Zoque.Forum
Dirsek Teması:
Geri Dön Zoque.Forum » Diğer Bölümler » Az Ama Öz » levitated in mmistanbul???

Yanıt

LinkBack Seçenekler
Old 10.12.2004   #21 (permalink)

cgencer's Avatar

Yer: istanbul
Re: levitated in mmistanbul???

tartışmayı yeniden alevlendirmek gibi bir amacım yok; lakin hellgire'ın sorusuna cevapsız kalmak olmazdı. imagevue parayla satılan bir component ve kullanıma da açık. geçenlerde murat'la da bunun tartışmasını yaptık, fati ile d ekonuştuk uzun uzun; benim özellikle üzerinde durduğum mesele, işin etik yönü. bu yüzden meseleyi çalıntı'lar kısmında açmadım. ama işin doğruluğunu tartışmak istedim. benim sitemin ne herşeyi kendim yapacam (artık sayenizde o da var ya), ne de multimedya alanında bir temsilcilik rolüne soyunacağım gibi bir iddiası olmadı. işleri göstermek için en uygun yöntem neyse, onu kullanmak sağlıklı olur. benim durumumda iş görüşmesine gittiğimde işleri bir siteden göstermek sağlıklı idi (ve kahretsin ki, başımı kaşayacak vaktim olmadığından kendi istediğim kalitede resim viewer'ımı yapmamıştım daha). ama türkiye'de macromedia ürünleri ile multimedya alanında yapılanları ortaya koyan, bilgiyi paylaşan bir sitede bu alanda bir sanatçı olan ve işlerini de öğrenmek maksatlı açık tutan bir insanın işini, referans dahi belirtmeden koymak bence yanlış bir tavır idi. sonuçta bu işi, ona mal olmuş durumda, defalarca bu iş ile kitaplara ve sergilere konuk olmuş. bu durumda bir sanat eserini yaparken sanatçısı nasıl yapılacağını anlatsa, videoya falan çekse ve insanlar buna bakıp aynından kendileri de üretse ne kadar sanat eseri olur yapılanlar? bence olmaz.... sanatçıyı ve eserini yegane, biricik yapan, onu ortaya çıkaran insandır. o noktadan sonra binlerce kopyası yapılmış olsa dahi bunlar birer x'in kopyası, ya da yeniden üretilmiş hali olur ancak. aynı şekilde sanat eseri olarak görülmeye başlanan bir modülün de bir sanatçılar topluluğu (ki multimedya bir sanattır ve bu alandaki insanlar da sanatçı) tarafından gösterilmesi bence sağlıklı değil. sonuçta bir noktada da kendimizi yurtdışına tanıtıyoruz bu siteyle, bakın biz bunları yapıyoruz diye. kalkıp birgün macromedia'dan biri, ya da herhangi biri dahi, yahu iyi güzel de niye sizin sitenizde başka ülkeden bir iş var, onun yerine niye kendi işinizi koymadınız oraya dese, ne denir?

sonuçta yapılmak istenenlere, girişimde katkıda bulunanlara saygım var, iyiniyetlerine inanıyorum. ama benim aldığım sanat eğitimi ve doğrular, bunun bana yanlış olduğunu sorguluyor. opensource'a inanırım ve sonuna kadar da desteklerim; lakin opensource, adam yapmış, biz kullanalım tavrında olmamalı; kullanıldığında kredisi (kimin yaptığı vs) uygun bir şekilde belirtilmeli. program yazmak da bir sanattır, multimedya da. ve benim gördüğüm, öğrendiğim, sanatta her zaman yapana referans verilmesi.

biz murat'la bu konuda gereken konuşmaları yaptık, sonuçta o iyi niyetimden şüphesini dile getirdi (ki zamanında portal'i PHP'de yazalım diyerek tüm bilgi, zaman ve kaynak desteğimi paylaşmak istemiştim), ben de bu konudaki doğruya inancımı dile getirmiştim. kullanılan banner'ın bir placeholder olduğunu ve sitenin henüz açılmadığını belirtti, ben de sitenin ben dahil birçok kişi tarafından görülebildiğini,i adresin de bilindiği için ziyaret edildiğini söyledim.

