Zoque.Forum
»
Paypal ile satış ve vergilendirme
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Paypal ile satış ve vergilendirme
merhaba,
Malum Paypal Türkiye'ye de hizmet vermeye başladı, merak ettiğim bir kaç konu var.Kullanan ya da en azından bilgisi olanlar bildiklerini yazarlarsa sevinirim. Paypal'un kredi kartı kabul etme ve alışveriş sepeti fonksiyonlarını sitemize yerleştirip satış yaptığımızı, online ticaret gerçekleştirdiğimizi düşünelim.Bu durumda satılan ürünlerin kazancının vergilendirilmesi ne şekilde oluyor? Paypal ile yapılan satışları mevcut şirketinizle ne şekilde ilişkilendiriyorsunuz? Hiç şirket bağlantınız yoksa, bireysel satış yaparsanız bunun yasal yükümlülükleri ne şekilde hallediliyor? Tecrübe ve bilgilerinizi merakla bekliyorum. İyi çalışmalar, |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: LND
|
Re: Paypal ile satış ve vergilendirme
Bir şey satmak için şahus veya normal firma olma zorunluluğu var dolayısıyla firma ile ilişkisizler kanunsuz oluyor esasen.
İkinci olarak bunu da fatura etme adına gelen her paraya fatura kesebilirsin adamlara faturayi ulastirman gerekmiyor. Ancak tabii ki ayni zamanda KDV de gidiyor. Bir de yurtdışı konusunda bende tam bilmiyorum sanırım her tip firma veya bir izin olmadan yapılamıyor kanunen.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Paypal bir nevi hibe değil mi? banka hesabınıza yapılan bir havale gibi. bunun bir kdv zorunluluğu olduğunu zannetmiyorum yanılıyor muyum? yani bir şey satmasak bile kişisel sitelerimize Paypal ile bir ekmek parası yollayan her insana kdv mi keseceğiz?
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
(donate hikayesi)Ticaret her zaman KDV li döner ancak donate olayının kanuni hükmünü bilemiyeceğim. Olmazsa zorunlu donate rica eder kurtarırız ![]()
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: Adana
|
Teşekkürler,
Evet, ticari işlemler için firma olmak gerekiyor. Ama diyelim ki ben ayda 5-10 adet el yapımı heykel satıyorum mesela, ödemeyi de Paypal ile alıyorum, kredi kartı veya alışveriş sepeti kullanarak, acaba Paypal bu özellikleri kullanabilmek için şirket bilgisi mi istiyor, yoksa bizm bireysel olarak, "ben böyle bir iş yaptım, buyrun kdv'si " mi diyoruz? Mesela ben "business" deği "premium" hesap sahibiyim ve alışveriş sepeti ve kredi kartı ödemesi alabilme özeeliği kullanabiliyorum sanırım. |
|
|
|
|
|
#6 (permalink) |
|
|
Bildiğim kadarıyla her şekilde CC den ödeme alınabiliyor ancak tabii ki dediğin gibi bir durumda ne olur bilmiyorum. Ancak bildiğim kadarıyla genelde yurtdışı firmaları bu tip şeylerde KDV vs. gibi işleri direk oradaki lokal kanunlara bırakıyorla ve kendileri hiç karışmıyorlar.
Dolayısıyla dediğin gibi firma oalrak ben bu işi yaptım bu da KDV si diye vergi veriyorsun
|
Zoque'a hoşgeldiniz!