Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » Amazon.com' dan alışveriş yapmak.

Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir.

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 21.09.2004   #1 (permalink)
scriptMan

scriptMan's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 14
Amazon.com' dan alışveriş yapmak.

Merhabalar, amazon.com' dan birşey satın alma adımları nasıl oluyor tecrübe etmiş arkadaşlar varsa yardımcı olabilirler mi?
Örneğin sitede verilen 49.99$ şeklindeki fiyat nihai fiyat mı? Eklenen başka ödemeler var mı? alışveriş yapabilmek için illa ki kredi kartı'na sahip olmak mı gerekiyor?

Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Saygılar.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 21.09.2004   #2 (permalink)
oxigen

oxigen's Avatar

Yer: istanbul, eskişehir
Re: Amazon.com' dan alışveriş yapmak.

walla ben satın almadım ama daha önceden öyle bi girşimde bulunmuştum
daha NBA toys (şu oyuncu figürleri) Türkiye 'de yeni yeni satılmaya başlamışken ve ücretleri 50-60 milyon civarındayken, ben amazon'dan almak istemiştim. sanırım ücreti 7-8 USD civarındaydı (tabi sadece ADB için). sonra düşündüm ulen burda ortalama 50 milyon, niye amazon 'da 7-8 USD.

hemen araştırma yaptım ve Türkiye 'ye gişirte vergiler+kargo vb. ücretlerin eklendiğini öğrendim. aradan zaman geçti ve GARANTİ BANKASI 'nın do you want it servisini öğrendim. aslında bu dünyaca ünlü bi servismiş. bilgisayara ufak bi program yükleyip, do you want it 'den bi account açıyosun. sonra bu programın (yada kuruluşun diyelim) anlaşmalı olduğu dünya çapındaki online alışveriş sitelerinden (amazon, overstock, buy.com, wallmart vb.) alışveriş yapmak istediğinde, sitedeki ürünü satın aldığında sana kaça geleceğini otomatik olarak hesaplıyor ve bu son ücretin üstüne herhangi bir ücret ödemeyeceğini garanti ediyor.

bence denemelisin. buraya tıklayarak do you want it ana sayfasına gidebilirsin.

bence bi dene, güsel bi olay. ama amazon.com 'daki 7-8 USD 'lik NBA toys buraya herşey dahil 35 USD 'ye geliyodu sanırım
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 21.09.2004   #3 (permalink)
maestro

Açıkcası son derece sorunsuz bir alışveriş yapılabiliyor Amazon'dan, o yüzden talimatları izlemen yeterli bir sorun çıkmıyor. Ancak madem sormuşsun birkaç noktayı belirteyim.

Sitede gördüğün fiyatlar son fiyatlar. Hatta yurtdışına sipariş ettiğin için bazen vergisi de düşüyor daha da ucuz oluyor, yani daha ucuz olma ihtimali var ama o gördüğün fiyattan pahalı olması söz konusu değil

Ek ücret olarak kargo masrafları var elbette ki. Bunun için tavsiyem Amazon.com'dan ürünleri inceleyip (çünkü burada incelemeler bence daha güzel) sonra seçtiğin ürünleri Amazon.co.uk'den alman (çünkü buradan söyleyince kargo daha ucuz). Amazon.co.uk 'den aldığın takdirde 2-3 dolar sabit ücret ve ürün başına 1 dolar gibi bir shipping ücreti vardı sanırım, tam fiyatları siteden görebilirsin. Hızlı gönderim istiyorsan 10-15 dolara halledebilirsin. Amazon.com'dan ise 3-4 ürünü yavaş göndermek 10-15 dolar tutuyor.

Bildiğim kadarıyla Türkiye'den kredi kartı dışında bir ödeme şekli yok.

Dikkat edilmesi gereken bir nokta da adres bilgilerini verirken Türkçe karakter kullanmamak. Yoksa sorun çıkabiliyor, zaten paket Türkiye'ye geldikten sonra Türkçe karakter olmasa da kargoyu getirenler neresi olduğunu anlıyorlar.

Son olarak pek çok forumda gümrükte paketin takılmaması için 100 doların üstünde ürün sipariş edilmemesi tavsiye ediliyor ama bu konuda kesin bir bilgim yok. Ben en fazla 150 dolarlık bir sipariş verdim, toplamda da 5'in üzerinde sipariş verdim şu ana kadar bir sorun yaşamadım.

Başka sorun olursa bildiğim kadarıyla cevaplayabilirim.

Kolay gelsin.

