|
|
#1 (permalink) |
|
Kaçımız göründüğümüz gibiyiz? (lisanslı yazılım bulundurma)
Merhaba, lisanslı yazılım, cracklenmiş ürün vb.. konular açıldığında herkes çıkıp "oo olmaz öle şey, kopya yok, buralarda bir daha kopya yazılım cümlesini kullanmayacaksın" gibisinden postlar atılıyor. Acaba gerçekten kaçımız "tamamen" lisanslı yazılım kullanıyoruz? Postu açtığıma göre ilk ben başlayayım; kullandığım yazılımlardan sadece windows, office, ve visual studio.net lisanslı. Onun haricinde geliştirme amaçlı kullandığım (programlar malum..) diğer yazılımlar "hepimizin bildiği gerçekler yüzünden" kopya, yani sizin dilinizde bir tabu haline gelmiş olan "cracklenmiş yazılım" ![]() Açıkçası, gerçekten kaç kişinin her yazılımı lisanslı edindiği de merak konusu. Amacım kimseyi rencide etmek fln değil, yanlış anlaşılma olmasın. Sadece merak & dürüstlük ölçütü ![]() Saygılar.
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: Kaçımız göründüğümüz gibiyiz? (lisanslı yazılım bulundurma)
ya şahsen ben herşeyim lisanlı olsun istiyorum ama olmuyo malum..
şirketlerin alması biraz daha mecburi oluyo tabii.. ama benim gibi öğrenci arkadaşlar için diğer yazılımları lisanslı kullanmak bütçe açısından olanaksız görünüyor.. aslında türkiye için farklı çözümler geliştirilse yada belli kullanıcı topluluklarına ortak lisans çıkartılma olsa (belli bir ücret karşılığında) lisanslı yazılım kullanma şansımız artıyor.. ama bu şartlarda maalesef imkansız oluyor..
|
|
|
#4 (permalink) |
|
@oky:: aynı şeyi bende merak ediyorum.
Lisanslı yazılım kullanmayı kim istemezki? Ama özellikle Türkiye'de kimse lisanslı yazılıma yaklaşmıyor. Çevremdeki çoğu kişinin sahip olduğu 2 orjinal cd var. Birisi Windows diğeri de sürücü cd'si Tabi ki bu cd'ler de hazır bilgisayar satın alanlarda var. Sanırım bunun tek nedeni yüksek yazılım ücretleri...Aslında garip bir durum daha var: sanki satıcılar orjinal yazılım satmak istemiyor! Örneğin Office XP çıktığında orjinal akademik paketin fiyatını sormuştum. Görevli kişi ise önce "sen ne yapacaksın onu" der gibi yüzüme baktı ve fiyatı söyledi. Ben tam en uygun fiyat ne olur muhabbetine girecekken bana "Neden orjinal alıyorsun ki, sen öğrencisin, kopyasını bul kullan" dedi
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
hepsi birbirine bagli aslinda... korsan yazilim var => sonuçlar1 herkes, her istedigi prgorami çekip ögreniyor. => piyasada web tasarimcisi enflasyonu var. => yazilima para verilmedigi için piyasa kiran kirana, taban fiyat düzeyi belirlemek imkansiz.
ne zaman ki herkes orjinal program kullanmaya baslar ve korsan takilanlar çatir çatir cezayi yer, o zaman da web tasarim hak ettigi yeri bulur. web tasarim dedigime bakmayin, hepsi için geçerli bu; 3d, animatör, video montajci, vs vs vs... |
|
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Sitesi aynen çalınanlar öfkeyle bağırabilir, yaptığı dizaynı gören müşteri beğenmedim deyip aynı ilanı başka bir tasarımcıya yaptığında herkes kızabilir.
Yıllarca emek harcayıp çektiğiniz fotolar isimsiz cdlerle dağıtılırsa herkes delirebilir. Yazdığınız romanı başkası yayınlarsa herkes isyan eder. Bütün bunlar gerçek. Peki yazılımı orjinal almak neden saçma? Bu bence yanlış bakış. Doğru bakış ise çok pahalı. Buna tamamen katılıyorum. Ve haksız kazanç diyorum buna. Çünkü yılda bir o program upgrade oluyor ve size gereken en az 3-5 lisans ücreti pek çok gencin belini büker. Deneme sürümleri 1 ayda herşeyi öğrenebilecek dahiler içindir. Öğrenciler için indirimli fiyatlar bile adamın üniversite harç parası kadardır. Hele de Yazıcıoğlu'nun önünden geçerken üzerinize yürüyüp zorla satarlarken gidip 1000 dolar ona 700 dolar buna kim verebilir değil mi? Ama biz ne dersek diyelim açık ve net biçimde hatırlatıyorum tekrar, crack, hack, serial ve illegal paylaşımlar telif hakları yasası ile koruma altına alınmış eserler için gerek ülkemizde gerek yurtdışında suçtur. Resmi makamlar bu tür yazışmalarda forum yönetiminden bilgi alma hakkına sahiptir. Bu nedenle bu konuların tümü forum sözleşmesine aykırıdır.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
|
cgencer +1
Bugun cektigimiz bir fotograf baskasI tarafIndan kullanInca, yaptIgImIz calIsma biri tarafIndan calInIp kullanInca nasIl ofkemizi belirtiyor hakkImIzI arama yoluna gidiyorsak.KulllandIgImIz programlar icinde baskalarInIn aynI hakka sahip oldugunu atlamamalIyIz. itiraf, 3d studio max im orjinal degil evet.1.2 var lisansli ama 6 In lisansI yok Zaten amator duzeyde kullanIyorumrahatladIm har har har |
|
|
#9 (permalink) |
|
Yer: İstanbul
|
Sadece yeryüzündeki windows kullanan kullanıcların %2 si lisanslıdır ve bu "Bill Gates" denen abi yi Dünyanın En zengin eleman'ı yapmıştır..
Ben windows 3,1'e (15 disket'di sanırım) bi ton para ödeyip aldığımızı bilirim. (o zamanlar sadece tek bi işletim sistemi ve içinde olan wordpad yeterli idi) Ama şimdi en basit "home pc" dediğimiz evlerimizde internet oyun vesaire için kullandığımız pclerin düşündünümüzmü lisans maliyetlerini... Bence ; Pro Office paketleri v.b. bin $ olsun ama "öğrenci sürümleri çok cuzi bir fiyat olabir " ve şunuda eklemek isterim : hepimiz en az $100 borclu değilmiyiz "Bill Gates'abiye " Saygılarımla...
|
|
#10 (permalink) |
|
Yer: Frankfurt
|
Lisanslar Yıkılsın Reklamlar Gelsin...
Dünyada en çok kazanç sağlan iş reklamdır...
örneğin windows ücretsiz olsun.... kullancıyı rahatsız etmeyecek biçim'de reklam alsınlar en mantıklısı ve rahatsız etmeyeni sistem yükenirken windows logo'su yerine reklam animasyonları görelim ve internet aracılığı ile Microsoft bu reklamlarını güncellesin.. dünya'nın en ucra köşelerine dahi ulaşacak bu reklam olayı ile lisans'lı satış'dan daha fazla para kazanırlar diye düşünüyorum tabi bill dayı benim gibi düşünmüyor harelde çünkü yapmıyor
|
|
|
| Sponsorlu Bağlantılar | |
|
Zoque.Forum
Reklam
|
|
![]() |
| Etiketler |
|