Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » İnternet üzerinde güç birliği denemeleri

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 25.09.2004   #1 (permalink)

malina's Avatar

Yer: istanbul
İnternet üzerinde güç birliği denemeleri

Alıntı:
PALMİYELER

Korkunç ve bir o kadar da ilginç bir sevgisizliğe tanık oluyorum birkaç gündür; bir babanın oğluyla birlikte iki palmiyeye idam kararı çıkartmalarına!

Annem ve babam yetmişlerini çoktan aşmış iki güzel insan. Yıllar önce üye oldukları, taksitlerini gıdım gıdım ödedikleri ve emekliliklerinden sonra İstanbul’u terkedip yerleştikleri adalar ve yeşillikler diyarı Ayvalık’ta bir kooperatif sitesinde kendi başlarına huzurlu yaşamaya çalışıyorlar,

(Memur Evleri, Alibey Adası- Ayvalık).

Evlerini site yönetmeliğine uygun yaptılar, arsa haklarından yaklaşık 1 metre yola verdiler ve sonra da hevesle ve umutla bahçelerini güzelleştirmeye çalıştılar. Yemyeşil, çiçekler ve ağaçlar içinde bir bahçe yarattılar, hergün sulayarak, onları okşayıp severek. Sitenin en güzel bahçelerinden biri oldu. Tam bahçe giriş kapısının iki yanına da iki bebek palmiye ektiler beş yıl önce. Onları ekerken babamın gözlerinde oluşan ışığı çok iyi hatırlıyorum, yanlarında değildim ama telefonun diğer ucundan bana ulaşıyordu o aydınlık, şimdi yakınlarındayım, bu cennet yerde.

Ama, cennet yerlerde bile cennet yerlerde yaşadıklarının ayrımında olmayıp, üstelik ruh çirkinliklerini yüzlerine ve sözlerine yansıtan insanlar gerçekten varlar ve ne yazık ki onlar hep olacak.

İki insan, Nurettin Yılmaz ve oğlu Ümit Yılmaz, biri diğerinin ekürisi, içimi acıtansa söz konusu babanın emekli bir polis oluşu, toplumu ve insanı olduğu kadar doğayı da sevmesi gerektiğini düşündüğüm biri,

yorucu düşünceler bunlar…

Bu baba ve oğul kendi evleriyle alakası olmayan ve asla hiçkimseye ve yola zararı olmayan ve üstelik beş yıllık ve üstüne üstlük ağaç kesmenin kanunen yasak olduğu bir ülkede fetvayı öyle kolay verdiler ki,

“bunları keseceksiniz!”

“bunlar kaldırıma zarar veriyor!”

“bunlar yolu daraltıyor!”

“bunları istemiyoruz!”

“kesmezseniz görürsünüz gününüzü!”

Babamın ve annemin palmiyelerinden söz ediyorlar, hani şu onca sevgiyle ekip suladıkları, büyüttükleri.. Herbiri 2,5 metreye ulaşmış iki kardeş palmiyeyi kesme isteği nasıl bir aklın inadı olabilir?

Kaldırım filan yok üstelik yolda,

yol bile denemez, kırk yılda bir bir araba girecek siteye ve yedi metre genişliğindeki yolda palmiyelere çarpacak üstelik,

üstelik palmiyeler tam duvar dibine bitişik,

üstelik zaten bir süre önce yola verilen arsaya dahil,

üstelik “ağaç sevgidir”,

üstelik “ağaç kesen baş keser”

üstelik üstelik üstelik…

Baba-oğul “biz size yol gösterelim, belediyenin işi değil bu, ‘orman işleri’ne gideceksiniz’ dediler küstahlıkla ve hiddetle ve tehditle ama ben belediyeye ayırdım öğleden sonramı. “Evimizin önündeki ağaçların kesilmesini istemiyoruz” diye dilekçe vermem gerekiyormuş, belediye bunu ‘Yüksek Anıtlar Kurulu’na gönderecek ve oradan adamlar gelip inceleme yapacaklarmış ve bu iki zavallı güzelim palmiyenin kesilip kesilmemelerine ya da alınıp başka yerlere ekilip ekilmemelerine karar vereceklermiş!

Yargısız infazdan iyidir!

Gecenin sabaha yaklaşan saatleri ve ben uykusuzum, eminim ki o iki palmiye de uykusuz…

Profond

Bir kısmımız birbirini gördü bir kısmımız tanışmadı ve asla böyle bir niyeti de yok. Durum her neyse.. Sonuçta internet olmasa asla birbirinden haberdar olmayacak bir grup insanız.

Profondun yardıma ihtiyacı var.

Neler yapılabileceğini birileri biliyordur ama profond bilmiyor... (buraya yazdığıma göre ben de bilmiyorum) Böyle durumlarda bilgi akışını sağlamak, gereken mercilerle bağlantı kurmak ve son tahlilde sonuça ulaşmak için hep birlikte nasıl hareket edebiliriz?

Bunun denemesini yapmak için iyi bir fırsat. Tamam hastaya kan yetiştirmekten daha rahat davranabiliriz ama kütüphane için kitap toplamak gibi değil bu.. Her an kesilecek iki ağaç söz konusu...