Not: Şu an Amazon Türkiye'ye sadece CD, DVD, Kitap gibi ürünler gönderiyor. Diğer ürünler için (elektronik ürünler gibi) Garanti'nin Do U Want It gibi servisleri denenebilir.

Mesaj maestro tarafından 21.09.2004 (16:38) yeniden düzenlendi..
maestro şu an çevrimdışı  
Old 21.09.2004   #4 (permalink)
Passion

Passion's Avatar

Yer: ankara

maestro, sözüne ettiğin alışverişleri do u want it ile mi yaptın, yoksa direk amazon'dan mı? bir de sipariş teslimat adresleri Istanbul herhalde. verilen adrese geldi mi? duyduğuma göre bazı şehirlerde gümrükten gidip kendin alman gerekebiliyormuş. bu konuda da bilgi verebilirsen sevinirim.
teşekkürler..
Passion şu an çevrimdışı  
Old 21.09.2004   #5 (permalink)
Punisher999

Punisher999's Avatar

Alıntı:
Son olarak pek çok forumda gümrükte paketin takılmaması için 100 doların üstünde ürün sipariş edilmemesi tavsiye ediliyor ama bu konuda kesin bir bilgim yok. Ben en fazla 150 dolarlık bir sipariş verdim, toplamda da 5'in üzerinde sipariş verdim şu ana kadar bir sorun yaşamadım.
Sözkonusu olan; kitap, dvd, müzik cdsi ise adet olarak aynı üründen 3 tane almadığınız sürece bu 100 usd'yi aşabilirsiniz sorun olmaz.
Bir keresinde 200 usd'ye yakın kitap almıştım yine kapıma kadar gelmişti.

Bu 3 ürün olayı da zamanında Hürriyet Tüketici köşesinde çıkmıştı hatta scan etmiştim haberi ama bulamadım şimdi. Sanırım 3 adetten itibaren ithalata giriyor olay.
Punisher999 şu an çevrimdışı  
Old 21.09.2004   #6 (permalink)
maestro

Alıntı:
Passion tarafından gönderilen mesaj:
maestro, sözüne ettiğin alışverişleri do u want it ile mi yaptın, yoksa direk amazon'dan mı? bir de sipariş teslimat adresleri Istanbul herhalde. verilen adrese geldi mi? duyduğuma göre bazı şehirlerde gümrükten gidip kendin alman gerekebiliyormuş. bu konuda da bilgi verebilirsen sevinirim.
teşekkürler..
Ben bahsettiğim alışverişlerin hepsini Amazon'dan yaptım. Do U Want It hakkında sadece Garanti'nin sitesinde gördüğüm bilgilere sahibim, onu öneri olarak belirttim.
Teslimat adresleri İstanbul ve evet verilen adrese geliyor, gümrükte takılmadığı sürece bir işlem yapmaya gerek yok, ancak bu aynı üründen en fazla 3 tane sınırı oldukça mantıklı.
Yine de garanti olsun derseniz benim tavsiyem co.uk'den kargo ücretlerinin fazla olmadığı düşünülürse; 100-150 dolarlık gruplar halinde alışveriş yapılması, ben şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım.

Bir de kargo konusu bazen ilginçleşiyor. Örneğin bir keresinde beni evde bulamadıklarından dvd dolu bir paketi kapının önüne bırakmışlardı. Eğer çok sorun olmayacaksa hızlı kargoları tavsiye ederim, böyle gönderimlerde daha dikkatli oluyorlar.
maestro şu an çevrimdışı  
Old 22.09.2004   #7 (permalink)
Passion

Passion's Avatar

garanti'nin "do u want it" servisine göz atayim dedim. deneme amaçlı bir "check out" yaptım. o da ne? 71 milyon tl olan kitap için 71 milyon tl kargo masrafı istiyorlar. eöoh hakkaten..
Passion şu an çevrimdışı  
Old 22.09.2004   #8 (permalink)
maestro

Ya Do U Want It zaten konsept olarak çok küçük ürünlerin sipariş edileceği bir yer değil. Çünkü çıkış amaçları buraya gönderilmeyen ürünleri özel bir sistemle getirtmek. O yüzden zaten Amazon'un doğrudan gönderdiği kitap gibi ürünler haliyle karlı olmayacaktır.

Ama örneğin burada yeni çıkan 17" monitörlü 3000 dolarlık bir laptop, Amerika'da gayet 1750 dolar civarına alınabiliyor. Bu durumda da araya konan 100 milyon hiç cep yakmayacaktır diye düşünüyorum.