zoque'da Vbulletin kullanıyor, kimse sorguluyor mu, niye adamlar kendisi yazmamış diye? hayır, zira amaca yönelik kullanıma (lisansı alındığında) açık bir yazılım sonuçta. ve her seferinde oturup sıfırdan bi forum yazmak, her babayiğidin harcı değildir, olsa da vakti olmaz. ama yine söylemek ihtiyacındayım, ben bir sanat eseri aldığımda ve salonuma koyduğumda soranlara kimin olduğunu belirtirim, altında da zaten imzası da vardır. boyanın nasıl sürüldüğünü herkes bilebilir, ama bunu o hale getirmek bir sanatçının işidir ve bu emek karşılığında belirli bir itibarı hakettiğini düşünürüm.

benim doğrularım bunlar, bu doğruları inansanız da inanmasanız da savunacağım. çünkü aynı zamanda bir sanatçıyım (sadece multimedya alanında da değil) ve bu tür hak ihtilafı durumları zaman zaman sanat alanında da yaşanmakta... yakın arakdaşım olan başka bir snaatçı olan halil altındere bu konuda ciddi bir eser olarak algılanan bir iş yapmıştı, her ne kadar yasalarla çatışan ama etik olarak doğruluğuna inanılmış bir çalışma olsa da. iş yeniden anlamlandırma, yeniden konumlandırma sürecinden geçtiğinde tabii ki kullanımında sakınca olmaz. bunu kullanılan banner'a uygularsak, yapılanı aynen alıp koymak yerine, kodu incelenip bundan feyz/ilham alarak biraz değişik bir kod geliştirilmiş olsa gıkım çıkmazdı, tebrik ederdim sadece. opensource açık kaynak olabilir, ama açık kullanım demek değildir de. bu fark bazen hiç anlaşılmıyor, ya da yanlış anlaşılıyor.

neyse... biz bu meseleyi kapattık (sanırım) murat'la. umarım bu yazım, kafanızda oluşan bu ne perhiz bu ne lahana turşusu sorunuza cevap verebildi. ya da opensource'a biraz daha net bakmayı sağladı. az da olsa birilerine birşeyler katabildiysek ne ala, katamadıysak da laf kalabalığı için affınıza sığınıyorum.
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Mesajdan alıntı yaparak yeni bir cevap ekleyin
Old 10.12.2004   #22 (permalink)

automatisch's Avatar

Yer: Istanbul,TR
Görsel: 38

sevgili cem abi,
ben ne mmistanbula ne de sana "neden opensource(template) vs vs kullandınız?" gibisinden bir söz söylemek istemedim.. ama benim düşüncem bu "eğer ki siz ben tasarımcıyım diyorsanız, neden kendi portfolyonuzu kendiniz yapmıyorsunuz?" idi..

yazdıkların doğru ama benim kastettiğim şey farklı..
mmistanbul'un bu animasyonu kullanması ne kadar yanlışsa(ki bence de çok da doğru değil) senin portfolyo'nun template olması da o kadar yanlış(bence)..

forum gibi bi mevzu ise apayrı.. zoque.com template olsaydı eleştirmezmiydik?

ben konunun uzatılması taraftarı değilim ondan dolayı, herkesin kendi doğrularıyla yaşaması en iyisi sanırım..

_blog : www.interaktifhareketler.com - "memleketten advergame havadisleri"
automatisch şu an çevrimdışı  
Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Spurl'e kaydet! http://reddit.com/submit?url=%url%&title=%title%Wong'e kaydet!Yahoo'ya kaydet!Google'a kaydet!MSN'e kaydet!Facebook'e kaydet!
Old 10.12.2004   #23 (permalink)

cgencer's Avatar

yazım, senin ya da başka birinin birşeyleri afişe etmesinden dolayı değil, bilgi vermek amaçlı yazılmıştır. hatta konuyla ilgilenen, bu ayrımları incelemek isteyenlerin şu kitapları okumasını da salık veririm:
- john berger - görme biçimleri
- michael foucault - bu bir pipo değildir
- baudrillard - simulation and simulacra

ayrıca merak edenelr http://www.opensource.org/docs/definition.php adresinden opensource'a ait tanımlamaları ve ayrımları bir inceleyebilirler.

ve haklısın da hellfire, sitemde gösterim rutinini dahi kendim yazmam daha doğru olurdu; hep rahatsız etmiştir de beni o, etik oalrak doğru olsa da hoş karşılanmayacağı düşüncesi. tez elden girişiyorum, dediğiniz gibi, bana yakışan bir site şart.
Old 10.12.2004   #24 (permalink)

muratkgirgin's Avatar

Selam Arkadaslar;

Buradaki tartismalara sessiz kalmak bilincli tercihimdi. Ozaman yanıt yazmak icimden gelmedi..aslında simdide gelmiyor...

Leviated in open source ve kaynagi JavaScript olan actionscript kodunu MMIstanbul'un bannerinda kullandım ve tartisma boyle basladi. Ben once durumu ozetliyeyim; neydi ne degildi neden boyle oldu...Tartısmaya belki bir katkim olur..

Once bir hatırlatma...

Haziran ayında MMIstanbul icin CF le portal yazmaya basladık.. Ulkemizde de CF bilen insan neredeyse yok biliyorsunuz. Bi dolu badireden sonra.. CMS'i de olan bir portal yazdik. Bu tamamen bize ait bisey oldu. herseyiyle..Kumsal'a bu konuda ne kadar tesekkur etsek az.. Kumsal aslinda rekor denilebilecek bir hizda portali yazmayi bitirdi. Pek cok insanin pek cok emegi de oldu..Buraya kadar guzel..

Fakat herkesinde bildigi ve Turkiye bilisim tarihinde altin harflerle yazılacak bir "talihsizlik" yasadik. Domainimizi, kullanıcıların tumunun oldugu veritabanını ,"malum" kisiye kaptirdik. Ugrastik didindik domaini geri aldık. Sonrasında iflah olmadı. Sorunlar birbiri ardına geldi.
Bu sorunları ve cozum yollarinida bu yazıyı okuyacak epey arkadasinda bildigini dusundugumden uzun uzun anlatmayacagim. ..

MMIstanbul fikri benim için gerçekten çok onemliydi. 8-10 yıllık sure icerisinde ankara ve Istanbul' daki cesitli firmlarda calistim, calıstigim sektorlerdeki insanlarin "ayni isleri yapmalari"na, "ortak kaderleri paylasmaları" na rağmen, "kömür işcileri" kadar olsun birarada bulunamamaları, mevcudiyetlerinin asgari bir sinerjiye dönüşememesi, etik/estetik ve teknik anlamda yerimizde saymamız, avrupa ulkelerindeki insanlardan geride olmamız, kafamı kurcaladı durdu... Ama sadece ben boyle dusunmuyormusum bunu anladim son bir yıllık surecte..Bi dolu insanla tanistik...Herkes benzer seyleri ifade etti..

Ülkemizdeki IT sektorunun ikameci yapısının bize dayattigi, "disaridan almak, satin almak, bagimli olmak"ın dışına çıkacak, paylaşmayı- dayanışmayı, asgari ortak bir yasam alani yaratmayı hedeflesin, mevcut ya da benzerlerini biraraya getirsin diye kuruldu MMistanbul...

Macromedia Kullanıcı Toplululuğu olmak bir isin bir bahanesiydi. Dusunduk bir cati bulalim kedimize, maksimum insana ulasalim istedik. bu kadar.! İlk hedef buydu. Toplantılar duzenledik, yeni insalarla tanıstik. Beklentiler ve sozler arttıkca da hedeflerimizi buyuttuk...Sanal sorunları cozelim derken gercek yasamda ve gercek yasamin gaileleri yuzunden bi kopukluk oldu...

Elestiriler var..cok fazla..Ama ben ne yapabilirim? diye soran insan sayısı da epeyce var... Tartisalim, tartisma iyidiri bizi ileriye goturur.. Lakin; ne hangi sartlarda var?, neye ragmen var?. ve sonucları neye neden olacak? bunlari dusunmek gerekiyor...

İnsanlar bi taraftan yazıyorlar..." az ama öz" dü değil mi?
http://www.mmistanbul.com/makaleler/

eklenecek bi dolu makale var sırada bekleyen...

