Geçenler de Telefon'u mu nakil ettirmek için mecburen gittim. Nakil ettireceğim yer için aynı numarayı kullanamıyor muşum. ( dijital santral yok dediler ama var biliyorum ). Mevcut telefon hattımı kapattırıp, yeni alacak mışım. Mevcut telefon borcum 85.000.000 kapattırmak isteyince 100 küsür milyon yapıyormuş. Sonrasın da yeni hat alacağım için ilk faturada 10 küsür milyon vergi olacak. Bu ne ya, bu ne kardeşim. Ne nakil ettirdim, ne de kapattırdım. Mahkemeliğiz şimdi ... 600 m ileri deki bir mahalleye nakil için hem numaram değişecek, hem üste para vereceğim, hem de mahkemelik olacağım. Yaptıkları düpedüz paçozluk. Orada memurları elimden zor aldılar ama adamların suçu yok. Sonradan gidip özür diledim adamdan. Anladım ki suç onda değil. Suç, zamanında aptal memur kafalı herfilerin hazırladığı prosedürlerde ... Telekom bizleri hiç bir hizmetinde adam yerine koymuyor ki. Bırakın adamlığı, azıcık müşteri yerine koysa neler olmaz ki. Bizlerin eli, şuan itibari ile her halukarda onlara mahkum olduğu için; gazetelerde vs. yerlerde boy göstererek, kurmalı araba gibi bizleri kuruyor. Sonrasın da ise; bir salıyorlar ki sormayın. ![]() Oyuncak değil müşteri olmak istiyoruz ! Adam gibi hizmet istiyoruz. Desteklemeyelim bu kötü hizmet meşalesi, özgürlük anıtı gibi soğuk ve sevimsiz kurumu, lütfen. Ah ahh... Ciğerimi dağladınız ...
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Istanbul
|
Arkadaşlar bu konunun gerçeklik derecesi ne alemde. Kesinleşen birşeyler varmı yoksa sadece söylenti boyutundamı ?
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!