Zoque.Forum
»
medeni dünya projesi
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
medeni dünya projesi
vazgeçtim.
nereye varacağını bilmeden bilindik söylemlerle eleştirenlere sitemim. dinlemeyenlere, en iyiyi bilenlere, aşmış olanlara, küçük görenlere, düşünmeyenlere ya da çok az düşünenlere, artık çözdüğünü sananlara... "..."
béliéve thé unbéliévable Mesaj storm tarafından 21.09.2004 (16:32) yeniden düzenlendi.. Açıklama: . |
|
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Re: medeni dünya projesi
1945 ; açıklanan Ari ırk oluşturma projelerinde, kısırlaştırılan deli, sakat ve tipi bozuk ya da Führer'in üstün insan kriterlerine uymayan milyonlarca insan.
Hatta Kuzey Avrupa ülkeleri bile bu korkunç ayıbın parçası. Nice ünlü besteci sakat, nice dahi karaktersiz hatta şerefsiz ve nice sanatçı ben merkezcidir. Hangi terazi gerekli ile gereksizi ayırabilir. İnsan genomu neleri içerir görünen adacıklar dışında kromozom dizilerinde neler vardır? Ve dengesiz anne babalar nice akıllı çocuğa yol açar. Sanırım anlattığınız bu bahsettiğim konuların dışında bir bakış açısı. Merakla bekliyorum.
|
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Totaliter fikirler üzerine neyi geçirirse geçirsin -ki burda medeniyet- sömürgeci ve hasta bir bakış açısından başka birşey olamaz.
Bu konuyu milyonlarca defa eleştiren kitapları,filmleri,cümleleri sıralamak zorunda kalmayız umarım. Eğer bu proje M.S 2004 yılında ele alınıyorsa ve teoriden ziyade reel olarak hayata uyarlanma çabası varsa (tek bir kişi bile böyle düşünüp yaşıyorsa) gerçekten kınanması gereken birşey olurdu. Medeniyet bazan da yayılmacı,çatışMacı,nihayetinde ırkçı ve müdahaleci fikirlerin yeniden ısıtılıp ortaya konması mıdır ? Dünyaya yüzyıllardır medeniyet taşıyan sömürgeciler de aynen bunları söylüyor nedense... Evrensel olması gereken tek bir şey var birgün olursa eğer; o da insanların doğuştan gelen temel haklarıdır. Din neden güzel biliyor musunuz ? Tanrı bana cehenneme gitme hakkı da veriyor. Ama bu zihniyet kendi doğrularını dikte ettirmekten başka neyi amaçlıyor ?
|
|
|
#4 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
|
i-robot filmini izlediniz mi? pek iyi bir film sayılmaz, ancak bir noktası çok önemliydi. 3 robot kuralı vardır:
1) bir robot bir insana zarar veremez ya da bir insanin zarar gormesine seyirci kalamaz 2) bir robot 1. kuralla celi$medigi surece bir insanin emirlerine uymak zorundadir. 3) bir robot 1. ve 2. kuralla celi$medigi surece kendinin zarar gormesine izin veremez. bu düşüncenin evrimleşmesi sonucu," insanlar kendilerine en büyük zarar verenlerdir, dolayısıyla insanlar insanlardan kurtarılmalıdırlar." gibi bir düşünce oluşuyor ve insanların sokağa çıkması yasaklanıyor vs. vs. bilmem anlatabildim mi?
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: İstanbul, Türkiye
|
peki "medeni" kelime olarak bize ne ifade eder? ya da dünya üzerinde genel kabul gördüğü manada, kültürler arası ortak bir "medeniyet" kavramı yaratmak mümkünmüdür? Egemen kültürün güncel (cağdaş) yaşamı, ortak medeniyetin bir göstergesi olarak kabul göremeyeceğinden, kulaklarına delik açıp çeşitli takılarla kulak memesini 1,5 metre sündürerek, veya boynunu 35-40 cm uzunluğa getirerek güzel olma çabasında olan avustralyalı bir yerli, bence en az şık bir salonda elinde beyaz şarabıyla piyano resitali dinleyen bir insan kadar medenidir. ve yine bence medeniyetin en büyük ölçüsü, kavga yapmadan konuşarak anlaşabilmek, kendini anlatabilmek olmalıdır. birileri medeniyeti tüm dünyaya yaymak istiyorlarsa yapmaları gereken, yaşanması imkansız bir felsefe olan "savaşsız yaşam" için çalışmaktır.
|
|
|
#8 (permalink) |
|
Kendi adıma özenle sordum. Bu söylediklerimi kastetmediğini düşünüyorum bu nedenle merak ediyorum dedim ve devamında söyleyeceklerini merak ediyordum, halen de merak ediyorum.
Lisede münazara dersi vardı. Edebiyatta öyle şannsız bir gruba düştüm ki çevreyi kirletenleri savunmak zorunda kalacaktım. Ne benim grup inanıyordu buna ne de ben. Karşı tarafsa öylesine pişkindi ki baştan kazanmışlardı. Biz koca sınıfı nasıl ikna ederdik ? ![]() İnanır mısınız benim gruptaki bir kız ağladı. Zayıf alıp kalacağım bu desten sözlümden iyi almam imkansız dedi. Buna rağmen sabırla uğraşıp çalıştık. Başaramadık. Bize inanmadılar ama kafalarında çok şey değiştirdik. Olayın diğer yanını göstermeyi başardık. Şimdi ne anlatacağını bilmiyorum. Açıkçası kesinlikle değer verip merak ediyorum. Ve inanıyorum ki düşüncelerini her çeşit karşı fikre rağmen kolaylıkla savunabilir ve yanlış anlama varsa düzeltebilirsin. Bu forumun bir özelliği değil mi? İlk mesajında bahsettiğin dünyanın insanları görüşleri terslenince küser ve susar mı? Aksine güçle savunurlar mı?
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
|
Alıntı:
( ssonmez reputede, katışıyorum yazmışım yanlışlıkla... kusura bakma ) |
|
|
|
|
|
|
#10 (permalink) | |
|
İyi bir konu başlangıcı olmuştu ve güzel fikirlerin, güzel sözlerin ortaya çıkacağı tartışma otamı olacak diye düşünmüştüm. Herhalde yanlış düşünmüşüm.
Ayrıca Alıntı:
İnsan yaradılış bakımından aceleci değil midir? İnsan, inandığı değerlerin, fikirlerin arkasında durmalı, bir fikir sunacağı zaman da karşı ataklara cevap verme gücüne sahip olmalıdır. Herkesin birşeylere inancı ve inandıkları doğrultusunda kendi doğruları var. Amaç kendi doğrularını karşı tarafa kabul ettirmek değil, amaç ortaya sunulan doğruları akıl ve vicdanından geçirerek kendi payına düşeni alması olmalıdır. Kanaatimce, ortaya sunulan yarım kalmış fikrin önce devamını getirmek sonra da eksikleri-yanlışlıkları düzeltmek olmalıydı. Tabii, fikir de senin karar da... ![]() |
||
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!