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: ::::::::::::::::::::::::::::::

Ve son durum? Leviated le baglayalim...

a) MMIstanbul Uyelere Katılım duyurusu yapmamış, test aşamasında olan bir portaldır..
Banner konusunda en az 40-50 arkadasla gorustum. o alanda loop edecek dinamik icerikli "banner olmayan bir banner" formati uzerinde konustuk. Tasarimini ustlenen bir kac arkadasimizin tasarimlari taslak fazında kaldı. Bende alan bos kalmasin diye bir banner yapıverdim...Ve leviated e tesekkur ettim codu aldigimi bildirdim.. Amacım tamammen dinamik ve CMS deki banner modunden yonetilecek bir banner taslagi icin boyle olabilir mi? amacıyla yapılmıs birseydi...

Bir daha hatırlatıyorum; hala TESTTEYIZ!..

Yeri ve zamanı gelmisken, bu konuyla ilgili irtibatlanmak isteyen flashci arkadaslar (ilker sen bu isi yaparsin bence, cok da guzel yaparsin... Cem Gencer de yapar iyi flashci ve phpcidir ben de bunu ifsa edeyim...:-) )

b) Pekcok insan su aralar birseyler yapalim, toplanalım demekte... Bu sevindirici! Toplanalım!

c) Asli anlamda kendini MMIstanbulun ferdi addeddigimiz bazı arkadaslar firar ettiler. simdi eve donme zamani sanirim .yeniden, aramıza hosgeldiler...:-)

d) Su anda Elimizde neler var bakalim.. Uzerinde

+Redhat 9.0
+Coldfusion server 6.01MX
+Apache
+MySQL
+PostgreSQL
+flash Comm server MX 1.5
+Maillist
+forum
+ bulunan bir 45 gigasi bize ait Bnette bir server..

bu

MMIstanbul icin bir portal
www.mmistanbul.com

MMIstanbul Icın bir forum
http://www.mmistanbul.com/forum_

MMIstanbuldan ayırdıgımız, 2 adet baska proje icin ilgi bekleyen 2 portal projesi daha

www.MMKariyer.com (/ PHP ve tasarım konusunda oneri ve destek bekliyoruz..)
www.MMAkademik.com/ (Portalın kodu hazır, icerik ve gorsel acidan onerisi olan arkadaslarve nedir ne degildir diye merak eden arkadaslar, murat@mmistanbul.com dan bana ya da kmertli@mmistanbul.com dan kemal mertli ye ulasabilirler..)

saygılar sevgiler..

Mesaj muratkgirgin tarafından 10.12.2004 (14:13) yeniden düzenlendi.
muratkgirgin şu an çevrimdışı  
Old 10.12.2004   #25 (permalink)

heady's Avatar

Yer: İstanbul

Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj:
opensource açık kaynak olabilir, ama açık kullanım demek değildir de. bu fark bazen hiç anlaşılmıyor, ya da yanlış anlaşılıyor.
Açık kaynağı kullanmanın herhangi bir kısıtı yok. Olsaydı hukuki yaptırımları olması gerekirdi. Anlayabildiğim kadarıyla burada senin ifade etmeye çalıştığın açık kaynağı olduğu gibi kullanmak kodun yaratıcısına saygısızlık etmek gibi bir şey. Sen kendi etik yaklaşımına göre bunun böyle olduğunu savunabilirsin ve kimsenin de bunu yermeye hakkı olamaz; ancak bu yaklaşımını insanlara "bu böyledir, böyle olmalıdır" şeklinde bir söylemle ifade ettiğinde açılımında böyle bir ibare olmayan bir tanımdan uzaklaşmış olursun.

Yaklaşımını yadırgamıyorum, hatta bir anlamda destekliyorum da... ancak ben olsam kimseye "açık kaynak bu anlama gelir böyle davranmak lazımdır" demezdim. Internette yaptığım araştırmalarda "açık kaynak nedir" sorusuna karşılık bu kavramı ortaya atan insanların ağzından çıkmış tanımlamaları okuduğumda istediğin gibi kullanabilirsin anlamı da çıkabiliyor, herhangi bir yapıyı daha ileri götürmek için kullanabilirsin anlamı da. Kullanım inisiyatifi tamamen kullanıcın anlayışına bırakılmış. Fakat senin söylediğin gibi "hiç anlaşılmıyor ya da yanlış anlaşılıyor" gibi bir sonuca ulaşmadım.