Bir de bunlar web sitesinden ve yorumlardan edindiğim bilgiler ama, anladığım kadarıyla Do U Want It'in programını yükledikten sonra çıkan fiyatlar kesin fiyat. Yani içine kargo gümrük vergisi vs. herşey dahil. Kaldı ki Garanti gibi bir firma o fiyatın değişmeyeceğine ve ürünün gümrükte takılmayacağına dahil tam garanti veriyor sitelerinde. O yüzden bence yüksek tutarlı ürünler için son derece uygun, ancak yine de denemek tabi ki bir risk de taşır.
maestro şu an çevrimdışı  
Old 22.09.2004   #9 (permalink)
yunus::t

yunus::t's Avatar

Do U Want It sisteminde şirketin Türkiye güvencesi Garanti,
ayrıca şirketin İstanbul'da sanırım 10-12 kişi ile kontağı var, ulaştırma işleminde aracı olarak bu insanları kullanıyorlar,

Mal bu insanlara teslim ediliyor, onlarda sonrasındaki teslimatı gerçekleştiryorlar.

Belli bir seviyenin üzerinde fiyatlar için kullanışlı olabilir gerçekten ama ben daha kullanana rastlamadım Kendi sitelerinin bir yerlerinde bu insanların iletişim bilgileri vardı sanki... ama site değişmiş bulamadım
yunus::t şu an çevrimdışı  
Old 22.09.2004   #10 (permalink)
Bounce

Bounce's Avatar

Görsel: 2

Douwantit.com aracılığı ile çok eskiden beri alışveriş yapmaktayım..
hatta garanti bankası'yla bir ortaklık yapınca çok sevinmiştim..

geçen sene Star Wars Galaxies(collector's edition) adlı oyunu preorder yapıp amazon'dan douwantit aracılığı ile aldım.. gayet memnun kalmıştım.. oyun 100 milyona geliyordu ben buraya 135 milyona getirttim.

ancak bir süre sonra douwantit'e birşeyler oldu.. mesela eskiden program aracılığı ile alışveriş yaparken artık frame aracılığı ile yapıyorsunuz.. ayrıca adı da değişti .. international shopping gibi birşeyler oldu..

tabi bu değişikler shipping fiyatlarına da yansıdı.. geçen aylarda bir playstation 2 ısmarladım... ve 100 dolar kadar shipping ile karşılaştım... tabi herşeye rağmen Türkiye'deki fiyatının 150 milyon altına geliyordu ve benim aldığımın yanında 1 ekstra gamepad, 2 memory card ve bir adet te oyun vardı..

douwantit'in bu değişiminin güzel yanı da çalıştığı firmaları arttırması oldu..
ilk başladığı zamanlarda(daha doğrusu benim ilk rastladığım zamanlarda) sadece 4-5 tane firma vardı.. şimdi bir dolu liste var..

douwantit'ten benim şimdiye kadar yaptığım siparişlerin hepsini amazon.com dan yaptım.. ve hiçbiri kapıma gelmedi.. hepsi de evime en yakın "mail boxes etc" ye geldi..(burda benim şansım devreye girdi, evime en yakın mail boxes tam karşımda ) ayrıca adamlar tüm siparişlerime en geç 2 haftada elinizde diyorlar, ve ben şu ana kadar hiçbirinde 1 haftayı bile aştığını görmedim

douwantit'den memnunmuyum? güvenilirmi? sorularına gelince; ikisine de gözüm kapalı evet derim.. bir kere çok güvenli.. yani 128 bit SSL 'in yanında belirli bir miktar parayı aşınca kredi kartının ve kimliğinizin fotokopisini istiyorlar..

yardım konusuna gelince de, ben türkiye'deki şubesiyle hiç görüşmedim ama douwantit'in mail adresine ne zaman mail atsam (tabi adamlar amerika'da olduğu için zamanı tutturmak gerekiyor) mutlaka 2-3 saat içinde cevap aldım.. ya da en geç 1 gün içinde size geri dönüyorlar..

özetle douwantit'in adamı falan değilim amacım reklam da yapmak değil ama heriflerden çok memnunum ve kesinlikle öneririm.. ama "maestro" nun da dediği gibi değiştiğinden beri küçük çaplı alışverişlerde can yakabiliyor...
Yanıt

Etiketler
yapmak , alisveris , dan , amazoncom

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

UslanmaM baktabul.com TEKplatform TEKplatform

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css dijital div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi