Zoque.Forum
»
yurtdışından elektronik eşya almak
|
| Az Ama Öz Internet, bilgisayar, kültür-sanat, tasarım, programlama gibi konularla ilgili ancak diger bölümlere cok da uymayacak mesajlara bu bölümde yer verebilirsiniz. Politik ve dini içerikli mesajlar forumdan silinecektir. |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yer: Ankara
|
yurtdışından elektronik eşya almak
elektronik eşyaları alırken (video camera, dvd... ama özellikle LAPTOP) yurtdışına giden eş-dost tan sipariş
etmek daha ucuz olur derler hep. bu doğru mudur? yani gerçekten değecek bir ucuzluk olur mu? bir de bu ucuzluk neden kaynaklanıyor? %18 olan KDV olmadığından mı? orada daha da ucuz olduğundan mı? yoksa ikisi birden mi? teşekkürler Kerim Dündar |
|
|
|
|
|
#2 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
Re: yurtdışından elektronik eşya almak
Elektronik konusunu fazla bilmiyorum ama şu söylenebilir; ilk olarak bu malların genel olarak ülkemizde üretilmemesi. Yani yerli üretim faktörleri kullanamıyoruz ve bu maliyetlere olumlu yansıyamıyor.
Yine bildiğim kadarıyla uzak doğuda büyük firmalar fason üretim yaptırıyorlar ve bu mallar nispi olarak daha ucuz oluyor. Diğer husus ; eğer Yurtdışından mal getiren bir tüccar olsaydınız, 3. Ülkeden gelen ( AB Dışı) bir mal için Gümrük Vergisi + KDV + Eğer vadeli aldıysanız KKDF vergilerini ödersiniz. Bunun depolama,taşıma vs gibi maliyetleri de satış fiyatına yansıtırsınız. Sonuçta ortaya yüksek bir fiyat çıkabilir.
|
|
|
#3 (permalink) |
|
Yer: istanbul
|
bariz daha ucuz genelde... tabii alındığı yere göre değişir... mesela dubai ve singapur çok sağlam yerler, fiyat açısından... da giden bulunmuyor pek. amerika'ya giden daha sık, ama dönen pek yok
... avrupa, hele hele ingiltere fahiş fiyatlar. |
|
|
|
|
|
#4 (permalink) |
|
|
Amazon.com gibi bazı siteler kendi kredi kartınız ve USA adresi seçeneğini sorunsuz kabul ediyorlar. (öyle kimlik scan et gönder gibi saçmalıklar yok)
Bu şekilde bazı elektronik eşyaları gelen arkadaşlarım vasıtası ile aldığım oldu. Tamamen alınan şeye bakıyor ucuzluk pahalılık... Örneğin HP IPAQ almıştım ben ve orada 350 usdye aldığım cihaz burada 700 küsür dolardı. Üstelik amazon.com üzerinde cihazı hp olarak aldığınızda ipaq'in hp aparatlarında ciddi indirimler vardı. Uzakdoğuda da fiyatların çok ucuz olduğunu arkadaşlarımdan duyuyorum ama dikkat etmek lazım. Örneğin bir arkadaşıma NTSC kamera yedirmişler PAL olması gerekirken. Yani anlamayan biri vasıtası ile alacaksanız etiketine kadar tarif edin derim. |
|
|
|
|
|
#5 (permalink) |
|
Yer: li yersiz
|
herkese tekrar slm...
yurtdısından urun almak genelde daha ucuz olur fakat bazı kosullarda garantılı olmayabılıyor bunun için mutlaka konusmanız lazım eger yurtdısından bısey alacaksan dubai den al derim ben her konuda muazzam ılerlıyorlar tam bır turızm ve elektronık cennet olmaya aday bı kent... bu aykı chip dergisinde yazı vardı bu konu hakkında isteyen bakabılır olmazsa buraya yazarım
|
|
|
#7 (permalink) |
|
Yer: izmir
|
bildiğim kadarıyla markanın servisi varsa burada da geçerlidir garantisi.. sonucta servis o markanın değil mi ?
![]()
|
|
|
#8 (permalink) | |
|
Yer: denizli
|
Alıntı:
|
|
|
|
#9 (permalink) | |
|
Yer: li yersiz
|
Alıntı:
|
|
|
|
#10 (permalink) |
|
özellikle dijital fotoğraf makineleri iki katına varan oranlarda türkiye'de daha pahalı.
bir yerde okuduğuma göre bunun sebebi vergiler falan değil, türkiye'deki temsilciliklerin fazla satış yapamaması. yani "madem az satıyoruz, varlığımızı korumak için de kar yapmalıyız, o halde pahalı satalım" şeklindeki bir mantık. "daha ucuz olsa daha fazla kişi alıp kar oranı sabit kalır" mantığıyla sürekli savaşır bu. |
|
|
|
|
Zoque'a hoşgeldiniz!