Sonuçta bu bir yaklaşımdır. Kullanıldığı yerlere göre oluşumların veya kişilerin hassas olması gereken durumlar olabilir. Belki olmalıdır da.

Ancak açık kaynak kodunu kullandığım için hukuki bir takibe maruz kalacaksam kullanmam olur biter. Böyle bir durum yoksa senin tanımın bana göre doğru değildir. Olaya etik açıdan yaklaşmaya çalışıyorsan bu da bir kural olamaz. Açık kaynak kullanımı bir hukuki kurala bağlanmalı diyorsan (ki şu anda böyle bir durum söz konusu değil) o zaman tartışmayı bu yöne çekmekte fayda var. Ancak ben insanların açık kaynak kullanımı konusunda aynı bakış açısına sahip olabilmelerini pek de gerçekçi bir yaklaşım olarak görmüyorum. Açık kaynak kodu kullananın sorumluluğundadır ve bu kullanım hukuki yaptırımlarla belirlenmediği için bu tür tartışmalar olacaktır.
Old 10.12.2004   #26 (permalink)

cgencer's Avatar

ala.... sonuçta olumlu ve verimli birşeye gitsin de, çekilen cefalar, beklenilen süreler o noktada anlamsızlaşır, konuşmaya hacet bırakmaz. geri kalanı da önemsiz, yeter ki ÇARKLAR DÖNSÜN ARTIK...

>heady: haklısın, kural veya yasa yok bu meseleyle ilgili ve tamamen etik yaklaştım meseleye. yazdıklarımı bu böyle olmalıdır türünde açıklamış olsam da -benim bakış açımı içerdiklerinden- bence diye belirtmeliydim belki de.

>murat: tam da bu tavrı bekliyordum işte senden. ama söylenmeyince muallakta kalınılıyor, inançlar yitiriliyor, motivasyon yok oluyor. senin bir community lideri olarak yapman gereken de bu işte, biraz da insanların motivasyonu ve enerjisini ayakta tutmak... o olmayınca, 'another one bites the dust' oluyor yoksa.
ilk katkımı, bir modülü mmist'in kullanımına açarak gerçekleştirmek isterim (cat )

uzun uzun yazdıklarımı okumak zorunda kalanlardan da özür dielrim, ama fikirlerimi ve düşüncelerimi en net o şekilde tanımlamam mümkündü...

Mesaj cgencer tarafından 10.12.2004 (14:25) yeniden düzenlendi.
cgencer şu an çevrimdışı  
Old 11.12.2004   #27 (permalink)

Alıntı:
cgencer tarafından gönderilen mesaj:
yazım, senin ya da başka birinin birşeyleri afişe etmesinden dolayı değil, bilgi vermek amaçlı yazılmıştır. hatta konuyla ilgilenen, bu ayrımları incelemek isteyenlerin şu kitapları okumasını da salık veririm:
- john berger - görme biçimleri
- michael foucault - bu bir pipo değildir
- baudrillard - simulation and simulacra
ek olarak;
- nicolas bourriaud - postprodüksiyon

cem'e katılıyorum..
dert; kullanılan .fla'nın open source olup/olmamasından çok, kendi open source'larını kullanıma açması "beklenen" bir oluşumun, mmistanbul'un, .fla'yı sanki "my home page" heveslisi birinin heyecan ve iştahıyla 'olay budur' dercesine sitenin vitrini yapmasında..
Old 11.12.2004   #28 (permalink)

muratkgirgin's Avatar

Alıntı:
La Haine tarafından gönderilen mesaj:
ek olarak;
- nicolas bourriaud - postprodüksiyon

cem'e katılıyorum..
dert; kullanılan .fla'nın open source olup/olmamasından çok, kendi open source'larını kullanıma açması "beklenen" bir oluşumun, mmistanbul'un, .fla'yı sanki "my home page" heveslisi birinin heyecan ve iştahıyla 'olay budur' dercesine sitenin vitrini yapmasında..
Cem' e ben de katılıyorum, Evrensel sana da katiliyorum...Ayrıca,

Aristo,
Platon,
Sokrates,
Hegel,
Kant,
Fichte,
Schelling ,
Marx,
Sipinoza,
Terry Eagleton ,
Heinrich Böll,
Umberto Eco ,
George Lukacs,
Herbert Marcuse,
Gregory Jusdanis,
Wittgenstein,
Walter Benjamin,
Eisenstein,
Elie Faure,
Sartre... daha yazayim mi?

bunlarida okumak gerekmiyor mu?