Bakalım bu internet denen meret bu işe de yarayacak mı? )
malina şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 25.09.2004   #2 (permalink)

pureEvil's Avatar

Yer: İstanbul
Görsel: 12
Re: İnternet üzerinde güç birliği denemeleri

umarim yarar, elimden birsey gelmese de manevi olarak destekcisiyim arkadasin.
pureEvil şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 25.09.2004   #3 (permalink)

malina's Avatar

Bizim yapmamız gereken, neler yapılacağına dair bilgi bulmak.. İnternette bu konuda araştırmalara yapabilir, bulduklarınızı linkiyle birlikte buraya ekleyebilirsiniz...
malina şu an çevrimdışı  
Old 25.09.2004   #4 (permalink)

Liberty's Avatar

Yer: Anarres

Ben istanbulda yasayan bir ayvalıklıyım (bu nasıl bir tanımsa), bu konuda belediye başkanıyla bağlantıya geçilebilir. eski belediye başkanı ahmet tüfekçi bu konularda çok hassastı,yenisini bilmiyorum.fakat tepkileri kendisine bir şekilde ulaştırırsak mutlaka yenisi de ilgilenir.

internet üzerinden bu sorunu çözümlemek gerekirse, isim soyad ların yer aldığı bir form a yorumlarımızı ve tepkilerimizi dile getirebiliriz.bunu belediye baskanına ulaştırırsak mutlka sorun çözümlenir..

artık ayvalıkta eskisi kadar palmiye agacı kalmadı..her yaz cıkan yangınlar yuzunden çam ormanları da tehlikede..neyse konuyu dağıtmıyorum..benim naçizane fikirlerim bunlardır..
Old 25.09.2004   #5 (permalink)

cekirge's Avatar

Yer: Brobdingnag

bu palmiyeler site sınırları içerisinde, site içi binalara giden yolun kenarında mı kalıyor? yoksa belediye tarafından yaptırılan yola terkin sonucu yol sınırında kalmış ağaçlar mı?

Bu ufak ama biraz önemli bir ayrıntı. eğer bu detay netleşirse pazartesi sabahı kesin bir bilgi verebilirim.

-beldiyede çalışıyorum ve fen işleri/imar işleri gibi ilgili birimlerden sonuça yardımcı olabilecek bilgi alabilirim.-

yalnız şunu söyliyeyim yola terkin sonucu yola kalan ağaçlar kaldırım ortasında yada kenarında oldukça sorun yok. eğer yolun ortasında kalıyorsa belediye imkanları dahilinde onu söküp oradan başka bir yere taşımak zorundalar. tabii ağacın cinsi ve yaşı bağlayıcı unsurlar...
Old 25.09.2004   #6 (permalink)

malina's Avatar

Ayrıntıları öğrenince aktarırım, ama palmiyelerin fotoğrafı bu..

İnsan fotografa bakınca, bu konuyla ilgili neden bu kadar olay çıkartılır, kesmeye çalışılır gerçekten şaşırıyor...

malina şu an çevrimdışı  
Old 25.09.2004   #7 (permalink)

malina's Avatar

malina şu an çevrimdışı  
Old 25.09.2004   #8 (permalink)

malina's Avatar

Profond'tan:

Alıntı:
olayın nedeni kişi site başkanı ve karar alındığını söylüyor ama karar yok, sonradan yasal olmayan bir yolla ekleyebilir mi..

yol site içinde, 7 metre genişliğinde ve bir zaman önce belediye bu yolu siteden satın almış yanılmıyorsam ve site bu para ile arıtma tesisi kurmuş..ama belediyede konuştuğum kişi böyle şey olamayacağını söyledi.
malina şu an çevrimdışı  
Old 26.09.2004   #9 (permalink)

Yer: Istanbul

bence ben gideyim döveyim o iki kişiyi. en azından oğlunu döverim herifin.
Old 26.09.2004   #10 (permalink)

heady's Avatar

Yer: İstanbul

Bugüne kadar olan kararların bir kopyasını "bir şekilde" elde etmek mümkün olursa iyi olur. O olmazsa da bu problemin ortaya çıktığı günden bugüne tüm toplantılara katılmış insanları bulup onlarla konuşup yazılı ifadelerini almak site başkanının elini bağlayabilir. Bir avukata danışılıp tutanakların noter tasdikli kopyalarını isteme hakkı olup olmadığının araştırılması iyi olur gibi geldi...

Tabi ki alınmamış kararı uygulayamaz ama böyle bir kararı yazıp toplantı yapmadan yandaşlarına imzalatıp uygulamaya sokabilir. Yaptığı iş kanunsuz olur ama palmiyeler gittikten sonra geç de kalınmış olur. Önlemini almak lazım... burada amaç öncelikli olarak ağaçları kurtarmak.
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

denemeleri , birligi , guc , uzerinde , internet

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css div domain dosya eleman film firefox flash font form forum fotograf freelance google gore grafik grafiker hakkinda hangi hata hatasi hosting html ilgili ilk image internet istanbul istiyorum java javascript karakter kayit kisisel kullanimi link logo mac mail menu microsoft muzik mysql nasil neden nedir online photoshop php problemi program programi reklam resim satilik sayfa script server ses sistemi site sitesi son soru sorun sorunsali sorunu sql swf tasarim tasarimci tasarimcisi tasarimi turk turkce veri video web windows wordpress xml yardim yazi yeni zoque
Zoque RSS Aboneliği
Son eklenen konuları e-posta ile haber verelim mi?

Forum Yazılımı: vBulletin® Version 3.7.4 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.2.0

Arayüz/Skin "Güneş" © www.zoque.com / net. Copyright © 1999 - 2008
Forum Saati GMT +2. Şu anda saat: 05:36.