Tartışmayı DTCF kantinine cevirdiniz arkadaslar...Bu nasıl mantık ya?.. okuyunda gelin... Neyi okuyalim? neden okuyalim? Okunmadıgini nereden varsayiyorsunuz? Bu insanlari asagilamak degil mi?

Hem nasıl bir iliski kurdunuz Berger'le,( ortacag tablolariyla reklamlar birebir ayni "gibi" de mi !) Boudillardla? Anlayamadim da ben..

MMIstanbul ne Evrenselin sitesi gibi ne cgencerin portfoliosu gibi "olmus bitmis" birsey degildir...Bi dolu insanin emegi olan bir calisma icin, ""my home page" heveslisi birinin heyecan ve iştahıyla 'olay budur' dercesine vitrin yapılması " ne demek? Hakaret olarak alalim mi bunu?.. Bir yanıt bekliyorum kendi adıma...

Biz kavramsal sanat yapmiyoruz. Lakin yaptigimiz isin estetik ve ozgun olmasini istedik, tartisiımasini ve elestirilmesini de istedik....Bu tartismaya dahil pek cok insan, portalin designindan database tasarimina kadar pek cok gelismeyi step step izledikler... Hatta soyle ki; belki turkiyede ilk defa koskocaman bir salonda 50 ksiye neyi nasıl yaptigimizi anlattik. Bir web projesini insnlarin onune doktuk. İnsanlari bu surece dahil etmeye calistik...Elestirileri olanlari dinledik... MMIStanbul 300-500 ya da daha fazla insanin onunde cereyan eden bir olusum..Olusum olusmaya devam ediyor....."may hom peyc" degil yani...

Ornegin; bannerla ilgili olarak, Onur(SJ) ile aramizdaki diyalogu kendisine sorabilirsiniz...(Ve dahi mmistanbul'un tasarimini seve seve ustlenmis , ama is-guc meselelerinden kaynakli katki koyamamis olsa da Onur da her daim fikrini sordugum insanlardan biriydi...)

Ha bi kucuk fla icin koparilan firtinaya cevaben; MMIstanbul'un ekisgiyle yamuguyla kendine ait portali V2.0 surumuyle, open source olarak insanligin hizmetine sunulacak duruma gelecektir...

Tüm bunlara rağmen, "my home page heveslisi" birisi olarak tanımlanmak sahane bi duygu.!

Simulasyon kim! gercek nerede. Tartisma adabi, emege saygi filan noldu? Bunlar okunarak ogrenilebilir seyler mi? Bildiginiz bir kitap var mi?

Herkes okudugu kitaplari siralasin mi buraya, en cok okuyana madalya verelim mi? Onun pir-u pak olduguna kanaat edelim mi?

Hocam son kez tekrarliyorum.. testteyiz..! Duyuru filan yapmadik... Simdi soyle olur... O banner aynen kalir, icindeki textleri DB den okuturuz. Koda katki yapmis oluruz.. O zaman olur mu? kullanabilir miyiz?

Bi kac gune kadar "estetik ve orijinal" bir banner yapilir..birileri yapar...

Ama ben bu arada isi gucu birakip "tinin gorungu bilimini" tekrar okuyacagim...

neden mi ? Olur a belki birileri cikar arada, imtihana tutar olur olmadik bi yerde, olur olmadık bir zamanda..!

Mesaj muratkgirgin tarafından 11.12.2004 (04:02) yeniden düzenlendi.
muratkgirgin şu an çevrimdışı  
Old 11.12.2004   #29 (permalink)

Alıntı:
muratkgirgin tarafından gönderilen mesaj:
Aristo, Platon, Sokrates, Hegel, Kant, Fichte, Schelling, Marx, Sipinoza, Terry , Eagleton, Heinrich Böll, Umberto Eco, George Lukacs, Herbert Marcuse, Gregory Jusdanis, Wittgenstein, Walter Benjamin, Eisenstein, Elie Faure, Sartre...
birbirinden tanıtık bu kadar adamı, neden buraya topladığını {bununla neden zaman harcadığını} anlamadım..

cgencer'in 'okuma önerisi' olarak gösterdiği {geyet yerinde} kitaplar'a bir tane de ben ekledim, -ki okursan ne kadar yerinde bir öneri olduğunda, hemfikir olucağımızı sanıyorum..

Kimsenin {cem'in ya da benim} okuduğu, adını duyduğu adamları burada alt alta yazmak gibi bir derdi olduğunu sanmıyorum..

Alıntı:
muratkgirgin tarafından gönderilen mesaj:
MMIStanbul 300-500 ya da daha fazla insanin onunde cereyan eden bir olusum..Olusum olusmaya devam ediyor....."may hom peyc" degil yani...
hem,
"my home page" benzetmeme de haksızlık ettiğini düşünüyorum;
kaldı ki, demogoji yapıp; "my home page" i kişisel siteye yönelik bir benzetmeymiş gibi çarpıtmışsın..

oysa,
"my home page"den kastım açık; 6-7 yıl oöncesine kadar, "my home page" başlığı'nın iki yanına {yetmezse sayfanın çeşitlli yerlerine copy/paste yöntemiyle serpiştirilmiş} yanar/döner .anigif'leri hepimiz hatırlarız..

yoksa,
mmistanbul'un {300-500 kişinin olduğu bir topluluğun} kalabalıklığıyla, "my home page"in kişisel/tekil oluşu üzerinden neden benzetme yapayım?!..

evet,

sözkonusu .fla'ın duruşu da buna benziyor.. {copy} beğenip, / {paste} koyma 'ya..

ayrıca,

önemli olan bu da değil, daha doğrusu vurgu yaptığım bu değil/di..

sadece,
mmistanbul'da, bir yerden alınmış ve siteye konmuş bir .fla görmek yaptığınız, verdiğiniz değerle çelişiyor.. söylenen bu!..

mmistanbul'un motivasyonuna, enerjisine bir lafım yok.. neden olsun?..

görüşmek üzere..

Mesaj La Haine tarafından 11.12.2004 (05:42) yeniden düzenlendi.
La Haine şu an çevrimdışı  
Old 11.12.2004   #30 (permalink)

Liberty's Avatar

Yer: Anarres

dilediğiniz kadar abartabilirsiniz konuyu..zaten gelinen noktaya baktıgımda tebessum ettim..kitap onerisinde bile bulunmuşszunuz iyi niyetli (!) tesekkurler..

baudrillard zaten saptamayı yapmıs zamanında:

reel ortamdaki eksiklerin simüle ortamda giderilmesi,bilinç dışı bir dürtünün etkisiyle gösterilen uygunsuz davranışlar..
Sponsorlu Bağlantılar
Zoque.Forum
Reklam
Yanıt

Etiketler

mmistanbul , levitated

Zoque'a hoşgeldiniz!
Zoque 27.02.1999 tarihinde yayın hayatına başlamış, paylaşıma dayalı bir oluşumdur. Tasarım, teknoloji, web, kültür ve sanat ana başlıkları altında bilgi paylaşımı ve benzer değerlere sahip katılımcıların birbirleriyle iletişime girmelerine imkan sağlar. "Az ama Öz" sloganından yola çıkarak, kaliteli ve nitelikli katılımı temel alır.

Saygın ve ciddi bir ortamda yardımlaşmak, haberleşmek, kendi bildiklerini diğer katılımcılarla paylaşmak isteyen, oluşumumuza düzenli katılımda bulunacağı inancını taşıyan konuklarımızı üye olmaya davet ediyoruz. [ » ]

Üye Girişi:

En popüler ilk 100 etiket
Tag Cloud
acil adsl ajax almak arama araniyor ariyorum ariyoruz asp bilen bilgi bilgisayar blog calisma canon css